24 часа спа: добри първи безплатни тренировки за BMW

Съдържание:

24 часа спа: добри първи безплатни тренировки за BMW
24 часа спа: добри първи безплатни тренировки за BMW
Anonim
24 часа SPA BMW Team RLL
24 часа SPA BMW Team RLL

Официален тестов ден в Spa 24h: BMW Sport Team Trophy Marc VDS прави най-бърза обиколка - Осем отбора на BMW излизат на пистата с девет BMW Z4 GT3 на "Circuit de Spa-Francorchamps"

Следващият акцент от сезона за издръжливост 2015 е точно зад ъгъла за BMW Motorsport: емблематичното 24-часово състезание в Spa-Francorchamps (BE) започва само след 30 дни от днес. Официалният тестов ден на “Circuit de Spa-Francorchamps” - сряда - отбеляза последния етап от подготовката на отборите на BMW. Осем отбора на BMW изпратиха общо девет BMW Z4 GT3 на легендарната писта.

Шестима пилоти на BMW участваха в екшъна на 7004-километровата писта в Ардените, включително пилотите на BMW DTM Аугусто Фарфус (BR), Максим Мартин (BE), Тимо Глок (DE) и Бруно Шпенглер (CA), които сега се отправят към Норисринг (Германия) за третия състезателен уикенд от DTM сезон 2015.

Фарфус и Мартин ще подсилят спортния пилотски състав за BMW Team Trophy Marc VDS за 24 часа на Spa-Francorchamps. Глок и Шпенглер обединяват усилията си заедно с пилота Ambassador Алесандро Занарди (Италия) зад волана на модифицирано BMW Z4 GT3, управлявано от ROAL Motorsport.

Отборът на Triple Eight също получи добре дошла подкрепа от BMW по време на деня на тестовете в Spa-Francorchamp: заводският пилот на BMW Дирк Мюлер (Германия) добави своя богат опит към отбора. Той ще сподели кокпита с Джо Озбърн (Великобритания), Лий Моул (Великобритания) и Райън Ратклиф (Великобритания) на 24-часовото състезание в Спа на 25 и 26 юли. Тестът беше прекъсван няколко пъти от множество флагове, особено сутрин. Поради тази причина отборите използваха следобеда, за да завършат дългите си бягания. При сухи условия дуото Мартин / Фарфус постави най-бързото време за деня (2:19, 034 минути) от номер 45 BMW Z4 GT3. Техните съотборници в BMW Sport Team Trophy Марк VDS, Маркус Палтала (FI) и Ник Катсбърг (NL) бяха само на 0,324 секунди от най-доброто време на трето място.

BMW Sport Team Trophy Brazil, Team Russia от Barwell, Ecurie Ecosse и TDS Race и Boutsen Ginion завършиха успешно своите тестови обиколки на „Circuit de Spa-Francorchamps“.

Декларации на драйвери:

Аугусто Фарфус (45 BMW Z4 GT3, BMW Sports Trophy Team Marc VDS):

„Тази сутрин имаше много червени знамена, което очевидно не беше идеално. Въпреки това успяхме да съберем ценни данни и да подобрим колата. Що се отнася до очакванията ни за 24-часовото състезание в Спа, те са много интересни, не мога да кажа нищо друго точно в момента. Въпреки че не се състезаваме непременно с най-бързия пакет досега, ние имаме необходимата последователност и силен опит при шофиране, което трябва да ни позволи да успеем. От само себе си обаче се разбира, че трябва да завършим първи, след което ще видим какво ще получим в края на състезанието. В момента ми се струва, че редуваме две крайности: сега трябва да се състезавам на една от най-дългите писти в Европа и в същото време за DTM на Норисринг, вероятно най-късата писта в света. Това са вълнуващи седмици за мен."

Максим Мартин (45 BMW Z4 GT3, BMW Sports Trophy Team Marc VDS):

„Тестът мина много добре. Колата вървеше гладко, което ни позволи да завършим интензивна тестова програма. Опитахме много неща и непрекъснато променяхме, за да намерим перфектната настройка и баланс за 24-часовото състезание в Спа. Времената ни за обиколка са много добри и ние поставихме най-доброто време днес. Тестовият ден очевидно няма значение, но е важно колата да е бърза през всичките 24 часа. Все пак винаги е по-добре да сте много близо до предната линия на стартовата решетка. Много сме доволни от ситуацията."

Алесандро Занарди (9 BMW Z4 GT3, ROAL Motorsport):

„Доста съм доволен от работата, която свършихме досега. Мога да карам по-добра кола от миналата година и това е страхотно, тъй като в началото се опитвахме да разработим нещо, което позволява на Тимо и Бруно да се качат в колата и да карат по най-добрия начин, въпреки помощните средства, които сме инсталирали. за мен. Ние не само постигнахме, но и това, което разработихме, ми помага да усетя по-добре педала на спирачката и да настроя колата още по-ефективно. Ергономията на машината със сигурност се е подобрила и е в състояние да задоволи по-добре това, което имахме преди. Така че вече успяхме да насочим вниманието си към настройката на колата. В летящата обиколка изглежда, че другите хора са малко по-бързи от нас, но ние се съсредоточихме върху пробега и завършването на дълги пробези, а колата се представя добре, особено на разстояние. Със сигурност имаме още работа, но знаем в каква посока трябва да поемем."

Тимо Глок (9 BMW Z4 GT3, ROAL Motorsport):

„Преди днес познавах пистата от времето си във Формула 1 и за мен беше важно да бъда зад волана на BMW Z4 GT3 и да завърша няколко тестови обиколки тук, в Спа. колата, въпреки теглото му. Щастлив съм, че успяхме да направим още една крачка напред по отношение на 24h of Spa както по отношение на автомобилното развитие, така и като екип. Мисля, че сме добре подготвени. Нямам търпение да се върна през юли за истинското състезание."

Бруно Шпенглер (9 BMW Z4 GT3, ROAL Motorsport):

„Не сме били тук в Спа от десет години. Тогава беше в DTM кола. Затова първо трябваше да науча веригата отново и след това да отделя време, за да свикна отново с нея. Тестовите карания наистина ми помогнаха с това. BMW Z4 GT3 е много забавно за шофиране на тази писта, особено когато се движите през Eau Rouge и Blanchimont. Има голямо очакване преди 24-часовото състезание. Изпитвам голямо уважение към това емблематично събитие и по-специално към всички участващи шофьори. Шест Sixty коли ще бъдат на пистата едновременно. Всичко може да се случи, обаче, като мен, моите приятели Алекс Занарди и Тимо Глок вече направиха много състезания. Ние сме добре подготвени да се справим с този проблем."

Дирк Мюлер (888 BMW Z4 GT3, Triple Eight Racing):

„Вече очаквам с нетърпение да подкрепям Triple Eight Racing в Spa 24h. Това е фантастично състезание и страхотен отбор. За съжаление не успях да участвам миналата година, тъй като се сблъскаха със състезание в Съединените щати. Това ме прави още по-щастлив, че съм тук тази година. Използвахме теста, за да опитаме няколко неща с настройката на BMW Z4 GT3. Тестът мина добре и съм сигурен, че ще бъдем добре подготвени да настояваме с номер 888 BMW Z4 GT3 в клас Pro-Am."

24 часа от SPA BMW Team RLL
24 часа от SPA BMW Team RLL
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Препоръчано: