Двама шампиони разменят волана: Мартин Томчик, управляващ MINI ALL4 Racing, Насър Ал-Атия в BMW M4 DTM

Двама шампиони разменят волана: Мартин Томчик, управляващ MINI ALL4 Racing, Насър Ал-Атия в BMW M4 DTM
Двама шампиони разменят волана: Мартин Томчик, управляващ MINI ALL4 Racing, Насър Ал-Атия в BMW M4 DTM
Anonim
MINI ALL4 срещу M4 DTM

От асфалт до пясък и обратно: пилотът на BMW DTM Мартин Томчик (DE) и офроуд асът на MINI ALL4 Насър Ал-Атия (QA) навлязоха в непозната и мистериозна територия, разменяйки местата си, управлявайки съответните си автомобили за необичаен тест драйв

Възможността за размяна беше разкрита, когато присъствието на двамата шампиони беше поискано да участват в промоционален видеоклип за BMW Motorsport Premium Partner: Red Bull.

Всичко се случи в емоционалната обстановка на Дубай (AE), където Tomczyk, майстор на асфалта - който стана DTM шампион през 2011 г. - седна на волана на MINI ALL4 Racing, с който X-raid спечели прочутия Дакар събитие през последните четири години.

По време на DTM тестовете в Ошерслебен (Германия), Ал-Атия имаше шанса да кара BMW M Performance Parts M4 DTM на Tomczyk. Две победи в рали Дакар са само част от успехите на рали пилота от Катар, който е имал досега. Първата му победа се състоя през 2011 г., завършвайки с последния му успех - в хронологичен ред - на MINI ALL4 Racing през януари 2015 г.

„Шофирането на MINI ALL4 Racing през пясъка и дюните на Дубай беше завладяващо изживяване и много забавление“, каза Томчик. „Колата има невероятен въртящ момент и тестът в дюните беше невероятен прилив на адреналин дори за опитен шофьор като мен. То е напълно различно от шофирането по верига. Човек може само да оцени това, което Насър и другите пилоти на MINI наистина постигат на рали Дакар, след като изживеят преживяването от първа ръка."

Ал-Атия за първата си среща с BMW M4 DTM: „Участвал съм в няколко асфалтови състезания през цялата си кариера, но винаги съм мечтал да карам DTM кола.BMW M4 DTM е фантастично. Аеродинамиката е наистина забележителна, особено при завиване. Има невероятно количество сцепление. Бях впечатлен и от спирачките на DTM колата."

Томчик и Ал-Атия си размениха колите за втори път в петък за откриването на сезона на DTM в Хокенхайм (Германия). Рали пилотът направи няколко обиколки на BMW M Performance Parts M4 DTM на Hockenheimring, докато Tomczyk в MINI ALL4 Racing се състезава около офроуд пистата, където FIA World Championship Rallycross е домакин на шампионатно събитие, като част от DTM програма за поддръжка през уикенда.

Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема