BMW: готов за сезон 2015 DTM

BMW: готов за сезон 2015 DTM
BMW: готов за сезон 2015 DTM
Anonim
BMW DTM 2015 (2)

BMW Motorsport е готов да излезе на пистата за сезон 2015 DTM в Хокенхайм (Германия) този уикенд. За първи път от 15 години всяко събитие от популярната поредица за туристически автомобили ще включва две състезания с еднакъв брой точки за грабване в събота (40 минути) и неделя (60 минути). Общо 18 състезания очакват пилотите и отборите на BMW в продължение на девет уикенда.

Както миналата година, решетката за 2015 г. включва осем BMW M4 DTM, управлявани от BMW екипи RMG, Schnitzer, RBM и Mtek. Като защитаващ шампиона, Марко Витман (Германия) се състезава в първото състезание за сезона – в събота – с номер 1 на своя заветен BMW M4 DTM Ice-Watch. Състезателят на BMW Team RMG отново ще търси най-добрите резултати заедно с Максим Мартин (Белгия), Мартин Томчик (Германия), Антонио Феликс да Коста (Португалия), Аугусто Фарфус (Бразилия), Бруно Шпенглер (Калифорния) и Тимо Глок (DE).Нов в състава на пилотите е Том Блумквист (Великобритания), който се присъединява към BMW Team RBM за своята нова година в шампионата DTM.

В допълнение към формата на състезанието, бяха направени допълнителни промени в правилата: от 2015 г. ще има само едно съединение. Двете 20-минутни квалификации в събота и неделя, както и самите състезания, ще се проведат на стандартни гуми. Всеки състезател има на разположение четири комплекта сухи гуми. Броят на възможностите за използване на системата за намаляване на съпротивлението (DRS) също е увеличен: системата вече може да се използва три пъти на обиколка, когато следващият водач е на по-малко от секунда зад колата отпред; всички само когато стартовата/финалната линия е пресечена.

С натискане на бутон водачът може да свали задното крило с 18 градуса, вместо предишните 16 градуса, за да улесни изпреварването.

Горещи впечатления в началото на сезон 2015

Йенс Марквард (BMW Motorsport Director):

"Очакваме с нетърпение началото на DTM сезона. Работихме много усилено през последните няколко месеца, за да направим нашия глобален пакет от пилоти, отбори и BMW M4 DTM още по-силен за 2015 г. Това е абсолютно необходимо, никога не можете да си позволите да почивате на лаврите си в тази ожесточена серия. Спечелихме шест от девет възможни титли след завръщането ни през 2012 г. Целта е да достигнем рекорда си за успех през този сезон. Имаме не по-малко от 18 възможности през 2015 г. Ще бъде вълнуващо за всички участници – включително феновете, разбира се – да видят как се развива DTM уикендът в Хокенхайм. Новият формат с две състезания обещава още повече действие. Нашите пилоти и отбори очакват с нетърпение първата битка на тази емблематична писта."

Стефан Райнхолд (Ръководител на екипа, BMW Team RMG):

„След страхотната година, която имахме през 2014 г., ние очевидно сме много мотивирани за новия сезон на DTM.Очаквам с нетърпение новия формат на състезанието, който ще доведе до много екшън за феновете. Със сигурност ще бъде интересно за нашите отбори. Подготвени сме добре и началото на новия сезон ни зарежда с положителна енергия.“

Чарли Лам (директор на екипа, BMW Team Schnitzer):

„Има голям ентусиазъм за новия сезон. Това важи за всички в екипа и, разбира се, за нашите пилоти. Мартин Томчик носи богат опит и последователност в нашия екип. Той съществува от доста време и вече нищо в шампионата на DTM не може да го изненада. Тази година към нас се присъедини Антонио Феликс да Коста, който се вписа много добре в отбора по време на предсезонната подготовка. Ние сме много оптимисти и очакваме с нетърпение новия сезон на DTM."

Барт Мампей (Ръководител на екипа, BMW Team RBM):

„Уикендите ще бъдат доста натоварени тази година и всички отбори се насочват към неизследвани води с новия формат.Несъмнено ще бъде фантастично за феновете. Работихме безпроблемно по време на предсезонната подготовка - и ще направим същото в Хокенхайм. Много се радвам да видя какво ни е подготвил първият състезателен уикенд."

Ърнест Ноорс (директор на екипа, BMW Team Mtek):

„Винаги има голямо вълнение в началото на нов сезон. Очевидно нямаме търпение да се върнем на пътя. А новият формат на уикенда представлява ново предизвикателство за нашия екип и пилоти. Очакваме с нетърпение да продължим отново. Подготовката може да беше малко кратка, но всичко мина добре."

Maxime Martin Samsung BMW M4 DTM Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема