Марко Витман празнува мечтата: 158 обиколки във Формула 1

Съдържание:

Марко Витман празнува мечтата: 158 обиколки във Формула 1
Марко Витман празнува мечтата: 158 обиколки във Формула 1
Anonim
Марко Витман
Марко Витман

Празнува се детска мечта за Марко Витман: в Спилберг в сряда той взе участие в тестовата сесия за Световния шампионат на Формула 1 на борда на STR10 на Scuderia Toro Rosso

В добро физическо и психическо състояние, шампионът на DTM за 2014 г. завърши 158 обиколки от 4326 километра на Red Bull Ring на борда на STR10, което го направи най-трудната работа в деня на теста, където участваха и други отбори от Формула 1 действие

Тестовият ден на Формула 1 беше подарък от BMW Motorsport и премиум партньора Red Bull, за да отпразнува вълнуващия сезон, кулминиращ с титлата в DTM.

Три въпроса към … Марко Витман

Марко, как се чувстваше на път за теста - и как се чувстваш сега, на път за вкъщи?Марко Витман: ден. Бях много спокоен за цялата работа, тъй като не бях под напрежение. Приех всичко без много очаквания. Сега, когато денят свърши, се чувствам прекрасно. Направих много обиколки и взех най-трудния тест досега. И екипът, и аз сме много доволни от резултатите от теста. Беше фантастично изживяване, за което бих искал да кажа още едно голямо благодаря на BMW Motorsport, Red Bull и Toro Rosso .

Екипът ме посрещна добре и се почувствах като у дома си."

158 обиколки е еквивалентът на повече от две състезания. Това говори много за нивата на фитнес на един DTM състезател …

Марко Витман: „Мисля, че нашите фитнес нива са изключителни. И наистина го забелязах днес. Имах леки проблеми с врата, но освен това се чувствам добре.

Преди теста Тимо Глок ми даде няколко съвета как да се подготвя и веднага ми даде специална позиция за врата. Което определено се отплати."

В кои области сте забелязали най-големите разлики и най-големите прилики между автомобил от Формула 1 и BMW M4 DTM?

Марко Витман: „Най-голямата разлика, която забелязвате, определено е ускорението. Високият въртящ момент на болида от Формула 1, съчетан с лекото му тегло, създава неочаквано изживяване.

Дори на по-високи предавки колелата ми се завъртаха понякога. Спирането е напълно различно от DTM автомобил, благодарение на системата за възстановяване на енергията на хибридното задвижване. Скоростите в завой бяха изненадващо сходни. Тук разбирате колко притискаща сила генерира BMW M4 DTM. Той няма нужда да се крие зад колата от Формула 1 в това отношение. Като цяло, наистина ми хареса изживяването, но сега гледам да се върна в BMW M4 DTM."

Препоръчано: