BMW X3 G01: зелена светлина за X3 M40i и X3M

Съдържание:

BMW X3 G01: зелена светлина за X3 M40i и X3M
BMW X3 G01: зелена светлина за X3 M40i и X3M
Anonim
Рендер на BMW X3M
Рендер на BMW X3M

Третото поколение на BMW X3 ще бъде налично на пазара от 2017 г. Известен под вътрешния код G01, средният SUV ще бъде базиран на новата модулна платформа CLAR (CLuster ARchitecture, изд.), която планира да подобряване на нивата на вътрешно пространство и комфорт, докато под капака ще има много по-широка гама от двигатели.

Нови двигатели анимират колата

Докато шасито ще бъде модулно и споделено с други модели, като например BMW X4, същото ще бъде направено и за гамата двигатели. Те ще бъдат част от семейството B и ще варират от компресорния 2-литров с 4-цилиндрова TwinPowerTurbo технология до славния 3-литров 6-цилиндров.

Ще има и хибридна версия, която ще използва същата архитектура като BMW X5 eDrive, използвайки 2-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор и електрически мотор, общата мощност се очаква да бъде около 300 к.с. и 650 Nm (479 lb -ft) въртящ момент. Тази версия с право ще се нуждае от акумулаторен пакет, който ще увеличи теглото на колата. Електрическият пробег трябва да бъде около 50 км (30 мили), като колата може да достигне 120 км/ч (75 мили в час) само с електрически мотор. Зареждането на батериите може да се извърши с кабел (Plug-in), по традиционен начин и без кабели, като се използва новата технология, вече разработена за i3.

M Performance и истински моторен модел

Както вече съобщихме, X3 ще бъде отказан във версия M40i, която ще бъде автомобил M Performance. Той ще се задвижва от 3,0-литровия 6-цилиндров TwinPowerTurbo с мощност 360 к.с., който също ще се използва при M2. На върха на гамата X3, според AutoBild, е версията X3 M, която ще използва двигателя S55 на моделите M3 и M4. Разумно е да очакваме използването на 8-степенна автоматична скоростна кутия на ZF, както при X5 M и X6 M SUV, или можете да ни изненадате със 7-степенната DCT двоен съединител, съчетана за първи път със задвижване на всички колела.

Препоръчано: