BMW Motorsport: 600 HP са достатъчни … за сега

Съдържание:

BMW Motorsport: 600 HP са достатъчни … за сега
BMW Motorsport: 600 HP са достатъчни … за сега
Anonim
BMW Motorsport
BMW Motorsport

BMW Motorsport, на мястото на шефа Франк ван Меел, обсъдиха следващата посока на M-бранда с Autocar UK, засягайки много теми, включително мощност и сцепление. 600 к.с. е максималната мощност, която ще откриете при следващите моторни автомобили

BMW Motorsport, на мястото на шефа Франк ван Меел, обсъдиха следващата посока на марката M с Autocar UK, засягайки много теми, включително мощност и сцепление, но също и връщането към ръчна трансмисия.

По отношение на трансмисиите с двоен съединител и ръчните трансмисии, Van Meel казва, че марката M сега предпочита използването на трансмисии DCT (двоен съединител) и автоматични трансмисии. Добавяне:

“От техническа гледна точка бъдещето не изглежда светло за ръчните трансмисии. С DCT трансмисии колите са по-бързи и имат по-добър разход на гориво."

Още веднъж ръководителят на BMW Motorsport намеква за края на ръчните трансмисии в бъдеще. И все пак пазарът в САЩ и неговите лоялни фенове на ръчни машини могат да бъдат пощадени. Засега

"Трудно е да се каже дали ще премахнем ръчната трансмисия, но все още имаме голяма общност от ентусиасти на ръчната трансмисия и няма да отнемем нещо, което клиентът иска да има." Van Meel е добавен.

В допълнение, шефът на BMW Motorsport Van Meel добави, че 600 к.с. е текущата граница на мощността, която може да бъде изразена от автомобил M. „Засега 600 к.с. е максимумът, който може да се получи от автомобил M каза той.

„Ние сме на предела. Ако искате да добавите повече мощност и въртящ момент, ние вероятно ще отидем срещу нашите ограничения."

Вероятно следващото поколение автомобили BMW Motorsport, което ще види следващото BMW M5 F90, това ще бъде ограничено до 600 конски сили, същата мощност, която сега намираме под капака на BMW M6 Competition Package, но със сигурност ще използваме нови специфични пакети за олекотяване на каросерията на автомобила и противодействие на възможността за задвижване на четирите колела xDrive, за първи път, достъпно за автомобил BMW Motorsport.

Препоръчано: