BMW Серия 3: 40 години история

Съдържание:

BMW Серия 3: 40 години история
BMW Серия 3: 40 години история
Anonim
BMW Серия 3 40-та история
BMW Серия 3 40-та история

BMW Серия 3 може да погледне назад към изключителна кариера. Сред крайъгълните камъни на дългото му пътуване, което го доведе до успех, със сигурност беше пионерът на нова категория превозни средства, утвърдил се като въплъщение на удоволствието от шофирането в своя сегмент и станал най-продаваният в света.

Гамата Серия 3 беше пусната преди 40 години, за да замени вече легендарното BMW 02, и сега е в своето шесто поколение. Днес, както и през 1975 г., покупката на BMW Серия 3 представлява израз на радост, спортен дух, управление и ентусиазъм за технологиите.

Първият модел беше представен на Международното автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт през 1975 г., където BMW Серия 3 оттогава се превърна в най-успешния автомобил в гамата и международен бестселър. И това прави Серия 3 изключително ефективен глобален посланик за предаване на идеалите на BMW. Неговата история свидетелства за напредъка, постигнат от немския автомобилен производител в областта на спорта, ефективността, безопасността, комфорта и свързаността, както и в развитието на дизайна на BMW. Още веднъж пионерското въвеждане на технологични иновации в BMW Серия 3 отвори нови предизвикателства в класа на средните автомобили.

В допълнение, в продължение на четири десетилетия BMW Серия 3 е пионер в новите концептуални автомобили, които разшириха моделната гама и внесоха нови идеи в индустрията.

Характерът зад BMW Серия 3 продължава от поколение на поколение, допълнен от добавянето на нови технологични постижения. Неговият дизайн също е оформен от характеристика на BMW в смисъл на приемственост и еволюция. Наистина, цялата история на автомобилната гама на BMW, от нейната зашеметяваща предница с двойни кръгли фарове и познатия двоен бъбрек на BMW, динамичните линии отстрани на автомобила и мощната задна част винаги са били готови да привличат вниманието. Що се отнася до интериора, безпогрешният дизайн на кокпита, фокусиран върху водача, вече се е утвърдил като ключов елемент за първото поколение на модела. Изключителен рекорд от победи за BMW Серия 3, който също допринесе за придаването на автомобила на синоним на спортно представяне. От успеха на оригиналното BMW M3, неговият завиден рекорд е извървял целия път до победата в шампионата на German Touring Car Masters Series DTM през 2014 г.

Спортни и ефективни: двигателите за BMW Серия 3

Първото поколение на седана от среден клас зарадва клиентите с нивото на спортно управление, което никога не е предлагано в този сегмент, като същевременно впечатли със своите супер икономични двигатели. Благодарение на спортното представяне, доминиращият характер на тези двигатели, прехвърлянето на мощност към задните колела и ефективността, с която се предизвиква удоволствието от шофирането, направиха BMW Серия 3 нетърпеливи за съперници в продължение на много дни.

През 1977 г., две години след пускането на новата моделна гама, BMW Серия 3 стана първият автомобил в своя клас, предлаган с шестцилиндрови двигатели. Трябваше да последват още иновации, включително революционната система за впръскване и системи за управление на двигателя, ултра-спортни дизелови двигатели и минимизирано тегло чрез използването на алуминий и магнезий.

Днес новото поколение двигатели на BMW Group в BMW Серия 3 е в основата на гамата BMW EfficientDynamics. Непрекъснатото подобряване на производителността на двигателя и удоволствието от шофирането, съчетано с намаляване на разхода на гориво и емисиите, беше решаващ фактор за осигуряване на позицията на лидер в сегмента.

Разнообразието ражда успех: Моделни варианти на BMW Серия 3

Най-успешната гама модели на BMW претърпя непрекъсната програма за разширяване, откакто беше представена. Вариантът на каросерията с четири врати дебютира във второто поколение и не след дълго BMW M3 направи своя дебют сред спортните автомобили с висока производителност, първият модел Touring и първият кабриолет, базиран на BMW Серия 3, пристигнаха през аванс. Третото поколение на моделната гама видя отличителния белег на BMW Серия 3 Купе, докато BMW Серия 3 Compact направи крачка в нов автомобилен сегмент.

Растежът и промените в гамата оттогава са отговорни за редица забележителности в историята на BMW Серия 3, въвеждайки иновативни концепции, които продължават да създават нови тенденции за сегмента като цяло и до днес. Разнообразието от модели изигра значителна роля, за да позволи на различни целеви групи да изпитат спортния характер на BMW Серия 3 в различни моменти. Шестото поколение на модела се простира още повече в тази интересна селекция от отличителни варианти на каросерията, които сега са разделени между две моделни серии: BMW Серия 3 Седан и BMW Серия 3 Туринг, към които са добавени BMW Серия 3 Гран Туринг и портфолиото от средни модели вече включва също BMW Серия 4 Купе, BMW Серия 4 Кабриолет и BMW Серия 4 Гран Купе.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: