BMW 3.0 CSL Hommage: във вила d’ Este un Concept

BMW 3.0 CSL Hommage: във вила d’ Este un Concept
BMW 3.0 CSL Hommage: във вила d’ Este un Concept
Anonim
BMW 3.0 CSL Hommage Concept

Тези, които са запалени по BMW, няма как да не познават „Батмобила“. BMW 3.0 CSL е роден на базата на флагмана E9, известен с вътрешния код на Neuw Sechs (известен още като New Six), тъй като те използват ново семейство от 6-цилиндрови редови двигатели.

Беше 1972 г., когато италианският дизайнер Michelotti проектира 3.0 CSL със 130 kg олекотена каросерия (благодарение на използването на алуминиеви капаци и врати, използването на плексигласови прозорци и задно стъкло и елиминирането на част от звука -абсорбиращ материал), по-подходящ да служи като отправна точка за версията, използвана в Европейския шампионат за туризъм, която му е дала имиджа на спортна икона par excellence.Повече от 40 години по-късно дизайнерският екип на BMW отдава своята почит на BMW 3.0 CSL с BMW 3.0 CSL Hommage.

L'Hommage взема пример от характера на предишния модел и го обогатява с авангардни материали, за да го пренесе до наши дни.

Външен дизайн: изключителен, безопасен, атлетичен

Дизайнът на BMW 3.0 CSL Hommage очевидно ще бъде вдъхновен от този на Батмобила, предавайки динамичен и груб въздух, с каросерия, обрамчена от щедри въздухозаборници, големи арки на калниците и ефектен заден спойлер. Удължените страни образуват елегантен контрапункт на спортната предна и задна част. Широкото използване на въглеродни влакна за долната част подчертава систематичната олекотена дизайнерска концепция на автомобила.

Интериорен дизайн: чисто елегантен

Строго опростеният интериор на BMW 3.0 CSL Hommage правят концепцията за лека конструкция не само видима, но и осезаема. Всички елементи на купето са абсолютно необходими и всеки компонент има структурна или висококачествена функция за шофиране. Подобно на интериора като цяло, специалният характер на BMW 3.0 CSL Hommage е отразен, който по този начин е въплътен в оптимална комбинация от лек дизайн, спортен дух и елегантност.

Това е пресслужбата на BMW. Чакаме седмица, за да можем да се полюбуваме на тази ретро концепция отблизо.

Популярна тема