BMW S1000 XR: изцяло нови l’ ендуро от BMW

Съдържание:

BMW S1000 XR: изцяло нови l’ ендуро от BMW
BMW S1000 XR: изцяло нови l’ ендуро от BMW
Anonim
BMW S 1000 XR (11)
BMW S 1000 XR (11)

Вследствие на S 1000 RR, Superbike HP4 и S 1000 R Roadster, BMW Motorrad разкрива четвъртия член на гамата BMW Motorrad от редови четирицилиндрови мотоциклети с висока конска сила и подчертано спортен характер. Представяме ви новия S 1000 XR.

Надграждайки изкусителната и уникална комбинация от иновативни технологии, производителност и безопасност, които вече присъстват в съществуващите модели от тази серия, BMW Motorrad направи една крачка напред, като представи S 1000 XR, за да предложи този репертоар от ключови характеристики. в марка, с нова смес, наречена „приключенски спортове.“

Това включва динамични туристически качества, спортно представяне и високи нива на комфорт, както и изключителна ежедневна употреба.

Накратко, новият S 1000 XR предлага своя индивидуална комбинация от спорт и турне едновременно.

Четирицилиндров редови двигател за максимална производителност

Редовият четирицилиндров двигател на новото BMW S 1000 XR по същество е извлечен от роудстъра S 1000 R. Той има мощност от 118 kW (160 к.с.) при 11 000 об/мин и генерира максимален въртящ момент от 112 Nm (83 lb-ft) при 9 250 об/мин. Този задвижващ механизъм произвежда много въртящ момент, което го прави идеален за резки ниски и средни скорости, които водачите търсят, когато карат по селски пътища или когато превозват пътник. Четирицилиндровият агрегат съчетава добро теглене с добро ускорение, давайки на водача използваем диапазон на оборотите, който се простира над 10 000 об./мин.

Два режима на шофиране Pro Dynamic Traction Control (DTC) и ABS Pro и ASC като стандарт.

За да позволи характеристиките на шофиране да се адаптират възможно най-ефективно към преобладаващите пътни условия, новият S 1000 XR има два характера: режимите на шофиране "Път" и "Дъжд".

Автоматичният контрол на стабилността (ASC) осигурява висок стандарт на безопасност при шофиране чрез оптимизиране на сцеплението. Новото BMW S 1000 XR може да бъде фабрично оборудвано с опцията за режим на шофиране Pro, която включва допълнителните режими на шофиране "Dynamic" и "Dynamic Pro" с динамичен контрол на сцеплението (DTC) и ABS Pro.

Иновативно шаси с ново шаси и Dynamic ESA (Електронно регулиране на окачването) като опция

Шасито на новия S 1000 XR Adventure Sports Bike е също толкова впечатляващо, колкото и свирепото предаване на мощността на редовия четирицилиндров двигател. Въз основа на съществуващия проект, този нов велосипед използва периметърна рамка от алуминиева сплав, в която двигателят е част от носещата конструкция. Окачването се върти отпред и отзад и се управлява съответно от регулируема обърната надолу вилка и двойно люлеещо се рамо с регулиране посредством централен амортисьор. Геометрията на рамката е напълно предефинирана, за да отговори на специфичните нужди на XR. Междувременно, когато е оборудван с опционалната система за динамично управление на окачването BMW Motorrad ESA (Electronic Suspension Adjustment), новият S 1000 XR комуникира безопасност при шофиране, производителност и комфорт на още по-високи нива.

ABS Pro се предлага фабрично като част от опцията за шофиране в режим Pro за допълнителна безопасност при спиране в позиция над главата

Като се има предвид, че стандартните ABS системи, доставяни от BMW Motorrad до момента, са осигурили отличен стандарт на безопасност при спиране по време на движение по права линия, опционалната функция ABS Pro сега отива една крачка напред, за да позволи спиране. безопасно завиване и също така позволява спиране с ABS в повдигнато положение. В такива ситуации ABS Pro предотвратява блокирането на колелата дори при рязко натискане на спирачките. Това намалява резките промени в силата, особено в отговор на паника при спиране, и по този начин ограничава всяко нежелано блокиране на велосипеда. ABS Pro предлага на водачите предимството на увеличеното спиране и стабилност при шофиране в комбинация с отлична спирачна мощност, дори в тесни завои.

Новият S 1000 XR. Стил и функция както за спорт, така и за приключения

Новото BMW S 1000 XR съчетава визуално силните страни на моделите Touring и GS Sport от гамата BMW Motorrad и вярвам, че ще създаде ново поколение мотоциклети с надпис „Sport Adventure“.

Акценти на новото BMW S 1000 XR:

 • Четирицилиндров двигател с работен обем 999cc. Мощност от 118 kW (160 к.с.) при 11 000 об/мин, максимален въртящ момент от 112 Nm (83 lb-ft) при 9 250 об/мин
 • Иновативен и динамичен дизайн, с уникален стил.
 • BMW Motorrad ABS като стандарт (полуинтегрален, превключваем).
 • ABS Pro за по-голяма безопасност при спиране в повдигната позиция (като част от опционалните Pro режими на шофиране).
 • Автоматичен контрол на стабилността (ASC) като стандарт за безопасно ускоряване дори при лошо сцепление.
 • Динамичен контрол на сцеплението (DTC) с банков сензор за превъзходна производителност и активна безопасност при шофиране при ускоряване (като част от опционалния Pro Drive Mode).
 • Два режима на каране, избираеми от ездача с натискане на бутон като стандарт („Дъжд“и „Път“).
 • Налични са два допълнителни режима на шофиране, „Dynamic“и „Dynamic Pro“(като част от опционалния режим на шофиране Pro).
 • Пружинни елементи с дълги ходове за отлична пъргавина и високи резерви на амортисьорите.
 • Динамична система за окачване, ESA (Електронно регулиране на окачването) за оптимално адаптиране към преобладаващите условия, електронно управлявана като опция.
 • Пъргаво управление и повдигната позиция на седене.
 • Мултифункционален инструментален панел.
 • Широка гама от аксесоари, съобразени със стила на BMW Motorrad.
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
BMW Motorrad S 1000 XR
BMW Motorrad S 1000 XR
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: