BMW Motorrad: 15 електрически скутера за местната полиция на Каляри

BMW Motorrad: 15 електрически скутера за местната полиция на Каляри
BMW Motorrad: 15 електрически скутера за местната полиция на Каляри
Anonim
BMW C Evolution Сардиния (2)
BMW C Evolution Сардиния (2)

През есента на 2013 г. BMW Motorrad отвори нова глава в областта на градската мобилност с представянето на електрическия скутер C Evolution. Новият електрически скутер BMW C Evolution въплъщава удоволствието от шофирането с предимствата на превозно средство с нулеви емисии.

Сега столицата на Сардиния Каляри ще има местна полиция, оборудвана с около петнадесет високоефективни превозни средства с ниско въздействие върху околната среда. Скутерите бяха представени на полицията в присъствието на Масимо Зеда, кмет на Каляри, както и на други представители на градския съвет, в допълнение към шефа на полицията Марио Делогу.

„Горди сме да оборудваме местната полиция в Каляри с петнадесет нови BMW C Evolution. Оборудването на полицията с мотоциклети - с автомобили BMW - е нещо като дълга традиция в BMW Motorrad. От 2001 г. полицейските сили в Италия се довериха на мотоциклети BMW като R 850 RT, F 650 GS, R 1150 RT и R 1200 RT и F 700 GS. И сега електрическият скутер BMW C Evolution става част от това страхотно семейство “, каза Стефано Ронцони, ръководител на BMW Motorrad Италия, по повод доставката на автомобилите.

Само преди няколко седмици Гюнтер Зееман, ръководител на BMW Group в Испания, представи автопарк от 30 модела BMW C Evolution на кмета на Барселона Ксавие Триас. Общинският съвет на испанския столичен град Барселона беше първата местна власт в света, която оборудва своите местни полицейски сили с това, което е идеално средство за справяне с градския трафик и градската среда.

С номинална мощност от 11 kW (15 к.с.), пикова мощност от 35 kW (47,5 к.с.), максимална скорост от 120 km / h и ускорение, надвишаващо това на някои макси скутери с двигатели с вътрешно горене от 600 cc и повече, C Evolution е абсолютно предопределен за използване в градовете и техните градски контексти. Друг оптимален фактор е автономността на скутера от около 100 км, преди да се наложи презареждане от електрическата мрежа.

Скутерите C Evolution, дадени за употреба от полицията, са основно същите като цивилната версия. Полицейските автомобили обаче са оборудвани с допълнително оборудване, като високоговорител и зумер.

Препоръчано: