BMW 3.0CS: емоции за продажба

Съдържание:

BMW 3.0CS: емоции за продажба
BMW 3.0CS: емоции за продажба
Anonim
bmw 3.0CS
bmw 3.0CS

BMW 3.0CS е популярно сред купувачите и не е трудно да се разбере защо. Това е прекрасна кола

BMW 3.0CS е популярно сред купувачите и не е трудно да се разбере защо. Това е красива кола за гледане, дизайн, който е почитан от създаването си през 1971 г. 3.0CS всъщност беше просто 2800CS, чийто двигател беше отегчен до 3,0-литров работен обем. След това е оборудван с два карбуратора и изпомпва 182 к.с.

В момента това е конските сили на малко 1.6 турбо, но през 1971 г. това бяха респектиращи конски сили. Може да достигне 100 км / ч за около осем секунди и има максимална скорост от 210 км / ч.

Разбира се, имаше 3.0CSi, който се появи на пазара по-късно и именно механичната инжекционна система му даде 203 к.с. Но има нещо толкова прекрасно в усещането и звука на карбураторния двигател. Ако ще отидете и купите ретро кола, платете за такава, която е наистина класическа. И ако сте на пазара и търсите BMW 3.0CS, оставете се да бъдете изкушени от този прекрасен автомобил.

Този конкретен модел е BMW 3.0CS от 1972 г. със спецификация Euro, което означава, че има брони без опори, арки на колелата CSL и бутала с високо съотношение на компресия. Този екземпляр е абсолютно зашеметяващ, в своя прекрасен цвят Verona Red и черен кожен интериор. В отлично състояние е, въпреки доста дълъг живот. Имал е петима собственици в миналото, въпреки че всички са с документи и са със заверен пробег за всеки. Той беше напълно реставриран през 2004 г. и почти изглежда така, сякаш току-що е слязъл от поточната линия през 1972 г.

Сега, тази кола не е идеална за съвпадение на номера на шасито и двигателя. Имаше смяна на трансмисията, от автоматична към 5-степенна ръчна скоростна кутия, климатик в последващ монтаж (DAVIA, Ed) и нова аудио система. Така че, ако тези промени не го правят идеален за колекционери, те го правят идеален за ежедневно шофиране или поне за дълги периоди. Което е предназначението на тези автомобили. BMW-тата не са предназначени да стоят в гараж под брезент, чакайки собственикът им да намери подходящия момент за продажба. Не, BMW-тата са обречени да се карат здраво и чисто, за предпочитане на високи обороти и "дупе". Така че макар тази машина да не е абсолютно перфектна, тръпката, която носи, е.

Така че е по-добро от перфектно.

Единственият проблем, който виждам, е с цената. При $58 000 този 3.0CS не е евтин.

Можете да получите употребявано BMW 640i Coupe 2014 за същата сума. Въпреки това, ако можете да си позволите да купите този 3.0CS, вероятно ще получите повече удоволствие да го притежавате, отколкото бихте направили с 640i Coupe от 2014 г. Това е прекрасна кола и всеки ентусиаст на BMW би се чувствал щастлив да има такава в гаража. Значи този 3.0CS с неговата дълга история, реставрация и модификация си заслужава цената? Какво бихте направили?

bmw 3.0CS
bmw 3.0CS
Изображение
Изображение
bmw 3.0CS
bmw 3.0CS
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: