BMW 3.0 CSL Hommage: във вила d’ Este un Concept

Съдържание:

BMW 3.0 CSL Hommage: във вила d’ Este un Concept
BMW 3.0 CSL Hommage: във вила d’ Este un Concept
Anonim
BMW 3.0 CSL Hommage Concept
BMW 3.0 CSL Hommage Concept

Тези, които са запалени по BMW, няма как да не познават „Батмобила“. BMW 3.0 CSL е роден на базата на флагмана E9, известен с вътрешния код на Neuw Sechs (известен още като New Six), тъй като те използват ново семейство от 6-цилиндрови редови двигатели.

Беше 1972 г., когато италианският дизайнер Michelotti проектира 3.0 CSL със 130 kg олекотена каросерия (благодарение на използването на алуминиеви капаци и врати, използването на плексигласови прозорци и задно стъкло и елиминирането на част от звука -абсорбиращ материал), по-подходящ да служи като отправна точка за версията, използвана в Европейския шампионат за туризъм, която му е дала имиджа на спортна икона par excellence. Повече от 40 години по-късно дизайнерският екип на BMW отдава своята почит на BMW 3.0 CSL с BMW 3.0 CSL Hommage.

L'Hommage взема пример от характера на предишния модел и го обогатява с авангардни материали, за да го пренесе до наши дни.

Външен дизайн: изключителен, безопасен, атлетичен

Дизайнът на BMW 3.0 CSL Hommage очевидно ще бъде вдъхновен от този на Батмобила, предавайки динамичен и груб въздух, с каросерия, обрамчена от щедри въздухозаборници, големи арки на калниците и ефектен заден спойлер. Удължените страни образуват елегантен контрапункт на спортната предна и задна част. Широкото използване на въглеродни влакна за долната част подчертава систематичната олекотена дизайнерска концепция на автомобила.

Интериорен дизайн: чисто елегантен

Строго опростеният интериор на BMW 3.0 CSL Hommage правят концепцията за лека конструкция не само видима, но и осезаема. Всички елементи на купето са абсолютно необходими и всеки компонент има структурна или висококачествена функция за шофиране. Подобно на интериора като цяло, специалният характер на BMW 3.0 CSL Hommage е отразен, който по този начин е въплътен в оптимална комбинация от лек дизайн, спортен дух и елегантност.

Това е пресслужбата на BMW. Чакаме седмица, за да можем да се полюбуваме на тази ретро концепция отблизо.

Препоръчано: