BMW Team RLL: всичко е готово за Лагуна Сека

Съдържание:

BMW Team RLL: всичко е готово за Лагуна Сека
BMW Team RLL: всичко е готово за Лагуна Сека
Anonim
Long Beach Victory Z4 GTLM (7)
Long Beach Victory Z4 GTLM (7)

След сладката победа по улиците на Лонг Бийч (САЩ) преди две седмици, BMW Team RLL ще търси нов успех в United SportsCar Championship (USCC) 2015. Оставаме в Калифорния за “Continental Tire Monterey Grand Prix , в Лагуна Сека, на 3 май.

Победата в Лонг Бийч на Бил Оберлен (САЩ) и Дирк Вернер (Германия) с BMW Z4 GTLM номер 25 премести BMW и дуото Оберлен/Вернер на второ място както в класирането на конструкторите, така и на пилотите. Съотборниците Джон Едуардс (САЩ) и Лукас Лур (Германия), които споделят номер 24, са на четвърто място в класирането на пилотите с три топ 5 финала в първите три кръга от сезона.

Laguna Seca заема важно място в историята на състезанията на BMW. Това беше пистата, която даде втората победа на екипа на BMW Motorsport през 1975 г., първата година на състезание на марката в Съединените щати, както и началото на BMW в Северна Америка. Ханс-Йоахим Щук (Германия) завърши втори в първия манш на състезанието от 100 мили и спечели втория GP, управлявайки вече емблематичното BMW 3.0 CSL. BMW Team RLL завърши на второ място в Лагуна Сека два пъти (2011, 2014) и на трето място два пъти (2012, 2013).

Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):

„Лагуна Сека винаги е била предизвикателство за нас. Няколко пъти бяхме близо до това да спечелим състезанието. Класирахме се доста добре, имахме няколко подиума, но никога победа. Ние сме в малко по-добра ситуация с тазгодишната кола от миналата година и това може да ни помогне значително. Имаме няколко неща, върху които трябва да работим, но като цяло мисля, че ще участваме в битката. Когато сме в състояние да бъдем на подиума всяка година, няма да отнеме много време, за да направим последната стъпка към върха и ще работим усилено, за да го постигнем."

Бил Оберлен (брой 25 BMW Z4 GTLM):

„Ето ни в Лагуна Сека! Взехме у дома два подиума от три състезания, включително победата в Лонг Бийч, така че целта е да запазим инерцията и да стигнем до подиума. Втори сме по точки и много близо до лидерите. Битката се разгаря!"

Дирк Вернер (брой 25 BMW Z4 GTLM):

„Лагуна Сека е писта, по която обичам да карам. Има добър поток и атмосферата е просто страхотна. За да намалим разликата от P1 в точките, ни трябва добър резултат. Колата ни изглежда е в добра форма и целият отбор е в страхотен дух сега. Бил и аз ще продължим да настояваме!"

Джон Едуардс (номер 24 BMW Z4 GTLM):

„Монтерей е едно от любимите ми места в страната и това е вярно, независимо дали пистата е там или не! Пистата обаче е много добре известна и имах късмета да постигна много успехи там, включително първия си подиум в GTE с BMW Team RLL през 2013 г. След стабилен, но не звезден старт на сезона, надявам се - заедно да Лукас - да може да се върне на подиума. Пистата на Лагуна трябва да задоволи нашето BMW Z4 GTLM, така че мисля, че имаме добри шансове този уикенд."

Лукас Лур (брой 24 BMW Z4 GTLM):

„Първо, трябва да кажа, че беше фантастично за BMW Team RLL да вземе първата си победа за годината в Лонг Бийч. Моите комплименти към Бил и Дърк. Горяха. Имахме добро темпо с колата и ако нямахме проблема със спирачките, щеше да е хубаво да имаме двойник на BMW. Laguna Seca е една от любимите ми писти в Америка и винаги е предизвикателство, не само тирбушонът, за който всички говорят, но цялата писта всъщност е много технична, което ми харесва. Джон и аз ще работим упорито и със сигурност нашата цел ще бъде да постигнем добър резултат, но с колите в тази GTLM категория много близо една до друга, е трудно да се каже какъв ще бъде нашият уикенд.”

Препоръчано: