BMW Z4 GTLM: 3-то място в дъжда

Съдържание:

BMW Z4 GTLM: 3-то място в дъжда
BMW Z4 GTLM: 3-то място в дъжда
Anonim
BMW Z4 GTLM
BMW Z4 GTLM

Победа в класа за BMW Z4 GTLM в Уоткинс Глен. Трето място в проливния дъжд и на върха на класацията на GTLM

BMW Z4 GTLM, управляван от Бил Оберлен (САЩ) и Дирк Вернер (Германия), с номер 25, стана трети в една много влажна неделя на "Шестте часа на Глен", проведено в неделя.

Дуото завърши 157 обиколки по 3,4 мили всяка на пистата с 11 завоя на Уоткинс Глен Интернешънъл (САЩ), като състезанието се забави с 8 обиколки и пауза за 14 минути по време на най-големия дъжд.

Състезанието завърши зад BMW M4 Safety Car по време на последния жълт флаг с победа в клас GTLM, която отиде при Porsche на Henzler Lupo (DE) и Bryan Sellers (САЩ).

Трети BMW подиум за сезона, включително победа в Лонг Бийч (САЩ), което позволява на Ауберлен и Вернер да се изкачат на върха в класирането на GTLM пилоти и да запазят BMW на върха в класирането по точки на GTLM конструктор

Денят завърши с разочарование за номер 24 BMW Z4 GTLM на Джон Едуардс (САЩ) и Лукас Лур (Германия), тъй като Едуардс стана жертва на петно в обиколка 77, блъскайки се в стената от гуми, унищожавайки задната част на колата и се оттегли от състезанието.

Състезанието започна с Auberlen с номер 25 BMW Z4 GTLM и Edwards с номер 24, от втора и трета позиция в решетката на класа, чиито позиции бяха определени според реда на класирането, като се има предвид, че квалификациите беше отменено поради дъжд.

Auberlen се завърта в първата обиколка поради дъждовни условия и се плъзга към дъното.

В първия стинт Едуардс поведе в 36-та обиколка и Оберлен се върна на четвърто място. И двамата се отдръпват с десет обиколки зад Лур и Вернер и поемат. Тогава Едуард стана жертва на инцидента и трябваше да се пенсионира.

По средата на състезанието дъждът беше овладян и оставаха два часа до състезанието с цялата писта, напоена с вода. Тъй като условията се влошиха, състезанието беше спряно с червен флаг за 14 минути на един час и 28 минути след края.

Auberlen беше в колата през последните няколко обиколки и с оставащи 30 минути до бягане той беше на второ място. Той оцеля в трудните последни минути, докато дъждът валеше, причинявайки непрекъснато наводняване на пистата, повреда удари електрониката на колата, което доведе до периодично спиране на двигателя.

Той загуби второто място в обиколка 151 и не успя да възстанови позицията си също и защото състезанието завърши под жълти флагове.

Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):

„Беше тежък ден с трудни условия. Имахме малък електрически проблем с номер 25, което ни накара да загубим второто място точно там накрая. Метеорологичните условия го затрудниха. Жалко, че загубихме номер 24. Общо взето още един подиум и инициатива и в двата.“Шампионат на конструктори и пилоти

Бил Оберлен (25 BMW Z4 GTLM, 3-то място):

„Беше трудно. Пистата беше наистина трудна. Аквапланингът и нестабилността бяха нашите големи проблеми. Тогава пистата можеше да изсъхне, поне да мислим по-късно във времето, така се получи. Когато сложихме гумите за дъжд Мишлен, аз отидох точно отпред. Имах проблеми с недозавиването. Всички сме победили, трябва да си върнем точките и продължаваме напред и това е всичко, което искахме да направим. Имах проблем със запалването при много дъжд и двигателят ми блокира и така Porsche взе второ място от мен."

Дирк Вернер (25 BMW Z4 GTLM, 3-то място):

„Това беше едно от най-трудните състезания, в които съм участвал. Беше малко като сензация на Нюрбургринг, където времето наистина имаше много изненади за нас. Бяхме на суха писта и след това излязохме със сликове на мокро. Днес всичко беше фокусирано върху оставането в надпреварата.

Бил свърши страхотна работа, задържайки колата на пътя на мокро.

Дадох всичко от себе си и в крайна сметка мисля, че всички можем да сме доволни от този подиум.

Колата имаше добро темпо и е много хубаво да имаш кола като това BMW Z4 GTLM, която показва добро представяне. Досега имахме добър сезон с доста подиуми и досега ми харесваше.“

bmw z4 gtlm
bmw z4 gtlm

Препоръчано: