BMW Group и NTU: заедно за изследване на електрическия ’

Съдържание:

BMW Group и NTU: заедно за изследване на електрическия ’
BMW Group и NTU: заедно за изследване на електрическия ’
Anonim
BMW Group NTU
BMW Group NTU

BMW Group и NTU подписват меморандум за разбирателство за изследване на електромобилността на стойност $1,3 милиона

BMW Group и Nanyang Technological University (NTU Сингапур) стартираха днес нова изследователска програма за електромобилност, включваща марката BMW i с революционните BMW i3 и BMW i8 Plug-in хибриден спортен автомобил.

Тази нова изследователска програма ще се проведе в лабораторията за изследване на бъдещата мобилност, разположена в кампуса на NTU, която е първата съвместна лаборатория на BMW Group в Югоизточна Азия.

И двете страни ще инжектират общо 1,3 милиона долара за ръководене на нови изследователски проекти, в допълнение към общото първо изплащане на средства от 5,5 милиона долара, предоставени на лабораторията съвместно през 2013 г.

Новата изследователска програма ще се фокусира върху две нови области, електромобилност в Азия и интелигентни материали. Това е в допълнение към трите оригинални изследователски теми, които лабораторията произвежда: усъвършенствана батерия, подобряване на драйвера и интелигентна мобилност.

На церемонията по стартирането в NTU, BMW Group обяви, че BMW i3 и BMW i8 ще бъдат предоставени като изследователски платформи на Future Mobility Research Lab.

На церемонията присъстваха Сер Тео Лук, държавен министър в Министерството на търговията и промишлеността на Сингапур; Фолкер Буфие, министър-председател на провинция Хесен и председател на германския Бундесрат; и Негово превъзходителство д-р Михаел Витер, посланик на Федерална република Германия в Сингапур.

Учените от съвместната лаборатория ще използват двете BMW, за да проведат изследвания върху поведението на шофьорите в реалния живот и да съберат задълбочени данни за представянето на автомобила. Двете коли също ще могат да тестват на пътя новите технологии, като например мобилно приложение, което може точно да предвиди трафика и очакваното време от край до край в движение.

Mr. Аксел Панес, управляващ директор на BMW Group Asia, каза: „Ние сме много доволни от нашето партньорство с NTU и създаването на Future Mobility Research Lab, благодарение на високото ниво на експертен опит от изследователския екип на NTU и интердисциплинарните групи.“

„Чрез непрестанните усилия на всеотдайни изследователи вече постигнахме някои важни резултати в предишни изследователски теми за кратък период от само две години. С разширения обхват на изследване на електромобилността и интелигентните материали в Азия ще имаме безценни знания, които ще бъдат от полза и за двете страни. Освен това знанията се прехвърлят в академичния свят на Сингапур, за да разширят техническите си познания за модерната изцяло електрическа и plug-in хибридна система. Със сигурност ще има по-силно технологично партньорство между BMW Group и NTU“, добави г-н Pannes.

Професор Лам Кхин Йонг, началник на екипа на NTU и вицепрезидент (научни изследвания), каза, че новата изследователска програма ще се основава на изследователските успехи на съвместната лаборатория на NTU-BMW.

„Новата изследователска програма допълнително ще използва синергията между ръководството на BMW Group и водещата автомобилна наука и експертен опит на NTU в областта на устойчивостта и чистите технологии. Съвместната лаборатория на NTU-BMW вече постигна важен напредък в области като нови материали за батерии, които могат да разширят обхвата на електрическо превозно средство и иновативни технологии за подпомагане на водача за значително подобряване на безопасността."

“NTU е един от осемте най-добри университета в света, с които BMW установи стратегическо партньорство. BMW i3 и i8 ще бъдат използвани от изследователите на BMW и NTU за разработване и тестване на иновативни технологии в реални условия и тази нова изследователска програма разширява усилията на NTU в разработването на бъдещи решения за мобилност с глобално въздействие, каза той проф. Лам.

Фолкер Буфие, министър-председател на провинция Хесен и председател на германския Бундесрат, каза:

„Новата изследователска програма за електромобилност, стартирана от NTU и BMW, подчертава силните и ползотворни двустранни отношения между Германия и Сингапур в областта на научните изследвания. Със сигурност програмата допълнително ще укрепи връзките от всяка страна. По този начин изучаването и разработването на ключови области относно бъдещия транспорт ще бъде определящ фактор за начина ни на разбиране на глобализиран и модерен свят, основан на устойчиво развитие."

Г-н Tan Kong Hwee, директор, транспортно инженерство, Съвет за икономическо развитие на Сингапур, каза: „Партньорството на BMW с NTU за създаването на неговата лаборатория за бъдеща мобилност свидетелства за нарастващия интерес към градската мобилност и привлекателността на Сингапур за провеждане на изследвания и разработки в този сектор."

Електромобилност в Азия

Основната цел на предприемането на проекта за електромобилност в Азия е да разберете как да взаимодействате с водачите на BMW i в реалния живот, за да разберете по-добре поведението на потребителите и да подобрите технологията на електрическите и plug-in превозни средства. за в бъдеще.

За провеждане на изследвания в Сингапур, гъсто населен град-държава, което ще позволи на лабораторните изследователи да получат представа за това как въздействието на електрическите превозни средства може да бъде направено по-подходящо за мегаполисите по света. Други теми на проучване включват нововъзникващи технологии като бързо зареждане, безжично зареждане и асистент за шофиране – интелигентни технологии, които ще повлияят на потребителя.

Интелигентни материали

С днешното разпространение на сензорни интерфейси, които все повече се използват в превозните средства, има нужда да се проучи как тези повърхности на сензорния екран могат да бъдат направени по-тактилни.

Чрез изследване на различни материали с памет на формата и диелектрични полимери, учените ще изследват разработването на технологии, които могат да позволят на действителни бутони да се появяват на интерактивни повърхности и сензорни екрани, когато е необходимо.

Г-н Pannes добави, че Сингапур е идеалното място за BMW Group за провеждане на изследвания на електрическата мобилност.

„В Сингапур, втората най-гъсто населена страна в света, очакваме електрическите превозни средства с техните нулеви емисии от ауспуха да играят ключова роля в транспортната мрежа на бъдещето. Градът-държава също има висока свързаност и технологично разбираемо население, което го прави по-възприемчив към новите авангардни технологии. Освен това, ние вярваме, че Сингапур има потенциала да се превърне в изследователски и развойен център за електромобилност, особено с ясно изразените си амбиции да стане интелигентна нация. Ние искаме да допринесем за това“, каза г-н Pannes.

Бъдещи открития на лабораторията за изследване на мобилността

Лабораторията за изследване на бъдещата мобилност, създадена през юни 2013 г., има за цел да проучва и развива ключови области, свързани с бъдещия транспорт, което включва усъвършенствани батерии, подобряване на водача и интелигентна мобилност.

След две години интензивни изследвания, Future Mobility Research Lab постигна някои значителни резултати в следните области:

  • Разширена батерия

    Експериментират се с нови материали за батерии, като високоволтови катоди и аноди (положителните и отрицателните полюси на батерията), които потенциално могат да удвоят енергийната плътност, което е важно за разширяване на автономност на електрически автомобил, както и позволяващи по-бързо зареждане.

  • Подобряване на драйвера

    Настоящите сензорни технологии могат да разберат дали водачът е сънлив или нащрек и дали превозното средство е в курс на сблъсък с друго превозно средство въз основа на скоростта и посоката на пътуване. Сензорите обаче са независими един от друг и не отчитат моментното състояние на водача и се настройват по него. Разработена е система за подобряване на водача, за да се адаптира към условията на шофиране, да увеличи или намали броя на помощните технологии, предоставени в помощ на водача. Базира се на параметри като дали водачът е бдителен или сънлив, дали той / тя обръща внимание на пътя и дали условията на движение в цялото превозно средство са задръствания или лоши.

  • Интелигентна мобилност

    Разработено е мобилно приложение, което може по-добре да предвиди условията на трафика и да оцени точно времето на пристигане до дестинацията. Това приложение се основава на интелигентна система за маршрутизиране, която индивидуално изчислява стила на шофиране и текущата пътна обстановка въз основа на информация за трафика в реално време. Има и търсачка за паркиране, която анализира ситуацията с паркирането около дестинацията.

Препоръчано: