BMW Z4 GTLM: USCC сезонът започва отново

Съдържание:

BMW Z4 GTLM: USCC сезонът започва отново
BMW Z4 GTLM: USCC сезонът започва отново
Anonim
bmw z4 gtlm
bmw z4 gtlm

BMW Z4 GTLM: поставен и нов старт на сезона на USCC

BMW Z4 GTLM на екипа на BMW Team RLL достигна върха на всички класации в клас GTLM в Обединения шампионат за спортни автомобили (USCC) и днес започва втората половина на сезон 2015 с още десет вълнуващи състезания на великолепната писта на Canadian Tire Motorsport Park (CTMP) в Боуманвил (Калифорния) на 12 юли.

След сезон без победа през 2014 г., през първата половина на 2015 г. и двете BMW Z4 GTLM спечелиха победа. Бил Оберлен (САЩ) и Дирк Вернер (Германия) спечелиха по пътищата на Лонг Бийч (САЩ) с кола номер 25, а Джон Едуардс (САЩ) и Лукас Лур (Германия) спечелиха победата в Лагуна Сека (САЩ) с машина номер 24.

С подиуми във всяко състезание с изключение на 12-те часа на Себринг (САЩ), Ауберлен и Вернер са обвързани с водачеството в точките на класическите пилоти. Едуардс и Лур са на жребий за второто място. Автомобили с номера 25 и 24 са втори и трети по точки за отборното класиране. По-важното е, че BMW води с четири точки в класирането на конструкторите.

BMW Team RLL така и не достигна най-горното стъпало на подиума в CTMP, завършвайки четвърти и шести миналата година. Започвайки от това състезание, следващите четири кръга ще продължат 2:40 часа и ще завършат сезона с 10 часа Petit Le Mans.

Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):

„CTMP винаги е било проблематично състезание за нас. Имахме добри шансове да спечелим преди няколко години, а след това бяхме наказани за избегнат контакт. Винаги сме успявали да се класираме добре, но когато става въпрос за състезанието, бяхме в неизгодно положение на тази дълга права нагоре, където е необходима максимална скорост. Но тази година мисля, че сме малко по-конкурентоспособни в този сектор. Трябва да издържим, както правят всички, но аз съм оптимист за тази година."

Бил Оберлен (номер 25 BMW Z4 GTLM):

„Това, което ме учудва е, че бяхме на подиума в четири от пет състезания и бяхме с вързани ръце само в първото състезание. Това ви дава представа колко невероятно конкурентен е GTLM класът. Най-добрият от най-добрите е да се състезавате на най-високите нива на състезанията със спортни автомобили. Дърк (Вернер) и аз ще правим само това, което сме правили досега и просто трябва да стигнем върха на групата. Имаме всички инструменти да спечелим тази година."

Дирк Вернер (номер 25 BMW Z4 GTLM):

„Страхотно е да се състезаваме отново само две седмици след нашия подиум в Уоткинс Глен. Бил и аз сме в добро темпо сега и заедно с целия екип искаме да продължим да натискаме. Последният път, когато карах в Mosport, беше заедно с Бил през 2011 г., така че трябва да работя, за да постигна приемлива скорост веднага. Сигурен съм, че Бил ще ми бъде треньор. Пистата е много специална със своите ултра бързи завои и може да се счита за доста голямо предизвикателство, но това е, което търсим."

Джон Едуардс (номер 24 BMW Z4 GTLM):

„След разочароващ край на обещаващ ден след шест часа, аз съм готов да се върна в Mosport. Нашата кола беше бърза в последните събития и високоскоростният характер на оформлението на Mosport трябва отново да направи BMW Z4 GTLM подходящ. Убеден съм, че ще успеем да се борим за победата. Въпреки че Лукас и аз изостанахме в шампионата, далеч не сме извън него, особено след като достигнахме само половината от сезона."

Лукас Лур (номер 24 BMW Z4 GTLM):

„Обичам да се състезавам в Mosport. Това е много бърза писта. Първи и втори ход са много готини. След няколко добри състезания в последните няколко състезания, мисля, че нашите BMW Z4 GTLM трябва да са много добри и там, въпреки факта, че все още сме малко по-бавни на правите от нашите конкуренти."

Препоръчано: