BMW Team RLL: 1-во и 2-ро място в Laguna Seca

Съдържание:

BMW Team RLL: 1-во и 2-ро място в Laguna Seca
BMW Team RLL: 1-во и 2-ро място в Laguna Seca
Anonim
BMW Z4 GTLM Laguna Seca (2)
BMW Z4 GTLM Laguna Seca (2)

Джон Едуардс (САЩ) и Лукас Лур (Германия) избутаха номер 24 BMW Z4 GTLM до победа в неделното състезание на United SportsCar Championship (USCC) в Лагуна Сека (САЩ). Дуото направи 108 обиколки на веригата с дължина 2238 мили, финиширайки с 20,4 секунди пред съотборниците си Бил Ауберлен (САЩ) и Дирк Вернер (Германия) под номер 25. Това бележи първата победа за BMW Team RLL в Лагуна Сека, първата за Едуардс и Лур, както и първият за Лур като шофьор на BMW.

Тази победа - втората за отбора този сезон след Лонг Бийч (САЩ) преди две седмици - идва почти точно 40 години след деня, в който Ханс-Йоахим Щук (Германия) носеше BMW 3.0 CSL да спечели тук през 1975 г., което също беше втората победа за сезона за Stuck и BMW Motorsport. Автомобилите BMW Z4 GTLM се състезават този сезон в ливрея, подобна на тази на BMW 3.0 CSL, за да отбележат пристигането на неговия американец в състезанията на немския производител благодарение на BMW Motorsport Северна Америка.

Неофициално, победата измества BMW на първо място в класирането по точки на шампионата GTLM Constructors. Ауберлен и Вернер остават втори в Шампионата на пилотите, докато Едуардс и Лур скачат от четвърто на трето място.

Вернер и Лур започнаха състезанието от първо и второ място в мрежата GTLM. Лур успя да запази първата позиция, заедно с Вернер в първите обиколки; редувайки това и второ място със съотборници за първите 40 минути от събитието. При първото спиране в бокса претъпканата алея забави както BMW, така и Едуардс, който тогава беше в кола номер 24, което го принуди да остане втори и измести Вернер на трето място.

Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):

„Беше добър ден. Мисля, че това, което направи голямата разлика в началото, беше Джон, който направи страхотен рестарт и се втурна напред. Той успя да обърне трафика в своя полза и благодарение на това получи добра разлика от останалите. Тогава той подкрепи Бил и Дърк, които свършиха страхотна работа. Добър пит стоп и мисля, че нашите спирания бяха най-добрите в сравнение с всички останали, което ни даде малко място за дишане. Колата беше много надеждна, както винаги."

Джон Едуардс (24 BMW Z4 GTLM, 1-во място):

„Хубаво е да си на най-високото стъпало на подиума, след като нашите съотборници го направиха в последното състезание. Беше наистина добър уикенд за BMW, но не беше лесен. Изминаха повече от две години, откакто спечелих. Имахме много трафик днес и аз успях да се справя с него и да имам предимство пред останалите и това ми даде тласък.

Току-що управлявах темпото малко оттам. Не мисля, че направих твърде много обиколки по-бързо от останалата част от групата. След две години е облекчение най-накрая да се върна на най-високото стъпало."

Лукас Лур (24 BMW Z4 GTLM, 1-во място):

„Това е много специално за мен. Специален ден. Това е първата ми победа като заводски пилот на BMW. Мисля, че ключът за нас беше, че бяхме единствената кола, която стартира с меки гуми и може би беше малко по-застрашена. Тогава следващата стъпка беше, че в трафика, поемайки управлението от Дирк, той успя да направи малко разлика, което ни даде предимство пред конкурентите. Но след това се преоблякохме и излязохме зад ферарито. Джон свърши страхотна работа, за да получи отново позицията. След това беше нашето контролно състезание и те свършиха фантастична работа да контролират темпото и да управляват добре трафика. Побеляха ми в някои от изпреварванията, но се справиха много добре и съм доволен от това. Това е дубъл за BMW и BMW Team RLL, така че денят е добър тук, в красивата Калифорния."

Бил Оберлен (25 BMW Z4 GTLM, 2-ро място):

„Очевидно пазарът на Западното крайбрежие е добър за BMW. Това е добре за нас, дойдохме тук, справихме се много добре в Лонг Бийч и победихме и сега имаме положително темпо. Не можеш да бъдеш по-щастлив за този отбор. Екипът е невероятен. Върнах се в бокса само с празнина, борехме се със зъби и нокти с Porsche и Ferrari на нашия питстоп ми даде празнина, която гумите Michelin не можаха да запълнят, защото бяхме избрали много твърда смес.

Опитах се да ги задържа назад и им остана достатъчно време, за да стигнат до края, за да завършат втори. Това придвижва колата ни към точките и това е най-доброто, което можехме да направим. Колата беше добра."

Дирк Вернер (25 BMW Z4 GTLM, 2-ро място):

„Това е идеалният ден за отбора и можем да бъдем много щастливи, защото току-що получихме оптимума от нашия пакет и е като да печелим състезания. Да дойда тук и да направя дубъл е голямо постижение за BMW и целия екип. За нас в шампионата на конструкторите той сега се справя много добре, а за двете коли изглежда все още продължава в шампионата на пилотите. Но имаме само четири състезания за сезона. Трябва да се съсредоточим върху следващите състезания, тъй като остават още шест. Просто успейте да обърнете лошия късмет, който имахме в първите две състезания, и ще се справим страхотно. Екипът работи добре, колата беше бърза, така че съм много доволен."

Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: