BMW Z4 GT3: Dream Team стартира за 24 часа на Спа

Съдържание:

BMW Z4 GT3: Dream Team стартира за 24 часа на Спа
BMW Z4 GT3: Dream Team стартира за 24 часа на Спа
Anonim
bmw z4 gt3
bmw z4 gt3

BMW Z4 GT3 и Dream Team на Zanardi, Glock, Spengler са готови за 24 часа на Спа

BMW Z4 GT3 излиза на пистата за първи път с пилотите Алесандро Занарди (Италия), Бруно Шпенглер (Калифорния) и Тимо Глок (Германия) с колата, модифицирана специално за 24-те часа на Спа-Франкоршамп (BE) в края на юли. Тази седмица те завършиха успешно двудневно представяне в „Adria International Raceway.“

За първи път Занарди, който е с ампутирани два крака, споделя пилотската кабина с други пилоти без увреждания. Този необичаен дебют е вълнуващо предизвикателство за инженерите на BMW Motorsport. През последните няколко месеца те работиха интензивно върху разработването на иновативни технически решения за модифициране на BMW Z4 GT3, така че да може да се управлява както от шофьори без крака, така и от здрави шофьори, без да се налага да правят компромиси. Освен това те са се фокусирали върху промените на драйверите, които трябва да бъдат завършени възможно най-бързо. Новите технически решения включват специални волани и модификации на педала и съединителя.

Този четвъртък и петък тримата пилоти, BMW Motorsport и екипът на ROAL Motorsport, който отговаря за управлението на BMW Z4 GT3, тестваха новите разработки на пистата за първи път. Те използваха внедряването, за да оценят промените и да съберат информация за по-нататъшна подготовка за Spa-Francorchamps.

„Много съм доволен от това внедряване“, каза Занарди. „Инженерите на BMW Motorsport вършат страхотна работа. Когато карам колата, се чувствам комфортно, поне по същия начин, както се чувствах миналата година, когато се състезавах в Blancpain Sprint Series. Промените, които направихме, вече са доста ефективни и отговарят много добре на моите нужди. Със сигурност имаме още много работа, но знаем точно къде трябва да направим още няколко корекции. Като този. общо взето всичко върви по план и както се надявахме. Също така е много забавно да се работи с Бруно и Тимо: те са не само фантастични пилоти, но също така имаме много добри връзки на лично ниво между нас, пилоти от Съединените щати, както и всички тези от BMW Motorsport и ROAL Motorsport, те споделят една и съща отдаденост и ентусиазъм за проекта .

„Наистина ми хареса да се върна в BMW Z4 GT3 и пускането на пазара беше важен тест за нас“, добави Шпенглер. „Винаги е различна история да караш на пистата, вместо да работиш върху колата в сервиза. Научихме много за това как работят промените и как можем допълнително да ги оптимизираме. В допълнение, ние също така фино настроихме позицията на водача. Ентусиазмът ми за този проект продължава да расте още повече през тези дни.

Наистина е нещо много специално. Беше страхотно да работим заедно на пистата и нямам търпение да се кача отново в кокпита следващата седмица. Радвам се като дете, че съм част от този проект."

„Свикнах да карам BMW Z4 GT3 доста бързо,“съобщи Глок. „Позицията на седалката е различна от тази на BMW M4 DTM и има нужда от фина настройка на добра чувствителност за тракшън контрола и ABS системата. Но това не беше проблем.

Колата е страхотна за шофиране и съм доволен от разгръщането. Беше също така интересно да се види как всички идеи за промените се прилагат на практика. Да отидеш на пистата с това уникално BMW Z4 GT3 беше наистина нещо специално. Атмосферата в гаража също беше страхотна, тъй като всички бяха в изключително позитивна среда. Това е много забавно и е невероятно вълнуващ проект. Страхотно е, че мога да се изправя заедно с Алекс, Бруно и BMW Motorsport."

Следващия уикенд (събота, 20 юни), Zanardi, Glock и Spengler ще се тестват в условията на състезание и ще се състезават в следващия кръг от Blancpain Endurance Series, 6-часовото състезание на Paul Ricard в Le Castellet (FR). Оттам те ще се отправят към Spa-Francorchamps за официалния 24-часов тестов ден в сряда, 24 юни.

bmw z4 gt3
bmw z4 gt3
bmw z4 gt3
bmw z4 gt3
Образ
Образ
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
BMW Z4 GT3 24h от Spa
BMW Z4 GT3 24h от Spa
Изображение
Изображение
Образ
Образ
Изображение
Изображение

Препоръчано: