BMW SBK: шесто и пето място за Бадовини в двете състезания в Имола

BMW SBK: шесто и пето място за Бадовини в двете състезания в Имола
BMW SBK: шесто и пето място за Бадовини в двете състезания в Имола
Anonim
BMW S1000 Team SBK
BMW S1000 Team SBK

Благодарение на отличното представяне, осигурено вчера в квалификацията и Superpole 2, днес Бадовини стартира от третия ред, в състезание едно в първите две обиколки той спря на девета позиция и след това се изкачи обратно до седмата и след това до шесто място.

Състезанието беше прекъснато по време на десетата обиколка поради падане на състезател, чийто мотоциклет остана опасно на пистата, което накара посоката на състезанието да покаже червения флаг. Нова стартова процедура, с решетката, определена от реда на пристигане в деветата обиколка и след това с Бадовини, който стартира от шеста позиция, на втори ред. След добър старт Аертон успя да запази шестото място до финала, спечелвайки 10 точки за класирането на шампионата.

Второ състезание беше по-трудно и поради голямата жега, но Бадовини успя да улови най-добрия резултат от началото на сезона за BMW Motorrad SBK Team, пресичайки линията на пето място след състезание, проведено също в челните позиции. Още 11 точки за него, който се изкачва до петнадесето място в класирането на шампионата, въпреки че е изкарал само три кръга.

Следващият кръг от Световния шампионат по супербайк е насрочен за уикенда на 22, 23 и 24 май в Донингтън Парк в Обединеното кралство.

Аертон Бадовини: „Много съм щастлив, защото беше хубав уикенд, в който работихме много добре и събрахме най-добрите резултати от този старт на сезона. Но мисля, че има още много какво да се направи, защото все още не сме близо до границите на този мотор. Трябва да се стремим да подобрим стабилността при ускорение и спиране и по този начин да направим мотора по-конкурентоспособен. Това обаче беше много позитивен уикенд, за който благодаря на целия ми екип, който свърши чудесна работа и тук, в Имола.“

Херардо Акочела- Директор на екипа: „Много сме доволни от това, което направихме досега и от постигнатите резултати, но все още трябва да работим много, защото това е все още е млад проект и трябва да подобрим някои аспекти на нашия мотор. Имаме много място за подобрение и това ни кара да работим усилено, за да постигнем още по-добри резултати.”

Образ
Образ

Препоръчано: