BMW ConnectedDrive разработва интелигентни решения за търсене на паркинг

Съдържание:

BMW ConnectedDrive разработва интелигентни решения за търсене на паркинг
BMW ConnectedDrive разработва интелигентни решения за търсене на паркинг
Anonim
BMW Паркирай сега
BMW Паркирай сега

BMW беше един от първите производители на автомобили, които разбраха важността на свързаността между автомобилите, шофьорите и тяхната среда, а с BMW ConnectedDrive се превърна в световен лидер в тази област. В същото време компанията допълнително разширява позицията си на доставчик на мобилност с интелигентни услуги и приложения като ChargeNow, ParkNow или интермодална навигация. Сега, с изследователския проект Dynamic Parking Prediction, BMW Group демонстрира решение, което в бъдеще може да намали търсенето на наличност за паркиране на улицата, особено в градовете.

Заедно с партньор INRIX, водещ световен доставчик на интелигентен транспорт и свързани автомобилни услуги, BMW ще представи изследователски прототип на това приложение в TU-Automotive Detroit (бивш Telematics Detroit), един от най-важните автомобилни свързани изложения в света, от 3 до 4 юни 2015 г.

Системата ще бъде показана в BMW i3.

По-лесно търсене на паркинг, намален трафик за свързани паркинги

Интелигентните решения на BMW многократно са демонстрирали предимствата на свързаните превозни средства.

Един от основните подгрупи от технологии за превозни средства, свързани с BMW Connected Navigation, където системата предоставя информация за трафика в реално време, RTTI вече помага на шофьорите да се справят по-ефективно, по-безопасно и по-удобно с днешните предизвикателства при шофиране, осигурявайки с точна информация и ранно предупреждение за задръствания и задръствания и информиране за алтернативни маршрути. Сега новият проект за динамично прогнозиране на паркирането е в състояние да предвиди наличността на паркинг, използвайки данни за движение от автомобилни паркове. По този начин приложението може да намали времето, прекарано в търсене на свободни паркинги на улицата, особено в градовете, и предоставя ефективен начин за намаляване на трафика, свързан с паркирането.

BMW Group: дългогодишно ноу-хау в областта

От 2011 г. BMW Group се зае да намери решения, за да намали стреса при паркиране възможно най-малко и да намали времето, необходимо за намиране на свободно място.

За целите на този проект бяха направени карти, показващи всички обществени паркинги, докато няколко хиляди превозни средства от тестов автопарк предоставиха анонимни данни за движение, генерирани при използването на тези пространства.

Данните бяха предоставени от превозни средства както при напускане на място за паркиране, така и при търсене на място. На базата на дигиталната карта, алгоритъмът свързва местната прогноза и данните за паркиране на превозните средства в автопарка, изчислява възможността за паркиране в ход в определен район на града. След това тази информация се показва на дисплея на таблото. При изчислението се вземат предвид както броят на незаетите в момента паркоместа, така и броят на шофьорите, търсещи паркинг. По този начин Dynamic Parking Prediction ще може да помогне на шофьорите на BMW да получат точно информацията, от която се нуждаят за зоните за паркиране, където по-малко други участници в движението едновременно търсят място за паркиране.

С автомобилния парк DriveNow BMW Group събира допълнителен полезен опит. Тази информационна услуга, свързана с паркирането, потенциално може да бъде разширена до всички други превозни средства в парка за споделяне на автомобили в близко бъдеще.

BMW и INRIX се обединяват, за да разработят готова за производство система

BMW ще представи изследователски прототип на това приложение Dynamic Parking Prediction на едно от водещите свързани автомобилни изложения в света, TU-Automotive Detroit. Новата система ще бъде показана в BMW i3 на щанда на INRIX на 3 и 4 юни 2015 г. INRIX и BMW обединиха своя опит, за да усъвършенстват допълнително изследователския прототип за използване в производствени автомобили.

„Има ясно търсене от страна на клиентите, живеещи в големите градове, за система, която може да предвиди наличието на паркинг на улицата. Чрез сътрудничество с INRIX, BMW Group възнамерява да продължи да поставя еталон за градска мобилност и в бъдеще. Започваме от отлична базова линия, тъй като повечето от нашите превозни средства вече са оборудвани с фабрично свързана технология,”казва Мартин Хаушилд, ръководител на отдел „Трафик технологии и управление на трафика” в BMW Group.

Иновативна, свързана платформа за изследване на градската мобилност: BMW i3

BMW i3 не е само първият премиум електрически автомобил в света. Със своя стандарт от спецификации, вграден в SIM картата, той също така предлага несравнима гама от функции за свързване. Те включват услуги като интермодална навигация, която взема предвид и други видове транспорт, като препоръчва местен обществен транспорт, когато това предлага най-добрия начин за достигане до дестинацията. Благодарение на иновативната си система за електрическо задвижване с нулеви емисии на отработени газове, своята пъргавина и компактния си размер, BMW i3 е идеалният автомобил за градско шофиране. Следователно това е и идеалното превозно средство за първото представяне на изследователска версия на системата за динамично прогнозиране на паркирането.

Първите тестове с този прототип вече са успешно завършени в Мюнхен. Системата се обучава сама и следователно може лесно да се разшири и в други градове. Dynamic Parking Forecast отново демонстрира способността на BMW да отговаря на нуждите на клиентите с интелигентни решения.

Непрекъснато разширяване на услугите за мобилност на BMW

Това най-ново сервизно решение е пример за продължаващото разширяване на дейността на BMW Group в областта на иновативните BMW услуги за мобилност. Паркирането е едно от ключовите предизвикателства на шофирането днес - ето защо Групата предлага първокласната услуга за паркиране ParkNow от 2012 г. ParkNow предлага на клиентите лесен начин за търсене и резервиране на места за паркиране в града, допълнен с опции за безкасово плащане. Един от партньорите на ParkNow е Parkmobile, водещ световен доставчик на решения за мобилни плащания по заявка за обществено паркиране на улицата.

Препоръчано: