DTM шампионат: Четири BMW M4 DTM в точки. Максим Мартин е най-добрият пилот на BMW на седмо място

Съдържание:

DTM шампионат: Четири BMW M4 DTM в точки. Максим Мартин е най-добрият пилот на BMW на седмо място
DTM шампионат: Четири BMW M4 DTM в точки. Максим Мартин е най-добрият пилот на BMW на седмо място
Anonim
BMW M4 DTM Хокенхайм
BMW M4 DTM Хокенхайм

2015 DTM шампионат е активен и в пълен акцент: пилотите на BMW Максим Мартин (BE), Тимо Глок (DE), Марко Витман (DE) и Аугусто Фарфус (BR) завършиха първото от двете състезания в Хокенхайм (DE) в челната десетка по точки, което даде на германския производител първите точки от шампионата DTM за годината.

Мартин завърши седми в BMW SAMSUNG M4 DTM, което го направи най-добре класираният пилот на BMW. Farfus се изкачи от 23-та позиция на стартовата решетка, завършвайки на десето място. Притиснати между Мартин и Фарфус бяха Глок и действащият DTM шампион Витман на осма и девета позиция. Победата отиде при Джейми Грийн (Великобритания) с Audi.

Реакции на състезанието за откриване на сезона в DTM Championship 2015

Йенс Марквард (Директор на BMW Motorsport):„След трудна квалификация направихме по-голямата част от подвига си в състезанието. Имахме добро състезателно темпо и докарахме четири автомобила до челната десетка, за да съберем поне няколко точки. Едно вълнуващо състезание видя фантастични битки между Максим Мартин, Тимо Глок, Марко Витман и Аугусто Фарфус. Аугусто изпревари 13 места след злополучната си квалификация, докато Тимо се изкачи от 20-то на осмо .

Двойният формат на състезанието даде точно това, което обеща: интензивно квалификационно и вълнуващо състезание с много изпреварвания и много фенове.

Гледайки напред към утрешния ден на състезанието, трябва да се поучим по-специално от днешните квалификации и да анализираме случилото се много внимателно. В това отношение трябва да използваме по-добре съществуващия потенциал, за да бъдем по-добре позиционирани за надпреварата."

Максим Мартин (BMW Team RBM, 7-ми):„Състезанието беше много напрегнато от първата до последната обиколка .

Етапите на колата за безопасност създадоха много екшън и за феновете това несъмнено ще бъде страхотно шоу. Седмото място е добър резултат за нас и ни носи ценни точки. Също така е страхотно усещането да си най-добре класираният шофьор на BMW. Съперниците ни обаче днес бяха по-добри от нас. Трябва да го признаем. Ще работим усилено, за да променим ситуацията за следващите състезания."

Факти и цифри

Верига / Дължина / Продължителност:

Хокенхайм, 4 574 км, 40 минути плюс една обиколка

BMW Motorsport Резултати:

36 Максим Мартин (BE), BMW Team RMG, SAMSUNG BMW M4 DTM - 7-ми

16 Тимо Глок (DE), BMW Team Mtek, DEUTSCHE POST BMW M4 DTM - 8-ми

1 Марко Витман (DE), BMW Team RMG, Ice-Watch BMW M4 DTM - 9-ти

18 Аугусто Фарфус (BR), BMW Team RBM, Shell BMW M4 DTM - 10-ти

7 Бруно Шпенглер (Калифорния), BMW Team Mtek, BMW Bank M4 DTM - 11

13 António Félix da Costa (PT), BMW Team Schnitzer, Red Bull BMW M4 DTM на 13

77 Мартин Томчик (DE), BMW Team Schnitzer, BMW M Performance Parts M4 DTM - DNF

31 Том Блумквист (Великобритания), BMW Team RBM, BMW M4 DTM - DNF

Препоръчано: