BMW Open за FWU AG: Бернард Томич открива турнира с гамата Motorsport

Съдържание:

BMW Open за FWU AG: Бернард Томич открива турнира с гамата Motorsport
BMW Open за FWU AG: Бернард Томич открива турнира с гамата Motorsport
Anonim
BMW Open M Driving Academy
BMW Open M Driving Academy

Бернард Томич стартира кампанията си на 2015 BMW Open за FWU AG 2015 с пълна газ.

Веднага след като австралиецът пристигна в Мюнхен в събота, първото нещо, което направи, беше да изпробва шофьорските си умения в BMW Driving Academy в Майзах.

След 20 минути инструктаж, 22-годишният младеж зае мястото си в BMW M4 Coupe и удари 1,8-километровата немска писта. Томич избута 6-цилиндровия агрегат на BMW с мощност от 431 к.с. до краен предел и беше развълнуван от изживяването. Номер 27 в световната ранглиста на ATP се надява да набере скорост в тазгодишното издание на BMW Open. В следващото интервю Бернар Томич говори за опита си с BMW M4 Coupé, шансовете си на BMW Open и връзките си с Мюнхен.

Бернард, добре дошъл отново в Германия. Роден си в Щутгарт. Поддържахте ли отношения с Германия?

Бернард Томич: „Роден съм тук, в Германия, и се преместих в Австралия, когато бях на три години и половина. Така че аз съм наполовина германец и бях много щастлив, когато Германия спечели Световното първенство миналата година. Австралия си тръгна рано, така че беше очевидно, че навивам отбора на Германия. Говорих малко немски като малък, но за съжаление съм забравил всичко. Все пак винаги е хубаво да се върнеш."

През 2012 г. стигнахте до четвъртфиналите на BMW Open. Често ли идвате в Германия извън турнира?

Томич: „Бил съм често в Мюнхен, защото Австралия има тренировъчна база тук, където се подготвихме за Купа Дейвис, съответстваща на миналата и предходната година. Аз също тренирах тук преди Уимбълдън и познавам Монако много добре. Мюнхен е красив град и е хубаво да си тук. Мисля, че ще бъде страхотен турнир."

Как оценявате тазгодишните шансове на BMW Open? Жребият не е лесен за вас …

Томич: „Ще бъде трудна седмица. Аз съм номер 27 в света, но се класирах шести за BMW Open. С играчи като Анди Мъри и Филип Колшрайбер, който спечели турнира два пъти, ще има сериозна конкуренция. В първия кръг ще се изправя срещу Янко Типсаревич, което е наистина трудно начало. Преди две години, преди да се контузи, той беше номер осем в света. Не съм сигурен как ще играе след дългата почивка, но ако играе добре, ще бъде много трудно.“

Тази година победителят в турнира ще получи много специална награда, BMW i8. Това ли е допълнителна мотивация за вашите състезатели?

Томич: „Всички знаем, че ако играеш в Мюнхен или Щутгарт, печелиш кола. Но това е моментът, фантастичното BMW i8, това е нещо много специално за мен. Определено искам да съм победител, но BMW Open е толкова силен тази година, че просто трябва да мислите една игра наведнъж. И спечелете пет игри срещу хора като Анди Мъри"

BMW Open е специален турнир - какво очаквате специално?

Томич: „Този турнир е от различен калибър. През 2012 г. си мислех, че всичко е перфектно. Имахме перфектни турнирни условия, много хубаво място и красив град. Така че за мен BMW Open е топ турнир. С нетърпение очаквам."

Нека поговорим за BMW Driving Academy и вашето преживяване днес. Бензинджия ли си?

Томич: „Със сигурност съм, но не съм много добър шофьор. Поне така си помислих днес. Инструкторът ми показа интересни неща. Това беше първият ми ден на пистата. Бих искал да правя повече неща като това, беше много забавно!"

Но това не беше първият ви път в BMW, нали?

„Изобщо не. Притежавам две BMW, X6 M и 335i. Обичам BMW. Това са готини коли и мисля, че BMW е един от най-добрите производители на автомобили. Определено бих искал да имам BMW i8, така че би било страхотно да спечеля тук."

Не само, че карахте BMW M4 днес, но ще имате шанса да карате едно през цялата седмица на турнира. Кое е най-доброто?

Томич: „Притежавам BMW M3 от преди няколко години. BMW достигна изцяло ново ниво с M4. Те са много променени, характеристиките на двигателя са различни, а шофирането е още по-добро. Бих казал, че M4 се е подобрило с 20 процента, тъй като можете ясно да видите, че BMW M е инвестирало много в него. Сега е мой ред да започна турнира с пълна газ."

Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: