BMW B58: какви са разликите с N55?

Съдържание:

BMW B58: какви са разликите с N55?
BMW B58: какви са разликите с N55?
Anonim
BMW B58
BMW B58

BMW B58: 6-цилиндровият двигател е преоткрит от BMW. Технология, страст и производителност заедно за един великолепен 6-цилиндров двигател, който има толкова много да предложи на своите нови собственици. И в сравнение със "стария" N55? Нека открием разликите

BMW B58, 6-цилиндров, трилитров. Двигател, изцяло преоснован от BMW и който се ражда от новото поколение модули, които започнаха да се разпространяват в гамата на BMW Group, първо като 3 цилиндъра, след това 4 цилиндъра и накрая с тяхната водеща част. Флагман за производителност, разход на гориво и емисии, без да се отказва от онази любов към страстта и звука, която може да даде само един редови 6-цилиндров двигател. Колко различен е от предшественика си N55? Нека разберем.

Суперзареждане

Единичен турбокомпресор с технология TwinScroll, за да поробите 6-цилиндровата батерия на новото BMW B58. По този начин вълните на налягането, напускащи разширителните камери, се използват напълно, увеличавайки възможността да се извлече максимума от скока на енталпията и по този начин да се извлече повече енергия от изпаренията. С други думи: двигателят диша по-добре, консумацията е намалена и подаваната мощност се увеличава. Системата за охлаждане и смазване сега се задвижва от механична помпа (преди беше електрическа), която гарантира по-висок стационарен дебит.

bmw b58
bmw b58
Изображение
Изображение

Подготовка на гориво

По отношение на горивото имаме значителна революция в системата за всмукване и впръскване на новото BMW B58. Новият всмукателен колектор вече е едно тяло с Airbox. По този начин загубите на налягане вътре в "пленума" се намаляват чрез подобряване на коефициента на пълнене на същия. Двигателят диша по-добре, харчи по-малко и замърсява по-малко.

Новият капак на главата на цилиндъра или капак на бутала вече има по-компактен дизайн, който включва препозициониране на системата VALVETRONIC отпред, което е направено по-компактно и ефективно. Главата на цилиндъра е изцяло преработена, осигурявайки различен дизайн на смукателните бутала, които подобряват чистотата на потока и следователно по-малко натрупване на въглерод върху стеблата на клапаните. Системата за впръскване сега се състои от куки за впръскване на инжекторите директно в металните водачи за гориво. Вече не е свързан чрез препратки към пластмасов материал. Всяка релса обслужва 3 инжектора наведнъж

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Разпространение

При новото BMW B58 сервизният колан е по-компактен, със заострен дизайн. Докато ангренажната верига е преместена от страната на маховика, както и системата VANOS. Двойно, за да бъдем точни. Всичко това, за да се осигури по-нисък капак на двигателя и следователно да се спазват разпоредбите за пешеходци. Надяваме се, че тук няма проблеми с веригата, както и при предишния N47.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Смазване

Картерът за масло е преработен, особено в полза на спортното шофиране, нова маслена помпа с променлив поток. Освен това, що се отнася до разпределението, маслената помпа е от страната на маховика. Малки подобрения за BMW B58.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Изолация и охлаждане

Голямо внимание към акустиката, със звукопоглъщащи панели на капака на двигателя и отзад за изолиране на шума от провлачване на веригата за синхронизация, която сега е от страната на маховика.

Водната помпа отново се управлява механично вместо с електричество при BMW B58, вместо както беше при BMW N55.

Препоръчано: