JD Power and Associates коронясва BMW

Съдържание:

JD Power and Associates коронясва BMW
JD Power and Associates коронясва BMW
Anonim
jd power и сътрудници
jd power и сътрудници

Качество, надеждност и ергономичност: тези три атрибута са прерогатив на най-добрите позиции на BMW в престижното Проучване на качеството на пазарни изследователи от JD Power and Associates

JD Power and Associates ежегодно оценява качеството на новите автомобили в Северна Америка и през 2015 г. с общо пет поредни награди BMW печели още една първа. Това е първият път, когато BMW надмина три сегмента, а именно BMW Серия 2, BMW Серия 4 и BMW Серия 5. Освен това, заводите на BMW в Рослин, Южна Африка, и Динголфинг, Германия, бяха отличени за високото си качество на производство.

Концепция на продукта и качество на продукта

Като част от първоначалното проучване на качеството, 84 000 купувачи на нови автомобили от Северна Америка, които са закупили превозните си средства между ноември 2014 г. и февруари 2015 г. включително, бяха интервюирани по отношение на всички проблеми, които са имали с колата си през първите три месеца на собственост. Това първоначално проучване на качеството се провежда от 29 години и позволява на купувачите на нови автомобили да отговорят на изчерпателен каталог от продуктова концепция и въпроси за качеството на продукта, обхващащи общо 233 точки. В осем отделни категории (екстериор, изживяване при шофиране, функции / управление / видимост; аудио / комуникация / развлечения / навигация, седалки, отопление, вентилация и климатизация, интериор, двигател / трансмисия) въпросите засягат не само техническите аспекти, но и лекота на работа, например

В малкия премиум сегмент, новото BMW Серия 2 - налично като купе и кабриолет - прави своя дебют в това проучване за удовлетвореността на клиентите и зае първото място ясно и с големи маржове.

BMW също триумфира в категорията Premium Compact Cars. Тук първото място отиде при BMW Серия 4, налично във версии Купе, Кабриолет и четири врати във варианта на BMW Серия 4 Гран Купе.

BMW Серия 5, която беше и най-продаваният представителски автомобил в света през 2014 г., също спечели купувачите на нови автомобили със своята продуктова концепция и качество на продукта, което му спечели 1-во място в сегмента на средния клас. премиум автомобили.

След подобрението си в класацията миналата година, BMW AG си осигури значителен тласък в класацията на марката от JD Power and Associates Initial Quality Study 2015.

Най-добрата фабрика за автомобили в света

Освен превозните средства като такива, JD Power and Associates също оценява заводите за сглобяване на автомобили по света по отношение на производствените стандарти. Тук критичният фактор е броят на повреди и неизправности, произтичащи от автомобилите, доставени на клиентите. Тази година наградата за най-добър монтажен завод в света отиде при завода на BMW в Рослин, Южна Африка, където се произвежда BMW Серия 3: за това постижение BMW AG получи наградата Platinum Plant Quality Award 2015. В допълнение, Динголфинг на BMW заводът - който произвежда BMW Серия 3, BMW Серия 4 и BMW Серия 5 - получи сребърната награда за качество на завода за 2015 г., което го прави втората най-добра фабрика за автомобили в региона на Европа / Африка след завода на BMW в Рослин. Следователно Първоначалното проучване на качеството също показа, че BMW Dingolfing е най-добрата фабрика за автомобили в Европа.

JD Power and Associates е сред водещите фирми за пазарни проучвания в света и редовно оценява техните нива на удовлетвореност сред купувачите на автомобили на основните международни автомобилни пазари.

Препоръчано: