BMW Серия 7 G11: започва производството

Съдържание:

BMW Серия 7 G11: започва производството
BMW Серия 7 G11: започва производството
Anonim
bmw 7 серия g11
bmw 7 серия g11

BMW Серия 7 G11: производството започва в завода в Динголфинг

Подобно на своя предшественик, новото BMW Серия 7 G11 ще се произвежда в Динголфинг: серийното производство на шестото поколение на BMW Серия 7 G11 ще започне на 1 юли.

Между 2008 г. и днес 370 000 модела от предишно поколение са произведени в Dingolfing и са доставени на клиенти в над 100 страни по света. От пускането на пазара на първото BMW Серия 7 през 1977 г. заводът в Динголфинг е произвел общо над 1,6 милиона BMW Серия 7.

Основните днешни пазари са Китай, Съединените щати, Германия, Близкия изток, Русия, Корея, Обединеното кралство и Япония. Като се вземат предвид всички опции на двигателя, цвят и спецификации на клиента (1070 по избор), могат да бъдат произведени безброй варианти на BMW Серия 7 G11. Никога няма BMW Серия 7 G11 като друго, което да напусне поточната линия в Dingolfing.

На събитието за отбелязване на началото на производството в Динголфинг, Харалд Крюгер, председател на Управителния съвет на BMW AG, каза: „Този автомобил демонстрира пълните възможности за иновации на нашите разработчици и дизайнери, както и на Обширен опит и експертиза, натрупани при производството на нашия водещ модел тук в Динголфинг. Само за тази цел сме инвестирали повече от половин милиард евро в завода през последните три години. Заводът е разработен и адаптиран така, че да е готов за бъдещето с нови технологии, като въглеродни влакна и електрификация. Това представлява ясен ангажимент на BMW Group както към Динголфинг като високотехнологична производствена локация, така и към Германия."

Интелигентен олекотен дизайн и трансфер на технологии от BMW i

Най-новата версия на този луксозен седан проправя пътя за широк набор от иновации в области като динамика на шофиране, комфорт, интелигентна свързаност и контрол, всички придружени от олекотена холистична концепция: различните материали се комбинират избирателно, за да се гарантира оптимална производителност и лекота на автомобила. Например в купето се използва екструдирана пластмаса, подсилена с въглеродни влакна (CFRP). Въглеродните влакна са около 30 процента по-леки от алуминия и около 50 процента по-леки от стоманата. Структурата на единичната каросерия, наречена „core carbon“, се основава на технология, прехвърлена от семейството BMW i, която оптимизира теглото на автомобила, както и издръжливостта и твърдостта на материала. Това води до значително по-нисък разход на гориво и емисии, в комбинация с подобрени характеристики на шофиране, динамика и комфорт. Новите модели на BMW Серия 7 G11 могат да тежат до 130 кг по-малко от предишното поколение.

Пионер в широкомащабното производство на въглеродни влакна

Новото BMW Серия 7 G11 е първият автомобил в портфолиото на BMW Group, който използва промишлено произведени въглеродни влакна, комбинирани с максимална здравина на стомана и алуминий, в структурата на каросерията, а не като видим материал. Въглеродните влакна са използвани за арките на покрива, за подсилване на рамката на покрива, B и C колоните, накрайниците, централния тунел и задния багажник. Компанията може да се похвали с ноу-хау, придобито от разработването и производството на нейните модели BMW i. За първи път BMW Group използва два модерни, иновативни и високоефективни процеса за производството на BMW Серия 7 G11 в Динголфинг: мокро пресоване и хибридно пресоване.

При мокро пресоване тъкани от въглеродни влакна или мрежа, импрегнирани със смола, се пресоват в триизмерна формовъчна матрица и едновременно с това се намокрят и след това се втвърдяват. Сухото предварително оформяне, използвано преди това в процеса на формоване с трансфер на смола (RTM), вече не е необходимо. В хибридните системи за пресоване въглеродните влакна, импрегнирани със смола, дори ако са все още мокри, се поставят в матрица за формоване на стоманен лист, след което се пресоват и темперират. Това свързва стоманата и въглеродните материали, за да образуват хибриден компонент. Хибридните компоненти са леки, но предлагат максимална твърдост и изключителна производителност в случай на катастрофа. И двата процеса имат изключително икономична широкомащабна производствена цена от до няколко хиляди въглеродни компоненти на ден, с компактно инженерство на системите и кратки времена на цикъла.

Йозеф Кершер, мениджър на завода в Динголфинг: „Подготовката ни за началото на производството на новото BMW Серия 7 G11 беше интензивна. Ние изграждаме водещия модел и технологична платформа на BMW в продължение на почти 40 години в Динголфинг. Чест и привилегия е да продължим да предоставяме високо качество на нашите клиенти по целия свят. Ключът към този успех се крие в нашия десетилетен опит в производството на първокласни автомобили и нашите висококвалифицирани и квалифицирани служители. Структурите и новите производствени технологии за олекотена конструкция и електрификация, които създадохме за BMW Серия 7 G11, също ще служат като плацдарм за други модели, произведени в Динголфинг."

Препоръчано: