DriveNow електрифицира Лондон: BMW i3 car sharing Premium

Съдържание:

DriveNow електрифицира Лондон: BMW i3 car sharing Premium
DriveNow електрифицира Лондон: BMW i3 car sharing Premium
Anonim
BMW i3 Лондон (3)
BMW i3 Лондон (3)

Услугата за споделяне на автомобили DriveNow започва да разширява автомобилния си парк с добавянето на BMW i3. От днес клиентите на DriveNow в Лондон могат за първи път да използват електрическия модел на BMW i. Това ще бъде последвано от глобалното пускане на BMW i3 в автопарка на DriveNow през лятото на 2015 г. в няколко места в Германия и малко по-нататък в други европейски градове.

С добавянето на BMW i3 към автопарка на DriveNow, BMW i сега изпълнява стратегическа инициатива за насърчаване на електрическата мобилност, подготовката за която е в ход с използването на електрически превозни средства BMW ActiveE.

От днес клиентите на DriveNow в британската столица ще имат достъп до 30 BMW I3.

„Споделянето на електронни автомобили намалява задръстванията и емисиите в градовете“, обяснява Петер Шварценбауер, член на Изпълнителния комитет на BMW AG, на премиерата в Лондон. „Радвам се, че с BMW i3 вече можем да предложим на нашите клиенти на DriveNow уникално удоволствие от шофирането, комбинирано с лесен достъп до електрическа мобилност.“

Споделянето на автомобили облекчава градските центрове

Въз основа на потребителски проучвания и анализи на трафика, вече е възможно да се възприеме положителният ефект от гъвкавите услуги за споделяне на автомобили, независимо от поведението на мобилността в претоварените зони. Поради това услугите DriveNow до голяма степен се разглеждат като идеално допълнение към местния обществен транспорт, които заедно формират прехода към мултимодална мобилност, без да виждат личното превозно средство като жизнеспособна алтернатива на притежаването на кола. В същото време възможността за наемане на превозно средство спонтанно и без излишни средства и възможност за връщане до всяка точка в градската зона предлага голям потенциал за привличане на нови целеви групи за споделяне на автомобили.

Бързото нарастване на приемането на споделянето на автомобили е инструмент за облекчаване на задръстванията. Според Федералната асоциация за споделяне на автомобили повече от един милион граждани в Германия вече принадлежат към движението. Според проучвания на компанията 38 процента от клиентите на DriveNow са продали лично превозно средство в резултат на използването на схемата за споделяне на автомобили. В много случаи това беше вярно за по-стари, по-малко ефективни превозни средства.

Предимства за клиентите на DriveNow в градските центрове: Лондончани избягват таксите за градски трафик с BMW i3

Освен това, благодарение на DriveNow и подобни услуги, възникват нови перспективи в насърчаването на местна мобилност с нулеви емисии в градските райони. Например, използването на електрическото захранване BMW ActiveE в автопаркове на DriveNow в Мюнхен, Берлин и Сан Франциско значително увеличи интереса към изживяването при шофиране на изцяло електрически автомобил. Следователно, от март 2013 г. е възможно да се въведе възможността за електрическа мобилност на приблизително 3000 клиенти на DriveNow в Германия всеки месец, достигайки общо 100 000 клиенти. С представянето на BMW i3, e-Carsharing става още по-привлекателен, като в същото време завладява и други пазари.

В Лондон е освободен от вътрешните задръствания на града, който сега е наситен с автомобили с конвенционално задвижване. Така клиентите на DriveNow също печелят финансово, когато карат BMW i3 през центъра на града. В други големи градове, където се прилагат или се предвиждат подобни ограничения за достъп, e-Carsharing е екологично и икономически разумна алтернатива.

Предпоставката за успеха на програмите за eCarsharing е сътрудничеството между доставчиците и местните власти. Най-важният проблем в това отношение е наличието на обществени станции за зареждане, както и привилегировани места за паркиране на електрически превозни средства и паркове за споделено пътуване. Това е жизненоважно за гъвкавото споделяне на автомобили. DriveNow поддържа постоянен диалог с общинските власти. Данните, свързани с потребителя на BMW ActiveE electric, който се разпространява в Мюнхен и Берлин от 2013 г., предоставят важна информация за разработването на ориентирана към фокуса инфраструктура за зареждане.

С представянето на BMW i3 в Лондон, потребителите на DriveNow първоначално ще имат около дузина станции за зареждане в рамките на цялата работна зона. В Берлин клиентите на DriveNow вече имат на разположение повече от 150 зарядни станции за BMW ActiveE. До средата на 2016 г. ще бъдат добавени още 420 точки за зареждане, от които 20 са предназначени за бързо зареждане с постоянен ток. Други 700 зарядни станции могат да бъдат инсталирани последователно, ако е необходимо. В момента градският съвет на Мюнхен взема първо решение в полза на подкрепата на електрическата мобилност, което включва и развитието на обществена инфраструктура за зареждане.

За да гарантира успеха на електрическата мобилност, BMW преследва, заедно с партньори в политиката, енергийния сектор и автомобилната индустрия, проекти за инфраструктура за зареждане в цяла Европа и САЩ. Те включват съвместна инициатива с Volkswagen и ChargePoint за приблизително 100 DC станции за бързо зареждане в Съединените щати, проекта SLAM (мрежа за бързо зареждане на оси и големи градове) за общо 600 AC и DC станции за бързо зареждане в Германия. Финансирана от ЕС инициатива TEN-T за инфраструктура в цяла Европа.

Препоръчано: