BMW Scherm Group: първият електрически камион

Съдържание:

BMW Scherm Group: първият електрически камион
BMW Scherm Group: първият електрически камион
Anonim
екран на bmw
екран на bmw

BMW Scherm Group: заедно за първия изцяло електрически камион. Чист и тих транспорт в Мюнхен: отсега нататък ще се използват 100% електрически камиони от BMW Group и SCHERM Group

BMW SCHERM Group обедини сили, за да позволи на BMW Group да бъде първият производител на автомобили в Европа, който използва 40-тонен електрически камион за транспортиране на материали по обществени пътища. Той беше представен в завода на BMW Group в Мюнхен от министъра на икономиката на Бавария Илзе Айгнер.

40-тонният електрически камион - модел на холандския производител Terberg - успешно завърши първите си тестови пробези. На 7 юли машината ще влезе в редовна експлоатация и ще пътува осем пъти на ден между логистичния център на SCHERM Group и завода на BMW Group в Мюнхен. Той ще носи различни компоненти като амортисьори, пружини и кормилни системи.

Електрическият камион по пътя си от BMW Group към завода на SCHERM Group ще се захранва изключително с електричество от възобновяеми източници. Комбинацията от това и алтернативната трансмисия означава, че 40-тонният камион помага на околната среда, докато е на пътя: той не отделя CO2, тих е и не генерира почти никакво замърсяване с частици.

В сравнение с дизелов камион, електрическият камион ще спести 11,8 тона CO2 годишно. Това е еквивалентно на разстоянието, изминато от BMW 320d Efficient Dynamics, което обикаля света три пъти.

Презареждането на батерията на камиона отнема три до четири часа. При пълно зареждане автомобилът има пробег от 100 километра. По този начин електрическото превозно средство може теоретично да завърши цял ден производство без допълнително зареждане.

Министърът на икономиката на Бавария Илзе Айгнер: „Бавария е във водеща позиция за индустрията и научните изследвания. От съществено значение е икономиката на Бавария също да е в челните редици на електрическата мобилност. BMW има важен принос в тази област и доказва, че успехът на световния пазар може да бъде постигнат с устойчиви продукти, произведени от иновативни компании.”

Херман Борер, ръководител на централата на BMW Group в Мюнхен: „С нашия електрически камион ние изпращаме силен сигнал за устойчива градска мобилност. Ние помагаме за намаляване на емисиите в града и се гордеем, че сме първият производител на автомобили в Европа, който използва електрически камион с такъв размер за транспортиране на материали по обществени пътища.”

Така иновативният камион е друг ценен принос към устойчивото производство.

Юрген Майдл, ръководител на логистиката на BMW Group, подчерта потенциала на електрическия камион.„С този проект ще придобием ценна представа за това какво ще бъде възможно с електрическите камиони за бъдещето за градска логистика. BMW Group, заедно с нашите партньори SCHERM Group, отново смело се впускат в ново пътуване и извършват пионерска работа.”

Kurt JF Screen, управляващ директор на SCHERM Group подчерта: „Като доставчик на транспортни решения, за нас е особено важно да предлагаме устойчив транспорт. Електрическият камион е първата стъпка към транспортна логистика с намалени CO2. В допълнение, този иновативен камион е зареден със 100% зелена енергия."

Градската мобилност за BMW Group включва също градска логистика и транспорт и е дискусия с голям бъдещ потенциал. От края на 2013 г. марката BMW i е представена на пазара. В допълнение, компанията стартира своята успешна програма за споделяне на автомобили DriveNow и се прилага в международни градове.

екран на bmw
екран на bmw

Препоръчано: