BMW Concept Path 22: свобода

Съдържание:

BMW Concept Path 22: свобода
BMW Concept Path 22: свобода
Anonim
bmw концепт път 22
bmw концепт път 22

BMW Concept Path 22: Какъв е вкусът на свободата за вас?

От 11 до 14 юни 2015 г. фестивалът Wheels & Waves празнува за четвърти път уникална среща на персонализирани велосипеди, сърф и изкуство в Биариц.

Фестивалът е страхотно събитие, което предлага лесна възможност да събере хората в уникална атмосфера и да изразят техния начин на живот на свобода и индивидуалност.

В тази специална обстановка BMW Motorrad представя своята интерпретация на скрамблер за първи път: BMW Concept Path 22.

Изразът на начин на живот

Първите скрамблери през 1950 г. бяха модифицирани, за да се справят с пътищата с направени по поръчка гуми, малко повече ход на пружината на окачването и повдигнат ауспух за каране извън пътя. Тези характеристики придадоха на велосипедите отличителен външен вид, който се превърна в символ на отношение. „Скрамблерът е идеалното решение за Wheels & Waves. Това е олицетворение на мотоциклет отвъд стандартите и класическите технически характеристики не представляват голям интерес.

Стилът и оригиналността са на най-високо ниво, още повече в един скрамблер те изразяват страст и са толкова разнообразни, колкото и собствениците им. Концептуалният път 22 е нашата интерпретация, базирана на R Ninet. Последното е идеалната основа за преобразуване на скрамблер“, обяснява Едгар Хайнрих, ръководител на дизайна в BMW Motorrad.

Сътрудничество с марката Southsiders MC, декоративни иглолистни растения и Dyer

BMW Concept Path 22 е резултат от сътрудничество, което надхвърля самия мотоциклет. По инициатива на организаторите на Wheelse & Waves, мотоциклетният клуб Southsiders MC - по-специално техният член Винсент Прат - BMW Motorrad покани художника Ornamental Conifer и магьосника за сърф Shaper Mason Dyer от Dyer Brand да проектират BMW Concept Path 22.

„Въз основа на нашата интерпретация на скрамблера, ние искахме да създадем един вид проекция на специфичната смесица от народи и култури, открити в Wheels & Waves. И намерихме идеалните партньори, които да направят точно това. BMW Concept Path 22 улавя всичко, което прави Wheels & Waves уникални: хората, партито и много специалния начин на живот“, казва Едгар Хайнрих. Поради тази причина интерпретацията на BMW scrambler беше представена на фестивала Wheels & Waves.

Този конкретен плаж е недостъпен за автомобили, разположен на атлантическото крайбрежие на Южна Франция, на половин час пеша през една от най-големите борови гори в Европа. Пътят, водещ до тази точка, носи номер 22.

Мотоциклетът. Изразът на свободата

“BMW Concept Path 22 е истинският израз на свободата. Свободата на мисълта и нейното изразяване нямат граници: позволено е каквото искате. На фестивала Wheels & Waves, BMW Concept Path 22 е базиран на BMW R Ninet, който виждаме като въплъщение на персонализиран мотоциклет. Всъщност е проектиран да бъде модифициран и персонализиран според индивидуалните предпочитания.

Идеята за BMW скрамблер не е нова за нас. Сега изглеждаше точното време да представим нашата интерпретация на тази легендарна концепция за превозно средство,”каза Ола Стенегард, ръководител на дизайна в BMW Motorrad. В сърцето на BMW Concept Path 22 е мощен двуцилиндров боксер двигател с карданно задвижване - както е типично за BMW.

Едностранното рамо на окачването прави видимо задно колело с пет спици, все още позната функция на BMW. Останалата част от мотора е също толкова оригинална и земна. Класическият кръгъл фар, резервоарът за гориво и късата седалка осигуряват пъргави и ясни пропорции. Каросерията визуално завършва над задната главина, като по този начин обещава гъвкаво управление. Типичните характеристики на скрамблера като гуми с шипове, голямо предно колело и повдигнат ауспух правят велосипеда пъргав и способен да се движи без усилие върху чакъл и пясък.

Тези елементи също така създават поразителен външен вид, който незабавно предава изживяването, което BMW Concept Path 22 може да предложи.

Карайте и се забавлявайте в най-оригиналната си форма

BMW Concept Path 22 е изчистен до най-важното. Всеки елемент и повърхност има функция. В същото време всеки детайл изразява едновременно естетика и съвършено изкуство.

В допълнение към селските елементи, като гуми с шипове и защитната решетка пред фара, има и елементи от висок клас, като кожена седалка с шевове, дръжки с кожени вложки и типичната накрайник на ауспуха от Akrapovic от висококачествена неръждаема стомана, която добавя нотка на изключителен стил. Отдел за окачване от Öhlins и Gilles Tooling, интелигентни решения, като мигачи, интегрирани в краищата на кормилото, таблото на motogadget и фрезованите контрастни части, създадени от Roland Sands Design, допълнително подчертават качествения детайл на мотоциклета.

Фрезованите алуминиеви джанти са произведени изключително от BMW Motorrad. Всички части на концептуалния мотоциклет са от първа необходимост и предлагат най-доброто качество. По този начин BMW Concept Path 22 усъвършенства изкуството на намаляването и се отнася до самата същност, която придава очарованието на мотоциклетизма: единството на човек и машина.

Образ
Образ
Образ
Образ
bmw концепт път 22
bmw концепт път 22
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: