Приложение BMW ConnectedDrive и BMW i Remote: Apple Watch контролира BMW i модели

Съдържание:

Приложение BMW ConnectedDrive и BMW i Remote: Apple Watch контролира BMW i модели
Приложение BMW ConnectedDrive и BMW i Remote: Apple Watch контролира BMW i модели
Anonim
BMW i Apple Watch (2)
BMW i Apple Watch (2)

BMW все повече поема лидерската роля на най-свързаната автомобилна марка в света чрез мобилната мрежа, благодарение на технологията BMW ConnectedDrive.

Както марката BMW i потвърждава с приложението Remote, където никоя друга марка няма толкова силна връзка между водача, колата и външния свят. Приложението вече може да се използва за дистанционно управление на контролните функции на някои модели BMW i.

Това е приложение, което клиентите ще могат да използват от първия ден, когато новият Apple Watch е наличен. Apple Watch използва приложението BMW i Remote – което може да бъде изтеглено безплатно от Apple iTunes Store – за да информира потребителите например за текущото състояние на батерията на автомобила и да предупреждава, когато батерията с високо напрежение е напълно заредена. В допълнение, Apple Watch може да прехвърли навигационните инструкции на BMW i3 до крайната дестинация на потребителя, след като колата е паркирана, както и да ги насочи към колата, ако е необходимо. И също така позволява регулирането на вътрешната температура за дистанционно стартиране на климатика.

Новият смарт часовник има екран, който съдържа най-важната информация, предоставена от приложението, така че да можете да видите всичко с един поглед. Както и зареждането на акумулатора на автомобила, наличния обхват и времето на актуализациите и дали вратите на автомобила са заключени.

Най-бързият и директен начин да се насладите на електрическа мобилност.

Apple Watch обгръща китката на потребителя като традиционен ръчен часовник и действа като интелигентно разширение на Apple iPhone, свързан към него. Възможно е да свържете водача с BMW i3 или BMW i8 по всяко време - дистанционно, ако е необходимо - и позволява на потребителите да управляват важни функции директно с приложението BMW i Remote, без да се налага да изваждат своя смартфон от джоба си. екран или въведете код. Много от нас вече използват дигиталните услуги като неразделна част от ежедневието си и смарт часовниците са настроени да дадат още по-голям тласък на тази тенденция.

Apple Watch се управлява чрез натискане или плъзгане на чувствителната на допир повърхност, както повечето смартфони и таблети. Плъзгане нагоре на екрана разкрива стартовия екран на приложението BMW i Remote - централната точка за навигация на приложението Apple Watch.

Тук потребителите имат достъп до други менюта в приложението. Началният екран представя колата, свързана към смарт часовника, в отличителния BMW i стил. Тук също се показва състоянието на заряда на автомобила, оставащия пробег, както и времето от деня. Превъртането на началния екран нагоре отваря ново меню, чрез което потребителите могат да проверяват различни други данни за автомобила, като например дали вратите са затворени, покривът е все още отворен или багажникът е затворен. Сервизните сигнали също са представени в приложението - например, ако трябва да проверите течностите на спирачната система или друга услуга. Този списък може да бъде скрит чрез плъзгане на екрана или завъртане на цифровата корона, която е централният контролен инструмент на Apple Watch.

Охлаждане или отопление по време на зареждане

Едно плъзгане на началния екран позволява на потребителите на BMW i Remote Services на приложението Remote да регулират климатичната система на автомобила.

Тук потребителите могат да охлаждат или отопляват вътрешността на своето BMW i, докато то се зарежда от електрическата мрежа. По този начин батерията с високо напрежение не се използва за предварително кондициониране на климатичната система, като по този начин спомага за максимизиране на електрическия пробег на автомобила.

Друго плъзгане надясно води до функцията за дистанционно управление за клаксона, която може да се активира, за да помогне на собствениците да намерят своето BMW i3 или BMW i8 лесно, дори на големи паркинги - и ако някой друг е паркирал колата. Едно докосване на дисплея е всичко, което е необходимо за активиране на съответните функции.

Продължете да планирате интермодален маршрут с Apple Watch

Една от многото иновации на борда на BMW i3 е интермодалното планиране на маршрута. При бавен трафик и задръствания, например, тази гениална функция включва други видове транспорт в процеса на планиране на маршрута заедно с колата им, ако това ще им помогне да стигнат до местоназначението си по-ефективно. Този тип функция за насочване към маршрута е уникална сред производителите на автомобили и също така се възползва от услугите за местоположение при използване на Apple Watch. Тук инструкциите на навигационната система се разширяват от паркирания автомобил до крайната дестинация на потребителя, както и обратния маршрут до паркинга, ако е необходимо.

BMW ConnectedDrive предоставя впечатляваща скорост на иновации.

Със своите вградени SIM карти, BMW i3 и BMW i8 са оптимизирани за свързаност, докато приложението BMW i Remote създава тясна връзка между автомобила, водача и външния свят. Приложението BMW i Remote за Apple Watch се позиционира редом с решенията за мобилни устройства с операционни системи Android, още по-силно по отношение на скоростта, като BMW може да отговори на бързия темп на иновациите „Connected Car“с интелигентни решения, като услуги и приложения от системата BMW ConnectedDrive

Препоръчано: