Alpina BMW D3: алтернатива на M3

Съдържание:

Alpina BMW D3: алтернатива на M3
Alpina BMW D3: алтернатива на M3
Anonim
Alpina BMW D3
Alpina BMW D3

Alpina BMW D3: ежедневна алтернатива на BMW M3

Сегашното BMW M3 F80 е универсалната машина. Той е бърз, агресивен, силен и обича презавиването. Но има кола, която може да ви тревожи като ежедневна кола: Alpina BMW D3.

M3 е трудна за мръщене машина. BMW M3 е достатъчно забавно, за да ви направи глупав с тази щампована усмивка. Но в момента изглежда, че това е единствената характеристика, с която настоящото BMW M3 превъзхожда. M3 от миналото винаги са били любими сред ентусиастите и журналистите заради тяхната двойственост. Те винаги са били невежи, забавни коли за дрифт, но също така можеха да се карат спокойно и да се превърнат в ежедневни круизъри.

Сега, разбира се, новото M3 не е предназначено да бъде удобна кола. Той е предназначен да бъде бърз и агресивен спортен автомобил и в това отношение има изключителен успех. Във всичко това двойствената душа на автомобил, смятан за "аутсайдер" от ентусиастите, но който заслужава да бъде споменат като заслуга и способен да съчетава маниакална спортна кола и комфортен пътник: Alpina BMW D3.

Това, което Alpina направи с Alpina BMW D3, е да вземе нормално BMW Серия 3 дизел и да го превърне в чудовище. Мощен 3,0-литров турбодизелов двигател, но ревизиран от техниците на Buchloe, способен да достави 350 конски сили и 700 Nm въртящ момент, което му позволява да изгори класическите 0-100 км/ч само за 4,6 секунди и да достигне максимална скорост от 278 км / ч. В сравнение с BMW M3 той е малко по-бавен при 0-100 км/ч, но има по-висока максимална скорост (въпреки че е електронно ограничена за M3, бел. ред.). Alpina BMW D3 също използва класическия 8-степенен автоматик, доставен от ZF, и разполага с електронно контролиран диференциал.

Във видео, направено от Autocar, Alpina BMW D3 и BMW M3 се изправят един срещу друг в серия от тестове. По отношение на скоростта и управлението всъщност е доста невероятно как Alpina BMW D3 поддържа темпото на BMW M3, като същевременно е по-тежък и по-малко мощен. Благодарение на огромния въртящ момент той има феноменално сцепление.

Акцентът на Alpina BMW D3 е безкрайно по-луксозният кокпит, както при всички Alpina, които са красиво обзаведени за интериора си и е много по-комфортен. За да го преместите в ролята на спокоен круизър, когато не искате да натискате педала на газта, сякаш няма утре: перфектен спортен седан, Alpina BMW D3.

Но чакайте, има още. Alpina BMW D3 има още един ас в ръкава си, който M3 просто не може да има: Alpina BMW D3 Touring. Точно така, BMW няма планове да прави Touring вариант на M3, така че ALPINA го прави. Alpina BMW D3 Touring може да има както задно, така и задвижване на всички колела и всички характеристики на седана. Тогава на теория Alpina BMW D3 е идеалният автомобил. Той е бърз, красив, удобен и във версия Touring изключително практичен. Това е всичко, което беше BMW M3.

Не ни разбирайте погрешно, не че BMW M3 F80 е варена кола, напротив, това е абсолютно животно, което насила навлиза в желанията на потребителя. И ако беше личен избор, определено щеше да се насочи към M3 пред Alpina BMW D3, просто защото е по-желан.

Но за хората, които искат по-цивилизовано BMW M3, което може да закара децата на училище, или версия Touring, D3 е колата за тях: това е просто необикновено.

Препоръчано: