BMW Z4 GT3 се оттегля от 6-часовото състезание на Paul Ricard

Съдържание:

BMW Z4 GT3 се оттегля от 6-часовото състезание на Paul Ricard
BMW Z4 GT3 се оттегля от 6-часовото състезание на Paul Ricard
Anonim
bmw z4 gt3
bmw z4 gt3

Не е добър старт за BMW Z4 GT3 на Занарди, Глок и Шпенглер, принудени да се оттеглят по време на 6 часа на Пол Рикар

BMW Z4 GT3, управляван от пилотите на BMW Алесандро Занарди (Италия), Тимо Глок (Германия) и Бруно Шпенглер (Калифорния) прекараха важен уикенд в Ле Кастеле (Франция): в подготовка за 24-те часа на Спа - Франкоршамп (BE), ще участват в първото си състезание заедно с модифицираното BMW Z4 GT3. Миналата събота те участваха в 6-те часа Paul Ricard, които бяха третият кръг от Blancpain Endurance Series за 2015 г.

BMW Motorsport, ROAL Motorsport и шофьорите се възползваха от възможността да оценят промените, направени в състезателните условия на BMW Z4 GT3. През последните месеци инженерите на BMW Motorsport разработиха множество технически решения, които позволяват на Занарди, който вече няма крака, да споделя колата с Глок и Шпенглер.

Всички модификации, тествани в Le Castellet, работеха добре и инженерите събраха ценна информация за допълнително оптимизиране на автомобила през следващите седмици. Освен това Занарди, Глок и Шпенглер се запознаха с процедурите, които се случват в състезания за издръжливост и в практиката на смяна на пилоти. За съжаление те трябваше да се оттеглят след две трети от състезанието. По време на рутинно спиране в бокса имаше изтичане на течност от колата и BMW Motorsport и ROAL Motorsport решиха да не продължат състезанието. С важния ден на официалните тестове няколко дни преди 24 часа на Spa-Francorchamps, те не искаха да рискуват да избегнат щети по колата.

Сега ще бъде проучена причината за проблема.

„Този уикенд видяхме много положителни неща в това, което знаем тук в Le Castellet,“каза Zanardi „Спечелихме конкурентоспособност и го забелязахме в свободните тренировки и в първата част на квалификациите, в някои от обиколките, които всички направихме в цялото състезание и факта, че трябва да научим много като отбор, защото сме нов екип, който трябва да работи заедно и да се опита да преживее това страхотно приключение, което е 24-те часа на Спа. Въпреки това, тъй като екипът трябва да пробие, същото трябва да се случи и с кола, която няма много изминати километри, и е съвсем нормално при шофиране на нова кола да има някои промени, които трябва да се направят по време на строителството. Прибираме се у дома със страхотни преживявания. Много съм насърчен, че можем да накараме всички, преди всичко BMW, да се гордеят с представянето ни в Спа.“

"Това беше първият ми състезателен уикенд с BMW Z4 GT3 и наистина ми хареса" ентусиазиранGlock.

„Колата е голяма; той е лесен и последователен за шофиране. Като подготовка за Спа-Франкоршамп, този уикенд беше много важен за нас. Научихме къде още можем да подобрим колата и как да оптимизираме смяната на водача. Разбира се, бихме се радвали да бягаме през нощта, тъй като нито Алекс, нито аз имаме опит с шофиране на тъмно, но ще има време да усъвършенстваме всичко през нощта в Spa-Francorchamps. Състезателният уикенд ни послужи като тест и всичко мина гладко. Друг положителен е фактът, че и тримата пилоти предпочитат една и съща настройка. Това улеснява много живота на инженерите. Сега сме напълно фокусирани върху деня на тестовете в Spa-Francorchamps и затова ще се опитаме да поддържаме главите си подготвени за 24-часовото състезание възможно най-добре.“

„За нас беше много важно да тестваме тук, за да получим изживяването на състезателен уикенд и да разберем колко добре работят модификациите за нас,“обясни Spengler „Трябва да кажа, че BMW Motorsport свърши перфектната работа. Например, не е лесна задача да оптимизирате седалката и позицията на сядане по начин, който да направи и тримата ездачи щастливи. Но случаят беше такъв. Изкарах един час без никакви проблеми. Вече всичко работи много добре, така че трябва само да настроим фино някои детайли. Бихме искали да бягаме малко по-дълго, за да натрупаме още повече опит, но сега ще се съсредоточим върху тестовете в Spa-Francorchamps, където целият екип ще продължи да работи усилено, подготвяйки се за 24-часовото състезание. "

24-часовият официален тестов ден на Spa-Francorchamps ще се проведе тази сряда, 24 юни

24-те часа на Spa-Francorchamps ще се проведат на 25 и 26 юли

Изображение
Изображение
bmw z4 gt3
bmw z4 gt3
Образ
Образ

Препоръчано: