BMW M235i Racing: юношите готови в 24 часа в Золдер и Бърно

Съдържание:

BMW M235i Racing: юношите готови в 24 часа в Золдер и Бърно
BMW M235i Racing: юношите готови в 24 часа в Золдер и Бърно
Anonim
bmw m235i състезателен
bmw m235i състезателен

BMW M235i Racing излиза на пистата преди 24 часа в Золдер и Бърно. Програмата BMW Motorsport за младши е в разгара си

BMW M235i Racing, когато излезе на пистата, е ключова част от младшата програма на BMW Motorsport и четиримата талантливи младежи, Виктор Бувенг (SE), Ник Касиди (NZ), Луис Делетраз (CH) и Трент Хиндман (САЩ) може да очаква с нетърпение две вълнуващи нови предизвикателства в графика: юношите ще се състезават, за да натрупат ценен опит в 24-часовото състезание в Золдер (Белгия) и 12-часовото състезание в Бърно (Чехия).

"Тези две състезания за издръжливост са фантастично допълнение към нашата програма Junior BMW Motorsport тази година," каза директорът на BMW Motorsport Йенс Марквард.

"24-часово състезание като това в Zolder предлага изключителна възможност да приложим на практика това, на което учим Juniors в рамките на нашата програма. Виктор Бувенг вече направи добро впечатление на 24-те часа на Нюрбургринг. Сигурен съм, че Лоус и Трент ще могат да научат много от това състезание. И четиримата юноши ще формират един отбор за първи път в Бърно. Това също ще бъде безценен опит за четиримата пилоти."

Първият им старт заедно е насрочен за “Circuito di Zolder” на 29/30 август. Този 24-часов маратон е вълнуващ за феновете на белгийските състезания от 1983 г. и тази година се очакват над 30 000 зрители.

Bouveng, Delétraz и Hindman ще се редуват зад волана на BMW M235i, състезаващо се по пистата от 4,011 км. Автомобилът ще се управлява от BMW Motorsport в партньорство с Walkenhorst Motorsport. Те ще бъдат подкрепяни от Дирк Адорф (Германия), техен ментор в програмата BMW Motorsport Junior, който също ще играе активна роля като четвърти пилот. Касиди няма да участва в Золдер, тъй като състезанието се сблъсква с графика му в Япония.

"Очаквам с нетърпение да бягам заедно с момчетата в Zolder," каза Adorf. „Всички младежи от 2015 г. са много талантливи и се учат много бързо. Събитията за издръжливост като тези в Золдер и Бърно им позволяват да покажат, че могат да приложат на практика това, което са научили в състезателни условия."

12-те часа Бърно, които ще се проведат на 10 октомври, е едно от шестте състезания за издръжливост, които съставляват серията от 24-часови състезания за издръжливост. „Automotodrom of Brno“е с дължина 5,403 км и е една от най-представителните писти в Европа. Надпреварата ще започне в 12:00 часа в събота и ще завърши в полунощ. Bouveng, Cassidy, Delétraz и Hindman отново ще бъдат зад волана на BMW M235i Racing в Чехия.

Преди юношите да демонстрират способностите си в състезателна среда, те първо трябва да преминат серия от интензивни тренировъчни сесии в iZone Driver Performance Center в Силвърстоун (Великобритания).

Квартетът ще използва високотехнологичния симулатор там, за да се подготви за състезанието Zolder.

Препоръчано: