BMW PGA шампионат: l’ новобранецът Byeong-Hun An взима рекорд “ водещ играч”

BMW PGA шампионат: l’ новобранецът Byeong-Hun An взима рекорд “ водещ играч”
BMW PGA шампионат: l’ новобранецът Byeong-Hun An взима рекорд “ водещ играч”
Anonim
BMW PGA шампионат

Южнокорейският Byeong-Hun An направи едно от най-добрите изпълнения в историята на водещото събитие на European Tour, за да спечели BMW PGA Championship в Wentworth, точно извън Лондон.

Ан, 23-годишен новобранец в Европейското турне, имаше финал без боги от 65 - състоящ се от пет бърдита, орел и 12 пара - за рекорд от 21 пара под рекордния общ сбор от 267 и категорична победа с шест удара над испанеца Мигел Анхел Хименес (67) и тайландеца Тонгчай Джайди (69).

Той победи предишния най-добър резултат на известното West Course с два удара и беше майстор на изкуството на голфа.

Връчвайки желания трофей на BMW, д-р Иън Робъртсън, член на Управителния съвет на BMW AG, BMW Продажби и маркетинг, каза: „От името на BMW, бих искал да поздравя Byeong-Hun An за победата тази престижна титла в BMW PGA Championship. Това беше още един рекорден турнир, с нов турнирен рекорд, две награди hole-in-one, по-голяма парична награда и рекордна посещаемост. Играчите отново предложиха няколко фантастични голф рунда в Wentworth Club.През единадесетте години, през които BMW поддържа "флагмана на играчите" като основен партньор, BMW PGA Championship се разви превъзходно и допълнително подобри репутацията си. Много се гордеем с това и то подчертава високите стандарти, които BMW последователно си поставя за глобалните голфъри. Бих искал да благодаря на European Tour и Wentworth Club за организирането на прекрасен турнир."

Сред многото акценти на целуната от слънце седмица, в която рекордните 113 640 фенове преминаха през вратите на Уентуърт, дупката в едно на англичанина Крис Ууд на 14-ата дупка от последната обиколка, която му позволи за да спечелите най-желаните награди - великолепно BMW i8 с търговска стойност от € 150 000.

Ууд (66), четвърти на финала, каза: „Когато направихме тренировъчна обиколка, отидохме да видим колата и си помислихме: „Не би ли било хубаво да имаме BMW i8?“мисля, че е ще се случи точно на теб. Бях поразен от страхотен изстрел, 7 желязо (от 160) и имаше забавена реакция, защото имаше две аплодисменти. Единият звучеше така, сякаш съм ударил аут, а вторият ми даде идеята, че съм ударил дупката."

Преди тази година нито един играч не е бил мотивиран с кола да премине от ACE към пар три в BMW PGA Championship. Този път двама играчи постигнаха постижението - англичанинът Андрю Джонстън, който спечели бляскаво BMW M4 за 10-та дупка в едно в първия кръг, и Ууд.Невероятно, но в течение на седмицата бяха записани пет hole-in-one, включително един от вечнозеления Хименес, чийто ACE на 2-ра дупка от третия му кръг беше третият му за сезона и десетият в европейската му кариера.

Денят така или иначе беше в полза на Ан. Той беше започнал финалната фаза, споделяйки инициативата с Франческо Молинари, 14 под пара, но водеше италианеца с три удара на рунд и след това продължи да оставя всичките си съперници зад себе си. Докато Молинари си тръгна с обиколка на 74, Ан се издигна до невероятни висоти, давайки великолепна демонстрация на желязна игра, съкращавайки времената и свирейки божествено. Излязъл на 33, той се прибра вкъщи на 32 за най-лошия ход за деня и взе награда за първо място от € 833 330 за усилията си.

"Има много известни имена на трофея, така че е хубаво името ми да е върху него", каза Ан, който на 17 години стана най-младият победител в шампионата на САЩ за аматьори.

„Опитвах се да се чувствам като тренировка, с толкова много хора, които ме гледат. Бях нервен, но просто се придържах към плана си и се концентрирах върху всяко попадение. Знаех, че ще спечеля, когато бях на 15-о място. Имах шест напред с три дупки за игра."

Мартин Каймер поведе немското предизвикателство, завършвайки 18-ти с равен брой точки, вие сте под номинала, след обрат на 69.

Действащият шампион на US Open каза: „Имах отличен партньор тази седмица и наистина се насладих на събитието. Ние сме в най-добрия хотел, в който сме отсядали през цялата година, а голф игрището беше много забавно. Беше страхотна седмица."

Посланикът на BMW Golf Макс Кийфър завърши четири точки под номинала след 71 и каза:

„Натрупах много опит през моите две години на турне, но все още съм малко нервен в този турнир. Има толкова много зрители, толкова много големи имена в индустрията и има огромно количество парични награди за грабване.Доволен съм от това как се справих с напрежението."

Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема