BMW електрически SUV срещу Tesla Model X

Съдържание:

BMW електрически SUV срещу Tesla Model X
BMW електрически SUV срещу Tesla Model X
Anonim
BMW Electric Suv
BMW Electric Suv

BMW Electric SUV: открито предизвикателство към Tesla Model X през 2018 г

Според германските медии BMW планира да построи първия електрически SUV BMW за американския пазар, който да съперничи на предстоящия Tesla Model X. Плановете за производство на кросоувъра в завода на BMW в Спартанбърг, Южна Каролина, чакат одобрение от властите, Wirtschaftswoche съобщава, позовавайки се на източници от компанията.

Говорител на BMW каза пред Automotive News Europe, че това би било чиста „спекулация“, класическият коментар на BMW обикновено прави преди всякакви планове на крачка от завършването. Но електрическият BMW SUV е много по-близо, отколкото изглежда.

Главният изпълнителен директор на BMW Харалд Крюгер е много доволен да добави към гамата BMW електрически SUV, който съперничи на Model X на Tesla.

Електрическият кросоувър ще бъде третият модел, продаван под марката BMW i, присъединявайки се към електрическия седан BMW i3 и хибридния суперавтомобил BMW i8. i3 и i8 се произвеждат в Лайпциг, Германия, така че къде ще се произвежда този електрически BMW SUV? В Спартанбург заедно с X3, X4, X5, X6 и X7? Нямаме надеждни източници.

Арндт Елингхорст, ръководител на глобалните автомобилни изследвания в Evercore ISI, каза в бележка до инвеститорите: „Според нас BMW iSUV има идеален смисъл за BMW. SUV-овете са много търсени и като се има предвид реакцията на пазара към Tesla Model X досега, изглежда, че е подходящ за крайградски семейства и пътуващи до работното място. Ellinghorst също съобщи, че няма да е реалистично да очакваме този модел преди 2018 г.

Ако получи зелена светлина, електрическият BMW SUV няма да се появи преди 2018 г., така че

BMW ще предложи тази година BMW X5 xDrive40e, plug-in хибрид, с обща системна мощност от 230 kW / 313 к.с., генерирана от четирицилиндров бензинов двигател с BMW TwinPowerTurbo технология и електрически мотор.

Препоръчано: