BMW M Award 2015: BMW M6 кабриолет за най-добра квалификация на ’ година

BMW M Award 2015: BMW M6 кабриолет за най-добра квалификация на ’ година
BMW M Award 2015: BMW M6 кабриолет за най-добра квалификация на ’ година
Anonim
BMW M6 Cabrio M награда MotoGP
BMW M6 Cabrio M награда MotoGP

BMW M Division, партньор на организатора на шампионата MotoGP Dorna Sports, представи следващия акцент в участието си в шампионата MotoGP на Гран При на Испания в Херес де ла Фронтера (Испания) днес: колата, която ще получи желаното Носител на награда BMW M.

От 2003 г. пилотът с най-добър квалификационен резултат за целия сезон ще бъде възнаграден с ексклузивно и индивидуално персонализирано (Individual) BMW M: новото BMW M6 Кабриолет с допълнителна персонализация. Ексклузивният високопроизводителен автомобил беше представен днес в падока на MotoGP на пистата Херес.

„Наградата BMW M е един от акцентите на всеки сезон на MotoGP; всеки колоездач иска да бъде този, който ще получи тази награда в края на годината , подчерта Пау Сераканта, директор на търговския отдел на Dorna Sports, при представянето.

„Представянето на колата на победителя тук в Херес се превърна във важна традиция за нас. Цялото семейство на MotoGP е много ентусиазирано, а BMW M дивизия ни изненада отново тази година с наистина спираща дъха кола. Сигурен съм, че това красиво BMW M6 Кабриолет ще бъде желана награда сред шофьорите."

„Ние сме много горди, че наградата BMW M се ползва с толкова високо уважение в MotoGP“, каза Аксел Митлер, ръководител на отдела за сътрудничество в MotoGP и BMW M Division.

„Тази награда също е важна част от нашето дълго и ползотворно сътрудничество с MotoGP. Поради тази причина за нас е много важно всяка година да предоставяме истински акцент - като наградата. За сезон 2015 избрахме нашето ново BMW M6 Кабриолет, което се наслади на световната си премиера на автомобилното изложение в Детройт през януари. Сега нека стискаме палци за всички състезатели от MotoGP, които се състезават тази година на BMW M Award."

Новата гама BMW M6 позволява на BMW M дивизия да демонстрира отново лидерството си в високопроизводителния луксозен сегмент. Излизащите модели вече бяха поставили нови еталони с перфектния баланс на мощност, ефективност, пъргавина, комфорт и лукс, който е типичен за моделите M. На борда на новото BMW M6 Кабриолет водачът изживява перфектната симбиоза от производителност и лукс. 4,4-литровият V8 двигател с BMW M TwinPowerTurbo технология осигурява впечатляващите 560 к.с. (комбиниран разход: 10,3 l/100 km, комбинирани CO2 емисии: 239 g/km).

BMW M6 Кабриолет ускорява от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 4,3 секунди и може да се похвали с максимална скорост от 250 км/ч. Характерната технология на BMW M, като трансмисията с двоен съединител с Drivelogic, Dynamic Damper Control и Active M Differential, гарантира перфектно спортно управление във всяка ситуация.

Новото BMW M6 Кабриолет за тазгодишния носител на наградата BMW M Award също е впечатляващо визуално. В ексклузивния си цвят BMW Individual „Frozen Blue Metallic“, кабриолетът е комбинация от елегантност и спортен дух. Този аспект е подсилен от 20-инчовите леки алуминиеви джанти с двойни спици, типични за линията BMW M. бели жилки обогатяват идеята за лукс, предадена от кабриолета Монако.

През 2015 г. наградата BMW M ще бъде връчена за 13-ти път. Точно като точковата система за състезания, на пилотите се присъждат точки за всеки състезателен уикенд за тяхната квалификационна позиция. Полупозишън се награждава с 25 точки, второ място в таблицата печели 20 точки, а трето място 16 точки, до една точка, присъдена за 15-то място. Пилотът с най-много точки в края на сезона печели наградата BMW M.

Валентино Роси и Кейси Стоунър са настоящите рекордьори, всеки с по три BMW M награди на свое име. През 2013 г. Марк Маркес беше коронясан за най-младия носител на наградата BMW M Award и първият пилот, получил тази награда в първия си сезон на върха на мотоциклетизма. През 2014 г. Маркес спечели наградата BMW M за втори път. Неговият сънародник Хорхе Лоренцо също е спечелил желаната титла от най-добрите квалификации два пъти досега. Сет Гибернау и Ники Хейдън спечелиха по веднъж наградата BMW M.

Препоръчано: