AlfaRomeo Giulia: Добре дошли отново в Sporting Heart

Съдържание:

AlfaRomeo Giulia: Добре дошли отново в Sporting Heart
AlfaRomeo Giulia: Добре дошли отново в Sporting Heart
Anonim
AlfaRomeo Giulia
AlfaRomeo Giulia

AlfaRomeo Sporting Heart се завръща с обновената AlfaRomeo Giulia. В тази версия Quadrifoglio Verde генерира 510 к.с. и ускорява 0-100 км/ч само за 3,9 секунди

Изцяло новият AlfaRomeo Giulia прави своя дебют с голяма фанфара в музея на AlfaRomeo в Арезе, точно до Милано, завръщайки се към своята законна роля: спортен автомобил, способен да доставя мечти и емоции.

Резултат от съвместната бременност на Maserati, Ferrari, бивши техници на BMW, Magneti Marelli и специалисти по аксесоари като ZF и TRW, автомобилът е конструиран само за 54 месеца в складовете на Модена в завода "Alfieri" в Maserati.

Пет елемента, които направиха Alfa Romeo една от най-желаните марки автомобили в света: отчетливо италиански дизайн; авангардни и иновативни двигатели; перфектно разпределение на теглото (50/50); уникални технически решения; и най-доброто съотношение тегло/мощност. Това са основните съставки за създаването на Alfa Romeo.

Просто седнете на борда на новия модел, за да разберете, че сте на път да навлезете в различно измерение, където фокусът на това творение е водачът, с неговите емоции и желанието му да изживее едно вълнуващо шофиране. Благодарение на чувствителността на кормилното управление, реакцията на газта и незабавните реакции на скоростната кутия и спирачката. Към тези характеристики трябва да се добави изборът на задно или задвижване на всички колела, което е не само почит към най-автентичните корени на легендата на Alfa Romeo, но и техническо решение, което гарантира висока производителност и страхотно забавление.

За дизайна: няма какво да се каже. Това е пряка еволюция на доктрините на Alfa Romeo. Латина, мъжествена и винаги елегантна. Дори ако в тази деклинация - Quadrifoglio Verde - върхът на гамата (засега, бележка на редактора) изглежда много натоварен: когато разполагате с 510 к.с. от чисто новия 2,9-литров V6 (с V от 90 ° между банките, Бележка на редактора), проектирана от AlfaRomeo и Ferrari и 600 Nm въртящ момент, със съотношение тегло/мощност от 2,9 kg/CV (за маса от 1525 kg) има много малко работа. 0-100 км/ч се пулверизира за 3,9 секунди

Колата не е твърде дълга. Базиран на чисто новата модулна платформа "Giorgio", той може да предложи междуосие близо до 3 метра, докато измерва 4,65 метра от едната броня до другата.

Перфектно разпределение на теглото

Особеността на новия AlfaRomeo Giulia е специалното управление на масите и материалите, което позволява перфектно разпределение на тежестите, 50/50 между двете оси. Това е функция, която е решаваща за удоволствието от шофирането на Alfa Romeo, постигнато чрез работа както върху оформлението на автомобила, така и чрез поставяне на всички най-тежки елементи в централна позиция, колкото е възможно по-централно.

В допълнение към разпределението на теглото, окачването е от съществено значение за оптимална настройка. По-конкретно, на задната ос е избрано решение с множество връзки, което едновременно осигурява производителност, удоволствие от шофирането и комфорт. За предната част обаче е разработено ново окачване с двойни носачи с полувиртуална ос на управление, което оптимизира филтриращия ефект и позволява бързо и прецизно управление. Това е изключителна Alfa Romeo, която поддържа постоянна опора на ръката на земята по време на завоя и благодарение на винаги перфектния отпечатък е в състояние да гарантира високи странични ускорения. Във всяка ситуация и скорост шофирането на AlfaRomeo Giulia винаги е естествено и инстинктивно, също благодарение на най-директното предавателно отношение на кормилното управление на пазара.

Уникални и изключителни технически решения

Винаги според техническата култура на Alfa Romeo, шасито и окачването трябва да бъдат перфектни по отношение на дизайна, изпълнението и избора на материали. Оттук и идеята, че електрониката трябва да се използва само за да направи шофирането още по-вълнуващо, което вече е гарантирано от основно техническо съвършенство.

Това се демонстрира от ексклузивните технически решения, присъстващи в новия автомобил, включително технологията Torque Vectoring, която благодарение на своя двоен съединител позволява на задния диференциал да контролира отделно въртящия момент за всяко колело. По този начин предаването на мощност към земята се подобрява дори в ситуации на слабо сцепление. Това ви позволява да управлявате колата по безопасен и винаги забавен начин, без изобщо да прибягвате до инвазивни интервенции от контрола на стабилността. Интегрираната спирачна система – иновативната електромеханична система, която съчетава контрол на стабилността с традиционния усилвател на спирачките – също прави своя дебют в новия автомобил Alfa Romeo – която гарантира незабавна реакция на спирачките и следователно рекорден спирачен път, както и позволява важна оптимизация на тежестите.

Заедно с отличен Cx, перфектен баланс на силите в завой и динамично поведение на притискащата сила, новият модел се характеризира с Active Aero Splitter, предната система, която активно управлява притискащата сила, като по този начин осигурява по-добра производителност и сцепление, дори при високи скорости. Всички тези авангардни системи се управляват от Chassis Domain Control, „мозъкът“на бордовата електроника, който възлага на всяка от тях специфична задача за оптимизиране на производителността и удоволствието от шофирането.

Без да забравяме, че новата Alfa Romeo Giulia предлага обновения селектор на Alfa DNA, който променя динамичното поведение на автомобила според избора на водача: динамичен, естествен, усъвършенстван ефективен (енергоспестяващ режим, въведен за първи път на Alfa Romeo) и разбира се Racing (за високопроизводителните версии).

В пилотската кабина новият автомобил предлага най-високо ниво по отношение на качество, безопасност, съдържание и комфорт, плюс дълбоко специфичен елемент на Alfa Romeo: централната роля на водача.

Неслучайно всички първични контроли са вградени във волана, както при болид от Формула 1, докато интерфейсът човек/машина се състои от два въртящи се контрола, които регулират по лесен и незабавен начин Alfa DNA селектор и информационно-развлекателната система.

Какво ще кажете за BMW?

BMW има на своя страна чудовище като BMW M3 F80. Точно както Mercedes има своя C63 AMG S 4-Matic, така Audi скоро ще пусне новото Audi A4 (и разбира се новото RS4). Другите със сигурност не стоят настрана и AlfaRomeo Giulia пристига със значителни очаквания. Ще успее ли да разтупти сърцата на хиляди ентусиасти, които поради непреодолима сила са се насочили към BMW, Jaguar, Mercedes или Audi?

Задвижването на задните колела изглежда като чудесно начало за нас …

Техническо резюме, отнасящо се само до версията QV

3.0 V6 двигател (ъгъл на наклон 90°) двойно-турбо двигател с 510 к.с. и 600 Nm максимален въртящ момент, изработен от алуминий (всички двигатели в гамата ще бъдат), с ноу-хау на Ferrari и деактивиране на цилиндрите за пестете гориво

карбонови части: задвижващ вал, преден капак, покрив, конструкция на предната седалка

алуминий и леки сплави за: двигател, спирачки, окачване (включително предни носачи и предни и задни рамки), каросерия, врати и калници, задна броня (с пластмасов материал)

карбонови керамични спирачки

маса от 1,525 kg

разпределение на теглото 50/50

коравина на усукване в горната част на категорията

най-директното съотношение на кормилното управление в категорията

полу-виртуална ос преден носач предно окачване (алуминий)

4 и половина лост многораменно задно окачване (алуминий)

предни гуми 245/35 R19, задни гуми 285/30 R19

Active Aero Splitter, т.е. предният спойлер с променлив ъгъл, който активно управлява притискащата сила

обтекател на долната част на тялото с екстракторен профил

Torque Vectoring, активен диференциал с двоен съединител, който ви позволява да получите повече въртящ момент върху колелото с повече сцепление

Интегрирана спирачна система, т.е. електромеханично спирачно серво, което подобрява контрола на стабилността и поведението при спиране с ABS

ДНК с 4 режима: Динамичен, Естествен, Разширено ефективен (енергоспестяващ режим) и Състезателен

Електронна система за динамичен контрол, базирана на невронни мрежи, за получаване на отговор и поведение с променливост, много по-подобна на тази на хората

всички основни контроли са вградени във волана (включително запалването)

интерфейсът човек/машина се състои от два въртящи се контрола: селектор Alfa DNA и информационно-развлекателна система

AlfaRomeo Giulia
AlfaRomeo Giulia
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
AlfaRomeo Giulia
AlfaRomeo Giulia
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: