Шефът на BMW R&D Клаус Фрьолих за новите BMW

Съдържание:

Шефът на BMW R&D Клаус Фрьолих за новите BMW
Шефът на BMW R&D Клаус Фрьолих за новите BMW
Anonim
bmw r & d
bmw r & d

Сега, след като Клаус Фрьолих е отговорен за Съвета на директорите за изследвания и развитие на BMW AG, трябва да очакваме много добри неща от BMW

Шефът на BMW R&D Клаус Фрьолих, член на борда на директорите на BMW AG, който наскоро пое поста ръководител на цялото, има ясна идея накъде да насочи BMW.

Fröhlich е човек, който до миналата година отговаряше за развитието на всяко BMW до BMW Серия 5. Но сега той отговаря за цялата гама. Motor Trend наскоро интервюира шефа на BMW R&D Fröhlich, за да обсъди бъдещата посока на компанията и какво предстои за предстоящите автомобили.

Едно нещо, което той посочи в началото, беше модулността. Идеята, че много BMW могат да споделят едно и също шаси и архитектура, но да имат много различно динамично поведение.

BMW R&D лагер използва директното сравнение между BMW M235i и BMW Серия 3 Gran Turismo като критерий.

И двете са базирани на една и съща платформа, но продават от два различни начина на разбиране на автомобила. Добри сме в това. „Модулност“звучи като студена инженерна дума, но ние трябва да го направим вълнуващо“, каза Фрьолих.

Това е добра новина, разбира се, тъй като BMW планира да използва само две нови модулни платформи като CLAR (CLuster ARchitecture), които да се използват за почти цялата гама на BMW в бъдеще.

Единият ще бъде за превозни средства, базирани на двигатели с предно задвижване и напречно разположени двигатели (UKL1, изд.), докато другият ще бъде за превозни средства със задвижване на задните колела и надлъжни двигатели.

„Задвижването на предните колела е пренасочено от BMW X1 към Mini“, казва Фрьолих, ръководител на BMW R&D, който продължава. „Тези автомобили се нуждаят от различни позиции на осите, двигателното отделение, точките на закрепване. След това имаме групата със задно задвижване от BMW Серия 7 до BMW Серия 1. Силовият агрегат винаги е в една и съща позиция: позицията на маховика. Но е възможно да се промени ширината, междуосието, вида на задните оси. Интериорът: луксозен за Серия 7 и универсален и просторен за BMW Серия 3 Туринг".

Ръководителят на BMW R&D също засяга теми като новото BMW Серия 7, което е първият от много модели на BMW, който използва новата си архитектура.

„В бъдеще ще се видят BMW Серия 5, BMW Серия 3 и т.н. с много специфична каросерия.

BMW Серия 7 използва въглеродни влакна, магнезий, лят алуминий и горещо формована стомана. Някои компоненти на осите са общи за различните серии, но тялото ще промени материалите."

Това е много важно и добра новина, тъй като настоящото BMW Серия 5 е изградено на платформата на BMW Серия 7 F01 и е доста голямо и тежко поради това.

Така че следващата серия 5 ще използва много материали, които могат да спестят тегло благодарение на новите материали и техники, които вече са използвани при новото BMW Серия 7 G11.

Фрьолих продължава да доказва, че е правилният човек за тази работа, поне в съзнанието на феновете, докато говори за това как следващото BMW Серия 1 може да бъде само със задно задвижване.

„Със задвижване на задните колела бихме могли да загубим предимствата на пространството за багаж“, казва той, но продължава да казва: „Но ако един тип клиенти искат пространство, те могат да се обърнат към BMW Серия 2 Active Tourer.

BMW Серия 1 е в центъра на емоционалните продажби на BMW, така че трябва да е истинско BMW. Няма да вземем решение за сцепление до края на тази година."

За нас това звучи като да кажем, че следващата серия 1 ще бъде със задно задвижване и се опитва да окаже натиск върху останалата част от дъската.

Запитан за нарастващото партньорство с Toyota за създаване на нова спортна кола, Клаус каза: „Знам какво искам: силно, спортно ново BMW Z4, искам това да се случи. И знам елементите, които трябва да използвам."

Така че Fröhlich говори като човек, който знае в каква посока иска да поеме BMW с всичките си автомобили и знае как да го направи. Цялата гама на BMW изглежда е в добри ръце.

Препоръчано: