BMW: готов за сезон 2015 DTM

Съдържание:

BMW: готов за сезон 2015 DTM
BMW: готов за сезон 2015 DTM
Anonim
BMW DTM 2015 (2)
BMW DTM 2015 (2)

BMW Motorsport е готов да излезе на пистата за сезон 2015 DTM в Хокенхайм (Германия) този уикенд. За първи път от 15 години всяко събитие от популярната поредица за туристически автомобили ще включва две състезания с еднакъв брой точки за грабване в събота (40 минути) и неделя (60 минути). Общо 18 състезания очакват пилотите и отборите на BMW в продължение на девет уикенда.

Както миналата година, решетката за 2015 г. включва осем BMW M4 DTM, управлявани от BMW екипи RMG, Schnitzer, RBM и Mtek. Като защитаващ шампиона, Марко Витман (Германия) се състезава в първото състезание за сезона – в събота – с номер 1 на своя заветен BMW M4 DTM Ice-Watch. Състезателят на BMW Team RMG отново ще търси най-добрите резултати заедно с Максим Мартин (Белгия), Мартин Томчик (Германия), Антонио Феликс да Коста (Португалия), Аугусто Фарфус (Бразилия), Бруно Шпенглер (Калифорния) и Тимо Глок (DE). Нов в състава на пилотите е Том Блумквист (Великобритания), който се присъединява към BMW Team RBM за своята нова година в шампионата DTM.

В допълнение към формата на състезанието, бяха направени допълнителни промени в правилата: от 2015 г. ще има само едно съединение. Двете 20-минутни квалификации в събота и неделя, както и самите състезания, ще се проведат на стандартни гуми. Всеки състезател има на разположение четири комплекта сухи гуми. Броят на възможностите за използване на системата за намаляване на съпротивлението (DRS) също е увеличен: системата вече може да се използва три пъти на обиколка, когато следващият водач е на по-малко от секунда зад колата отпред; всички само когато стартовата/финалната линия е пресечена.

С натискане на бутон водачът може да свали задното крило с 18 градуса, вместо предишните 16 градуса, за да улесни изпреварването.

Горещи впечатления в началото на сезон 2015

Йенс Марквард (BMW Motorsport Director):

"Очакваме с нетърпение началото на DTM сезона. Работихме много усилено през последните няколко месеца, за да направим нашия глобален пакет от пилоти, отбори и BMW M4 DTM още по-силен за 2015 г. Това е абсолютно необходимо, никога не можете да си позволите да почивате на лаврите си в тази ожесточена серия. Спечелихме шест от девет възможни титли след завръщането ни през 2012 г. Целта е да достигнем рекорда си за успех през този сезон. Имаме не по-малко от 18 възможности през 2015 г. Ще бъде вълнуващо за всички участници – включително феновете, разбира се – да видят как се развива DTM уикендът в Хокенхайм. Новият формат с две състезания обещава още повече действие. Нашите пилоти и отбори очакват с нетърпение първата битка на тази емблематична писта."

Стефан Райнхолд (Ръководител на екипа, BMW Team RMG):

„След страхотната година, която имахме през 2014 г., ние очевидно сме много мотивирани за новия сезон на DTM. Очаквам с нетърпение новия формат на състезанието, който ще доведе до много екшън за феновете. Със сигурност ще бъде интересно за нашите отбори. Подготвени сме добре и началото на новия сезон ни зарежда с положителна енергия.“

Чарли Лам (директор на екипа, BMW Team Schnitzer):

„Има голям ентусиазъм за новия сезон. Това важи за всички в екипа и, разбира се, за нашите пилоти. Мартин Томчик носи богат опит и последователност в нашия екип. Той съществува от доста време и вече нищо в шампионата на DTM не може да го изненада. Тази година към нас се присъедини Антонио Феликс да Коста, който се вписа много добре в отбора по време на предсезонната подготовка. Ние сме много оптимисти и очакваме с нетърпение новия сезон на DTM."

Барт Мампей (Ръководител на екипа, BMW Team RBM):

„Уикендите ще бъдат доста натоварени тази година и всички отбори се насочват към неизследвани води с новия формат. Несъмнено ще бъде фантастично за феновете. Работихме безпроблемно по време на предсезонната подготовка - и ще направим същото в Хокенхайм. Много се радвам да видя какво ни е подготвил първият състезателен уикенд."

Ърнест Ноорс (директор на екипа, BMW Team Mtek):

„Винаги има голямо вълнение в началото на нов сезон. Очевидно нямаме търпение да се върнем на пътя. А новият формат на уикенда представлява ново предизвикателство за нашия екип и пилоти. Очакваме с нетърпение да продължим отново. Подготовката може да беше малко кратка, но всичко мина добре."

Maxime Martin Samsung BMW M4 DTM
Maxime Martin Samsung BMW M4 DTM
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: