BMW Z3 M Coupe’: моментална класика

Съдържание:

BMW Z3 M Coupe’: моментална класика
BMW Z3 M Coupe’: моментална класика
Anonim
BMW z3 m купе
BMW z3 m купе

BMW Z3 M Coupe’. Моментална класика с един недостатък: цената

Притежаването на олдтаймер не е нещо съвсем ново за колекционерите на BMW. Много ентусиасти мечтаят за автомобили като BMW M3 E30, чиито цени обаче скочиха до небето. Но има класика, която можете да си купите и която може да ви осигури години и години щастливо презавиване: BMW Z3 M Coupe.

Точно така, фастбекът на BMW е един от най-добрите олдтаймери за закупуване. Странно е за гледане и рядко, но е невероятно забавно и за правилните хора изглежда невероятно готино. Разбира се, повечето хора, които го видят, го намират за тромав и непропорционален, но просто защото са свикнали с традиционните стандарти. Дори за някои бимери BMW Z3 M Coupe е много странно и не толкова красиво, но има две много бързи стрели: рядко се среща и е прилична писта.

Изглежда, че BMW Z3 M Coupe е по-скоро автомобил за разглеждане, отколкото за каране на пистата. Първо, BMW Z3 M Coupe е изключително рядко. Само на косъм повече от 10 000 единици са произведени по целия свят. Така че ще бъде трудно да видите друг екземпляр на пътя и тази изключителност го прави привлекателен.

Второ, невероятно забавно е да се шофира.

BMW Z3 M Coupe’има същия 3,2-литров редови шестцилиндров двигател като BMW M3 E36.

Северноамериканската версия на BMW Z3 M Coupe’е малко по-бавна, поради разпоредбите против замърсяване, точно както е същата за M3; но все още е по-бърз от модерен Volkswagen Golf GTI или Subaru BRZ.

BMW Z3 M Coupe’имаше 5-степенна ръчна скоростна кутия и се продаваше изключително със задно задвижване, изградено върху същото „забавно за шофиране“шаси като стандартното BMW Z3s.

Така че е забавно да шофираш, ако имаш коса или добра застрахователна полица.

Единственият истински недостатък е цената. BMW Z3 M Coupe буквално лети с цените и за да грабнете добре поддържан екземпляр днес, са необходими не по-малко от 16 000 евро. Очевидно цифрата не е за пренебрегване за 20-годишно купе с форма, която е всичко друго, но не и успокояваща. Въпреки това, ако можете да си позволите да преместите тази сума, ще си струва, след като седнете зад волана. Двигателят, скоростната кутия, управлението и външният вид са на най-високо ниво и предлагат изживяване при шофиране като малко други автомобили. Така че, ако искате да вземете BMW Oldtimer, но ви е писнало от BMW M3, помислете за BMW Z3 M Coupe. Няма да съжаляваш.

BMW z3 m купе
BMW z3 m купе
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: