BMW Motorrad Concept 101: пътувайте с небето над главата си

Съдържание:

BMW Motorrad Concept 101: пътувайте с небето над главата си
BMW Motorrad Concept 101: пътувайте с небето над главата си
Anonim
BMW 101 Concept
BMW 101 Concept

В разгара на необикновената обстановка на Villa d'Este, потънала в зеленината и синьото на езерото Комо, където всяка година се провежда Concorso d'Eleganza, богата на традиция и съвременен стил, BMW Motorrad все още представя някога спиращ дъха прототип: BMW Motorrad „Concept 101“.

„Concept 101 отваря нова глава в историята на нашата идея за мотоциклети BMW.

Motorrad интерпретира идеята за безкрайни магистрали и мечтата за свобода и независимост. Перфектното въплъщение на "американското турне". Проектирането, с голямо проучване на туристическия мотоциклет, двуколесен автомобил с отворен път беше невероятно вълнуващо за нас, защото не бяхме ангажирани с подобна концепция за мотоциклет. Concept 101 е синоним на елегантност, мощност и лукс на две колела “, казва Едгар Хайнрих, ръководител на BMW Motorrad Design, който описва характера на концептуалния мотоциклет.

Върховната сила и ексклузивност

Името “Concept 101” показва обема на двигателя на мотоциклета Concept, който има своите корени в Съединените щати. Обемът на редовия шестцилиндров двигател е 1649cc - приблизително еквивалентен на 101 кубически инча, което е американската единица за работен обем.

По този начин „Concept 101“се движи в сфера, която надхвърля обикновените цифри на конски сили и ускорение, всичко, което има значение, е забележителното шофиране, пълно с енергия и спокойствие. Огромният въртящ момент на 6-цилиндровия редови двигател генерира невероятно сцепление във всяка пътна ситуация. Числото 101 се отличава и с мястото, където е родено превозното средство. Недалеч от магистрала 101, в дизайнерските студиа на дъщерното дружество BMW Group Designworks в Нюбъри Парк, Калифорния, дизайнерите на BMW Motorrad се обединиха със своите колеги дизайнери, за да създадат наистина специален мотоциклет, който ще им позволи да разширят границите на качество и ексклузивност и отразяват нова философия за туризъм: „Имахме ясна визия, когато се озовахме да проектираме мотоциклета: с мотото „Духът на отворения път“. Искахме да изградим високо емоционално и ексклузивно представяне чрез 6-цилиндров автомобил, който да превърне всяко каране в специално изживяване. Мотоциклет, който би направил момента толкова специален, трябва да ви накара да забравите вашата дестинация,”обяснява Ола Стенегард, ръководител на автомобилния дизайн на BMW Motorrad. Тази визия е изразена в интерпретацията на BMW на "bagger" - ексклузивен тип персонализиран мотоциклет, особено популярен в Съединените щати. Силно издълженият и строен силует се забелязва особено отдалеч. За разлика от ниската предна част и високата задна част на мотоциклетите за суперспорт, BMW Motorrad "Concept 101" има капкообразна форма, която е типична за багерите, достигайки най-високата точка отпред. Под това голямото предно колело изглежда се разтяга, докато създава удължен силует отзад. В същото време характерният стил на движение визуално подсказва тласък напред. Два интегрирани коша в рационализирана форма добавят финалния щрих на типичен чувал.

Точност и емоция

Постоянният поток от линии от предната към задната част символизира изживяването при шофиране, предлагано от "Concept 101". В рамките на плавния силует чистите линии и фино моделираните повърхности формират атлетично тяло. Това създава динамичен контраст между плавните движения и добре дефинираните линии, което допълнително подчертава характера на мотора. Хоризонталното разделяне на две цветни зони придава по-голям акцент върху общото впечатление за плоскост. Докато долната част - механичният модул - е тъмна, горната част е умишлено проектирана в по-светли цветове, за да отразява елегантността и финеса.

Предният корпус, проектиран и изработен от полиран алуминий, е категорично интегриран в стила на потока. Интегрираният фар с двойна кръгла парабола придава на предната част отчетлив и силно изразителен вид. Той също така осигурява отправната точка за визуалната характеристика, която подчертава разделението, което минава през целия мотоциклет към задната част. Два впечатляващи странични панела обхващат предната облицовка почти като броня, създавайки широка раменна част, която допълнително подчертава силата на „Concept 101“. Изпускателните тръби от двете страни, всяка с три изхода, показват броя на цилиндрите и следователно превъзходната производителност и високия въртящ момент на двигателя. Те също така осигуряват подходящ звук, което прави чуваем потенциала на 6-цилиндровия двигател.

Изгледът отзад хармонично допълва цялостното визуално впечатление на мотора.

Специална характеристика е необичайният комплект задни светлини. Изработен е с тъмна задна рамка под формата на две LED ленти. Дизайнът на светлината формално напомня на бившите пътни крайцери.

Висока производителност, високи технологии, висока стойност

Целият проект "Concept 101" до използваните цветове и материали отразява мощ, съвременен стил и ексклузивност. Частите и кутиите имат сложно двуцветно покритие: светло сребристо обгражда повърхността, докато вътрешната част е малко по-тъмно сребристо с повече метален ефект. Двете зони са разделени от ръчно нанесена маркираща линия

Динамичната предна облицовка добавя нотка на свеж, технически стил със своето небоядисано, полирано алуминиево покритие. Модерно, технологично изявление от алуминий, който е интегриран в долната част на велосипеда чрез щедри карбонови повърхности с копринен блясък.

Между повърхностите от сребриста боя, полиран алуминий и карбон има елементи от тъмно дърво, които добавят топлина, създавайки изключителен контрапункт. Богато обработеното дърво, обработено само с масло, подчертава хоризонталния жест на страничните секции с дискретната си текстура. Обозначението на модела е интегрирано в дървените повърхности със сложна и отличителна алуминиева вложка.

На седалката две качества на кожата допълнително отразяват уникалния характер на велосипеда: фино зърнестата черна кожа на страничните части добавя нотка елегантност, докато перфорираната черна кожа на централната част на седалката дава сила. Ивица кафява кожа разделя тези две отделни части.

В сътрудничество с Roland Sands Design

Концепцията за мотоциклет придоби конкретна форма в помещенията на Roland Sands, само на по-малко от час път от Newbury Park в сърцето на сцената на Лос Анджелис по поръчка. В тясно сътрудничество с дизайнерския екип на BMW Motorrad, Roland Sands сглоби ексклузивните части на „Concept 101“в собствените си работилници. BMW Motorrad и специалистът по персонализирани мотоциклети работят успешно заедно в продължение на няколко години, след завършване на вдъхновяващи проекти, като Nine T Concept, например. Познаването на сцената и огромният опит на Роланд Сандс в строителството по поръчка, съчетани с възможностите и историята на BMW Motorrad, го превръщат във вълнуващо партньорство. Сандс обединява различните части на BMW Motorrad „Concept 101“в своята работилница, разработена чрез произвеждане на отделни елементи изключително на ръка. В резултат на това подписът на частите на машината, като капака на съединителя, капака на ангренажната верига и колелата, носят неговото лого, което дискретно свидетелства за успешно партньорство в продължение на много години. Завършването на материалите и техническият дизайн са най-съвременни, като по този начин отразяват в детайли фундаменталното изявление на BMW Motorrad: прецизност и емоция.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: