BMW S1000RR SBK: 7-мо и 12-то място в Портимао за Бадовини

BMW S1000RR SBK: 7-мо и 12-то място в Портимао за Бадовини
BMW S1000RR SBK: 7-мо и 12-то място в Портимао за Бадовини
Anonim
BMW SBK Portimao (2)
BMW SBK Portimao (2)

След доброто начало на тренировката за време и вчерашния Superpole, днес Аертон Бадовини на BMW S1000RR SBK, пилот на BMW Motorrad Italia SBK Team, стартира от четвъртия ред в двете състезания които се проведоха на разстояние от по 20 обиколки, като успяха да заемат съответно седмо и дванадесето място. Добри точки за екипа на BMW .

Състезание 1: да започваме! Стартът е под облачно небе, но на суха писта. Бадовини бе автор на добър старт и за няколко обиколки успя да се изкачи до пета позиция. По време на дванадесетата обиколка обаче дъждът започна да вали непрекъснато, принуждавайки пилотите да се върнат в бокса, за да сменят гумите в края на четиринадесетата обиколка.

Техниците на BMW Motorrad SBK Italia Team бяха много бързи в смяната на гумите и Бадовини с неговия BMW S1000RR SBKпо този начин успя да загуби само една позиция, завръщайки се на пистата на шесто място. В оставащите няколко обиколки Аертон успя да се справи с пистата и завърши на седма позиция .

Стартът на Badovini също беше бърз в състезание 2 и в първите обиколки италианският пилот беше на осмо място. По-късно - поради технически проблеми - обаче Аертон срещна трудности при управлението на мотора си, което не му позволи да поддържа темпото на най-бързия и което го принуди да завърши състезанието на дванадесето крайно място. Резултат, който все още му позволява да събира точки за класирането си.

Аертон Бадовини : „В едно състезание се справихме добре, но когато започна да вали, трябваше да се върна в гаража си, за да сменя гумите на моя BMW S1000RR SBK Моите техници бяха добри и бързи и в крайна сметка успяхме да вземем добро седмо място, на писта, която не харесвам и на която никога не съм събирал страхотни резултати. Във второ състезание, от друга страна, се борех да намеря правилното темпо с мотора си, както бих искал. Екипът ще анализира данните, събрани на BMW S1000RR SBK, за да разбере причините за този проблем и след това утре ще останем тук в Портимао за един ден на тестване, което ще бъде особено полезно за следващото състезание на Мизано. Италианската е една от любимите ми писти, където винаги съм се справял добре и където се надявам да успея да направя две добри състезания дори за 2 седмици .

Херардо Акочела - Директор на отбора: „Първото състезание беше много положително. Бадовини и неговото BMW S1000RR SBKподдържаха много високо темпо и ние също бяхме бързи в смяната на гуми. За съжаление във второто състезание имахме някои проблеми и ще трябва да анализираме данните, които събрахме, за да разберем какво се е случило, тъй като не сме правили никакви промени в мотоциклета си между двете състезания. Утрешните тестове ще се проведат в точното време и ще ни помогнат да се подготвим за следващото домашно състезание в Мизано.“

Образ
Образ

Препоръчано: