BMW Motorrad Race има нов лидер: Роберто Тамбурини

Съдържание:

BMW Motorrad Race има нов лидер: Роберто Тамбурини
BMW Motorrad Race има нов лидер: Роберто Тамбурини
Anonim
Isle of Man TT 2015. 4 юни 2015. Уилям Дънлоп BMW / Tyco BMW Motorrad Racing
Isle of Man TT 2015. 4 юни 2015. Уилям Дънлоп BMW / Tyco BMW Motorrad Racing
Isle of Man TT 2015. 4 юни 2015 г.

Уилям Дънлоп BMW / Tyco BMW Motorrad Racing

Тамбурини печели в Портиман и повежда в шампионата BMW Motorrad Race 2015

2015 BMW Motorrad Race Trophy има нов лидер: Роберто Тамбурини (Италия).

Италианският състезател спечели състезанието FIM Superstock 1000 (STK1000) миналия уикенд в Портимао (PT), което се проведе в португалския кръг на FIM Superbike World Championship (SBK).

Със спечелените точки в Португалия Тамбурини се изкачи до първо място в класирането на Race Trophy. В състезанията от Световния шампионат Superbike състезателите на BMW Айртон Бадовини (Италия), Габор Ризмайер (Унгария) и Имре Тот (Унгария) трябваше да се справят с изключително променливи метеорологични условия.

Основното международно шосейно състезание за годината започна: Isle of Man TT (IOMTT)

Състезателите на BMW Motorrad участваха в първите две състезания по време на легендарното събитие.

В състезанието Superstock във вторник, Майкъл Дънлоп (Великобритания) и Лий Джонстън (Великобритания) се бориха за подиума с тяхното BMW S 1000 RR. През изминалата седмица допълнителен брой нови участници се регистрираха за събитието 2015 BMW Motorrad Race Trophy. В момента в събитието участват 88 мотористи на BMW Motorrad от 61 различни отбора и 19 нации.

Новият лидер е Роберто Тамбурини (IT / STK1000) със 180.00 точки.

Matthieu Lussiana (FR / MT1GP) падна на второ място със 177,78 точки.

Markus Reiterberger (DE / IDM SBK) в момента е трети със 133,81 точки.

FIM Световен шампионат по супербайк в Портиман, Португалия

"Autodromo Internacional do Algarve", близо до Портимао в южна Португалия, беше домакин на деветия кръг от 2015 FIM Superbike World (WSBK). Пилотите и отборите трябваше да се справят с променящите се метеорологични условия: докато беше горещо и слънчево в петък и събота, по време на неделното състезание удариха дъжд от дъжд и силен смесен вятър. Идвайки от десето място в стартовата решетка, Айртон Бадовини (Италия) от екипа на BMW Motorrad Italia SBK току-що беше наваксал позициите си и беше на път да достигне още един топ пет. Въпреки това започна да вали по време на финалните етапи на състезанието. Шест обиколки до края пистата беше толкова мокра, че всички пилоти се втурнаха към бокса, за да сменят гумите за дъжд. В оставащите обиколки Бадовини безопасно изведе своето BMW S 1000 RR до седмо място. Габор Ризмайер (HU) от BMW Racing Team Tóth завърши 19-ти, а съотборникът му Imre Tóth (HU) 20-ти.

За второ състезание условията отново се промениха. Сега отново беше сухо и слънчево и температурите на пистата се бяха покачили с над десет градуса по Целзий. Бадовини се затрудни да намери своето темпо и остана 12-и. Rizmayer и Tóth пресякоха линията съответно на 18-о и 19-о място. След състезанията в понеделник отборите на Superbike бяха в Портиман за един ден на официални тестове.

Купата на FIM Superstock 1000 в Портимао, Португалия

Портимао беше и мястото за петия кръг на FIM Superstock 1000 Cup (STK1000) - и мотоциклетист на BMW доминираше през уикенда. В събота Роберто Тамбурини (Италия) от екипа на Motoxracing си осигури първа позиция за поставяне на нов рекорд за обиколка Superstock на своето BMW S 1000 RR. В неделното състезание той първоначално беше на второ място. Когато не по-малко от петима пилоти се биеха отпред по средата на състезанието, Тамбурини имаше шанс да обърне нещата в своя полза. С решителен ход той поведе и започна да се отдръпва от съперниците си. Той премина линията с предимство от над четири секунди. Това бе втора победа за Тамбурини за сезона. В допълнение към тези две победи, той отбеляза две втори места на подиума досега. Три състезания преди края той е втори в класирането при пилотите с разлика от 25 точки спрямо лидера. Matthieu Lussiana (FR) завърши 19-ти със своя Team ASPI BMW S 1000 RR. Федерико Д'Анунцио (IT / FDA Racing Team) беше на 20, Ерик Вионет (CH / Moto Vionnet) на 28.

Isle of Man TT, най-легендарното британско шосейно състезание за годината се провежда: Седмица на състезанията на остров Ман

Състезателите на BMW Motorrad и експертите на BMW Motorrad Motorsport, които са на място, за да ги подкрепят, преживяват бурни дни, тъй като лошото време причинява огромни закъснения в графика. Те обаче вече постигнаха успех със своето BMW S 1000 RR. Състезанието Superstock, което трябваше да бъде отложено за вторник, завърши с двама състезатели на BMW Motorrad на подиума. Майкъл Дънлоп (GB / MD Racing) завърши втори след близка битка с крайния победител Иън Хътчинсън (GB). Дънлоп, който отбеляза историческа тройка за BMW Motorrad миналата година на IOMTT, беше решил малко преди събитието да се върне към BMW S 1000 RR Superbike и Superstock. Подиумът беше завършен от неговия партньор в BMW сър Лий Джонстън (GB / East Coast Construction / собственици).

Общо петима пилоти на BMW завършиха в първите седем: Питър Хикман (GB / Briggs UK BMW Equipment) пети и Дейвид Джонсън (AU / Smiths Racing) шести. Гай Мартин (Великобритания / Tyco BMW) беше един от състезателите, борещи се за победата, но той загуби време, когато моторът му не стартира правилно след спирането в бокса и завърши състезанието на седмо място. Майкъл Рутър (GB / Penz13.com Bathams) беше 11 точно зад първите десет. За съотборника на Гай Мартин Тайко и брата на Майкъл Дънлоп Уилям Дънлоп (Великобритания) IOMTT за съжаление не успя да завърши състезанието. Той получи счупено ребро и тежки натъртвания от инцидент в понеделник на свободната тренировка на Superstock; пилотът беше принуден да се оттегли от останалата част от събитието. В първото състезание на Superbike в неделя Уилям Дънлоп беше най-добре класираният пилот на BMW, завръщайки се у дома на пето място.

Рутър последва директно след него на шесто място, докато Хикман, Джонстън и Джонсън завършиха топ десет, завършвайки осми, девети и десети. Акцентът на IOMTT, престижният TT за възрастни, е насрочен за този петък. IOMTT е част от новото предизвикателство BMW Combined Road Race Challenge (BMW RRC), което съчетава четирите основни състезателни събития на годината и е валидно за BMW Motorrad Race Trophy.

bmw motorrad race trophy
bmw motorrad race trophy
bmw motorrad race trophy isle of man TT
bmw motorrad race trophy isle of man TT
Изображение
Изображение

Препоръчано: