Награди за двигател на годината 2015: четири победи за BMW

Съдържание:

Награди за двигател на годината 2015: четири победи за BMW
Награди за двигател на годината 2015: четири победи за BMW
Anonim
Награди за двигател на годината 2015
Награди за двигател на годината 2015

BMW Group е общият победител в наградите Двигател на годината за 2015 г. и има три победи в класа в световното състезание по моторни спортове

Четири победи в най-новото състезание за международни награди за двигател на годината ясно демонстрират автомобилната мощ на BMW Group. Задвижващият агрегат на BMW i8 спечели две победи в класа, както и беше обявен за цялостен победител, и още една победа в класа, постигната от двигателя на BMW M3 и BMW M4.

Модулът BMW i8 беше избран за победител в класа за своя трицилиндров бензинов двигател с технологията BMW TwinPower Turbo, докато общото задвижване на BMW i8 спечели още една победа в класа като най-добър „нов двигател“. Комбинацията от електрически двигател и бензинов двигател му спечели общата победа.

В категорията 2,5-3,0 литра редовият шестцилиндров бензинов двигател M TwinPower Turbo на BMW M3 и BMW M4 беше най-добрият.

Този четирикратен успех за BMW Group на Международните награди за двигател на годината 2015 предоставя допълнително доказателство за потенциала за производителност и технологичния пакет Efficient Dynamics, който от 2007 г. позволява непрекъснато подобряване на удоволствието от шофирането. и в същото време време успя да намали разхода на гориво и емисиите.

Международните награди за двигател на годината стартираха през 1999 г., тъй като 66 класа и общи победи отидоха за двигатели, разработени за модели на BMW. Всяка година група експертни жури, този път съставена от 65 специализирани журналисти от 31 страни, избира най-добрите двигатели в множество категории. Наградите на победителите бяха връчени тази сутрин, 17 юни 2015 г., на фона на Engine Expo в Щутгарт.

Трицилиндровият двигател с вътрешно горене на BMW i8 развива 170 kW / 231 к.с. и задвижва задните колела, докато електрическият мотор с мощност 96 kW / 131 к.с. черпи енергията си от литиево-йонна батерия, която вероятно също може да бъде зарежда се от двигателя с вътрешно горене и изпраща мощността си към предната ос. Тази plug-in хибридна система, разработена и направена специално от BMW Group, позволява пробег до 37 км (23 мили) в тестовия цикъл на ЕС и максимална скорост от 120 км/ч (75 мили в час) на само двигател, електрически, съчетан с изживяване при шофиране, „закотвено за пътя“на всички колела в сцепление и мощно ускорение с динамично разпределение на мощността в завои, които са абсолютно ефективни. По-мощният от двата задвижващи агрегата задвижва задните колела и използва електрическа тяга от хибридната система, за да осигури уникално удоволствие от шофирането, като в същото време предлага иновативни нива на ефективност.

Спринт от 0 до 100 км/ч (62 мили/ч) само за 4,4 секунди, но въпреки това има разход в комбиниран цикъл - както е изчислено в тестовия цикъл на ЕС за Plug-in хибридни превозни средства, е равен на 2,1 литра на 100 километра (около 135 mpg имп.) плюс 11,9 kWh електроенергия. Това се равнява на CO2 емисии от 49 грама на километър.

Редовият шестцилиндров M TwinPower Turbo бензинов двигател на BMW M3 и BMW M4 осигурява изключително високи обороти за двигател с турбокомпресор, което води до линейно подаване на мощност в широк диапазон от обороти на двигателя и уникална звукова нотка. Технологията M TwinPower Turbo гарантира наличието на максимален въртящ момент в широк диапазон на оборотите.

Друга характеристика на този двигател е неговата изключителна ефективност.

Препоръчано: