BMW Motorrad Italia SBK и Badovini: добър старт в Портимао

BMW Motorrad Italia SBK и Badovini: добър старт в Портимао
BMW Motorrad Italia SBK и Badovini: добър старт в Портимао
Anonim
BMW SBK Portimao квалификации (4)
BMW SBK Portimao квалификации (4)

Португалия, изпепеляваща жега и „горещо“време на Autodromo Internacional do Algarve в Портимао, където се проведе първият ден от тестовете с време, валидни за седмия кръг от световния шампионат ENI FIM Supebike: свеж, обаче, някои отлични резултати, получени в предишния кръг на Donington Park в U. K. Изглежда всичко се обръща положително за екипа на BMW Motorrad Italia SBK и неговия пилот Аертон Бадовини, които се качиха на пистата, за да продължат работата по разработването на S 1000 RR във версията от 2015 г. и да го адаптират към криволичещата и зрелищна португалска писта.

В първата тренировъчна сесия, проведена в горещо време и под слънчево небе, Бадовини спря хронометрите на време от 1'44 603, завоювайки шестата позиция и незабавно доказа, че е спокоен и на това трасе отколкото върху новата разработка на мотора.

Следобед температурите се покачиха още повече и пистата стана по-хлъзгава.

Бадовини претърпя катастрофа в началото на сесията - за щастие без лични последствия - която повреди неговия S 1000 RR. Изключителната работа на екипа, който ремонтира мотоциклета за кратко време, му позволи да възобнови сесията и да се подобри и с време от 1'43”819, италианският състезател се изкачи от шесто до пето общо класиране.

Страхотен резултат, който вещае добро за Superpole и неделните състезания.

Аертон Бадовини: „Много съм доволен от днешните репетиции. Екипът ми беше невероятен и успя да върне мотора ми на място след катастрофата за малко повече от десет минути. Ако успях да се върна на правилния път и да подобря времето си сутрин, това е само благодарение на тях. Също така съм доволен от представянето си, защото не беше лесно да се върна на седлото след катастрофа и веднага да натискам силно, както направих, а петото място възнагради моя и на моя екип голям ангажимент. За утре знаем къде трябва да се намесим, но засега всичко, което мога да направя, е да се ръкувам с моите техници. "

Образ
Образ

Препоръчано: