BMW: Какво ни очаква в бъдеще? Говорете с мениджъра R&S

BMW: Какво ни очаква в бъдеще? Говорете с мениджъра R&S
BMW: Какво ни очаква в бъдеще? Говорете с мениджъра R&S
Anonim
BMW Entwicklungschef Klaus Froehlich
BMW Entwicklungschef Klaus Froehlich

След като прочетох коментарите за многобройните статии за новото BMW Серия 2 Active Tourer и Gran Tourer и слуховете, че искат предстоящото BMW Серия 1 с предно задвижване, изглежда много ентусиасти са доста шокирани от това как BMW се променя.. С въвеждането на чифт миниванове с предно задвижване и опцията за седан с предно задвижване, ентусиастите се опасяват, че BMW е изгубило пътя си. Не се притеснявайте обаче, защото от тази година има нов човек, който отговаря за отдела за научноизследователска и развойна дейност, който изглежда е правилният човек за тази работа.

Клаус Фрьолих е новият член на борда за изследвания и развитие на BMW, който замени Херберт Дийс, и той даде това интервю за месечното списание Car and Driver, за да говори малко за бъдещето на марката.

BMW има много различна стратегия от предишния си мениджър за научноизследователска и развойна дейност и Fröhlich беше активна част от процеса на обновяване през последните осем години. Но той има много ясна идея какви трябва да бъдат автомобилите на BMW. Той иска те да бъдат различни. Според Фрьолих, в миналото BMW е артикулирала гамата си върху пет различни архитектури за конструиране на автомобили.

Сега има само две, една с предно предаване (UKL) и една със задно предаване (35UP). Така разграничаването на обхвата се превръща в по-голям проблем и мисията на Fröhlich е да направи всяка единица различна една от друга.

„Всяка кола трябва да се усеща различно, дори ако е базирана на една и съща архитектура“, казва Фрьолих. Освен това той твърди, че „клиентите може да желаят различни реакции, различни нива на комфорт или различна акустична обратна връзка - от двигателя -. Можем например да заредим променливи амортисьори с различни данни. И с, да кажем, 20 автомобила на една архитектура, разграничаването е много важно.

Сега, за хората, които се притесняват, че BMW може да забрави корените си със задно задвижване, Fröhlich съобщи за страха, че около половината от гамата на BMW ще се превърне в задвижване на предните колела: „Този брой е твърде висок, защото предните -моделите със задвижване на колелата ще бъдат по-силни в Европа, но бъдещият ни растеж винаги ще идва от други региони."

Друга добра новина за феновете е, че той твърди, че BMW не са сигурни дали следващото BMW Серия 1 (F52) ще бъде FWD и че очакват обратна връзка от BMW Серия 2 Active Tourer. Fröhlich също така говори за трицилиндровите двигатели и как BMW трябва да остане гъвкав към изискванията на своите клиенти с новата модулна архитектура на двигателя. С него BMW може да произвежда три-, четири- и шестцилиндрови агрегати с много висока скорост. Той също така говори за това как BMW ще може да произвежда двигатели и за трети страни, както направи за дизеловите двигатели, продадени на Toyota.

„Все повече компании не могат да си позволят да разработват нови двигатели, които отговарят на предстоящите цели за емисии. Това е развитие, което наблюдаваме в сектора на камионите и очакваме същото да се случи и с автомобилите,”казва Фрьолих, заедно с „това не е нашият основен бизнес, но ще продължи да се разширява.”

Дивизия i има в своите дългосрочни планове непрекъснатото развитие на електрическото звено; в момента е в своето четвърто поколение на разработка на задвижване, като пето поколение се работи, докато говорим. Като цяло, Herr Fröhlich изглежда точният човек да оглави отдела за развойна дейност на BMW. Той изглежда ентусиазиран от марката и има волята да създава различни преживявания. Също така е успокояващо, че ядрото на компанията все още ще бъде фокусирано върху задвижването на задните колела (не в Европа), така че всички вие (неевропейци), които се притеснявахте, че BMW ще премине към задвижване на предните колела, можете да си отдъхнете сега, тъй като вие сте сигурни, че правилният човек се грижи за придвижването на BMW напред в правилната посока. Но не и в Европа …

Препоръчано: