BMW Z2: отменено

Съдържание:

BMW Z2: отменено
BMW Z2: отменено
Anonim
bmw z2
bmw z2

Малкият мюнхенски паяк, BMW Z2 с предно задвижване, който щеше да се сблъска с малката Mazda MX-5, беше отменен

Сагата BMW Z2 продължава. През последните две години проектът BMW Z2 винаги се движи между зелена светлина, готовност и пълно отмяна. В рамките на няколко месеца той премина от един статус в друг, създавайки само объркване за потенциалния клиент на малкия паяк от Монако. Сега, според Car Magazine, Z2 отново е поставен на лед.

Британското списание казва, че новото ръководство, желано от новия изпълнителен директор на BMW, което се фокусира върху печеливши пазарни ниши, възнаграждава премиум SUV експоненциално и в същото време се отказва от продажбите на малки спортни автомобили. Това може да е основната причина за отмяната на BMW Z2.

Според Automobile Magazine и ръководителят на отдела за изследвания и развитие Клаус Фрьолих внезапно са спрели някои бъдещи проекти, включително BMW i8 Spider, BMW M8 със супер грижа, 9 Series Coupe, 2 Series GranTurismo и точно BMW Z2 Roadster. Твърди се, че много концепции на MINI по същото време са били отменени по подобен начин.

Единственият оцелял? BMW i5 ще дебютира през 2019 г.

Отмяната на BMW Z2 Roadster дойде като изненада, тъй като пазарът предложи връщане към малък, първокласен роудстър. Тъй като сегментът на паяците се сви значително, BMW прецени, че е подходящо да остави да се роди само бъдещият BMW Z5 Roadster и да премахне малкия роудстър.

BMW Z2 трябваше да бъде пряк съперник на Mazda MX-5, спортен малък отворен покрив с брезентов покрив. Това беше завръщане към произхода за BMW: само две места, лесен избор от три и четирицилиндрови двигатели и задвижване на предните колела.

Вече задвижване на предните колела, защото BMW Z2 щеше да се роди на платформата UKL1, която даде началото на ново поколение автомобили, които използват тази платформа. Гамата от двигатели все още щеше да бъде много респектираща, с мощност от 160 до 230 конски сили.

Очакваната цена за BMW Z2 трябваше да бъде определена на около € 27 000 - € 35 000.

Илюстрациите, изобразени по-горе, са създадени от Теофилус Чин, който базира дизайна си на концептуалния BMW Zagato Roadster, с намалени предни и задни надвеси, междуосие, настроено към размерите на UKL (следователно с пропорции от TA, изд.) и реалистична ширина и височина, а не от концептуална кола.

Препоръчано: