BMW EfficientDynamics: готов експериментален автомобил

Съдържание:

BMW EfficientDynamics: готов експериментален автомобил
BMW EfficientDynamics: готов експериментален автомобил
Anonim
ефективна динамика bmw
ефективна динамика bmw

Според германските медии, BMW работи усилено по разработването на автомобил с разход на гориво от 0,4 литра на 100 км или 588 MPG. Очевидно на среща за електронна мобилност BMW показа на немските медии прототип, подобен на BMW Vision EfficientDynamics.

След консултация с BMW, BMWblog успя да пусне някои повече подробности за проекта и следователно да хвърли малко светлина върху всичко.

Първо, витрината в Мюнхен на този прототип никога не е била предназначена за публиката и не е предназначена за масово производство. Поне засега. По-скоро това е проект, който тества BMW в това, което е технически осъществимо: пространство за четирима души, около 350 литра обем на багажника, около 180 километра в час максимална скорост и 0,4 литра разход на гориво. гориво за 100 километра.

Тези впечатляващи стойности са постигнати благодарение на последователната олекотена конструкция с помощта на голямо количество въглерод, тестване в аеродинамичен тунел за постигане на аеродинамичен коефициент от 0,18 и оптимизирана аеродинамика и plug-in хибридно устройство с значително увеличаване на обхвата с помощта на електричество.

Въпреки че е планирано масово производство на това превозно средство, първо ще направим комерсиален дебют на отделните елементи.

Мнозина вече сравняват неназования проект с Volkswagen XL1, проектиран за минимален разход на гориво. Но BMW със сигурност би искало да създаде кола, която е по-подходяща за ежедневна употреба, като четири вместо две седалки, много повече пространство за багаж и по-добър коефициент на съпротивление.

В изявление за нашето сродно списание Bimmertoday, BMW казва, че технологичната платформа за този проект ще се съсредоточи върху "индивидуална мобилност, олекотена конструкция на каросерията, революционна и нетрадиционна външна структура с аеродинамични стойности. справка и добавка хибридна система със значително електрическо увеличение по отношение на шофирането и значително увеличен пробег."

Освен това BMW твърди, че превозното средство може да се движи и е одобрено със специално разрешение за работа по обществени пътища. „Планирането на това превозно средство е планирано и се използва главно за по-нататъшни официални проекти за предварителна разработка“, казва BMW.

"Възможно е отделните компоненти и елементи, включени в това изследователско превозно средство, да бъдат част от бъдещи производствени модели."

Остава да разберем дали този таен проект е в основата на BMW i5 или електрическия SUV.

Ето официалното изявление на BMW

Изследователско превозно средство Efficient Dynamics

Изследователското превозно средство Efficient Dynamics, споменато по време на експертна конференция, е чисто технологично тестово превозно средство с фокус върху лекия дизайн, аеродинамиката и електрификацията на бъдещето.

Основната цел е демонстрацията на подобрена целодневна използваемост при значително намалени емисии на CO2.

Носителят на технологията се фокусира върху всички аспекти, които ще повлияят значително на индивидуалната мобилност на бъдещето: самоносеща концепция за олекотена каросерия CFK, революционен и нетрадиционен екстериор, показващ еталонна аеродинамика и силно електрифицирано plug-in хибридно задвижване с значително увеличен електрически обхват и възможност за дълги разстояния.

Превозното средство е разрешено за движение по улиците и е лицензирано като обичайно експериментално превозно средство за законни тестови шофирания по улиците. Индустриализацията на това превозно средство не е предназначена да бъде и не е възможна.

Няма план за потенциално пускане на пазара, а по-скоро превозните средства отговарят на условията за бъдещи отделни изследователски и предварителни проекти.

Предполага се, че отделни компоненти на това изследователско превозно средство може да намерят своето място в бъдещото серийно производство.

Молим ви за разбиране, че не на последно място поради конкурентни причини не можем да дадем подробна информация за това превозно средство.

Препоръчано: