BMW M5 F90: ето го на Нюрбургринг

Съдържание:

BMW M5 F90: ето го на Нюрбургринг
BMW M5 F90: ето го на Нюрбургринг
Anonim
bmw m5 f90
bmw m5 f90

Новото BMW M5 F90 излиза на пистата на Нюрбургринг. Той ще направи своя дебют през 2018 г. и ще бъде много по-лек от настоящия. Също така с xDrive задвижване на четирите колела

Следващото поколение BMW M5 (вътрешен код F90) е на пистата на Нюрбургринг.

Появявайки се на пазара през 2018 г., BMW M5 F90 най-вероятно ще бъде първият M автомобил, предлаган с опционална система за задвижване на четирите колела.

Франсискус ван Меел, главен изпълнителен директор на BMW M, наскоро каза, че спортното подразделение на пропелерната марка ще използва нова система за задвижване на всички колела xDrive на предстоящите BMW M5 и BMW M6, но че тя няма да работи пълноценно- време с режим 50-50; тя ще се държи като текущата система xDrive, но със значителни подобрения и подобрена скорост на реакция. В момента системата xDrive вече е „фалшив интеграл“, тъй като 100% от мощността се изпраща към задната част и само в случай на загуба на сцепление на задните колела ще изпрати процент от въртящия момент към предната ос. Всичко за подобряване на сцеплението и цялостно представяне. Очевидно двоен диференциал и два задвижващи моста имат по-голяма маса, която трябва да бъде компенсирана отчасти от новата архитектура CLAR (CLuster ARchitecture) и от нова интерпретация на V8 4.4 S63TU M TwinPowerTurbo, който вече оборудва настоящото BMW M5 F10.

Новото семейство BMW Серия 5 G30 е изградено върху изцяло новата платформа '35up', сега CLAR, която ще бъде намерена в моделите BMW Серия 3, BMW Серия 5, BMW Серия 6 и BMW Серия 7.

Платформата съчетава високоякостна стомана, алуминий и въглеродни влакна, за да наклони баланса с 80 кг в сравнение с днешната серия 5.

CLAR, свиване на клъстерната архитектура, описва голяма степен на гъвкавост в структурата, с многостранни подмодули (клъстери), които са по-широко регулируеми по съдържание, размер и адаптивност.

Специален дизайн за BMW M5 F90, който вероятно ще се възползва от новия дизайнерски език на BMW, с по-агресивна предна част, нов 3D изваян двоен бъбрек и лъскав свързващ щранг между фаровете и външния ръб на двойния бъбрек. Очевидно Full LED технология отпред.

Отзад обаче откриваме, че OLED технологията, очаквана по-рано тази година, може да бъде предложена като опция.

Новото BMW M5 F90 ще бъде пуснато на пазара през 2018 г., последвано година по-късно от BMW M6.

Образ
Образ

Препоръчано: