BMW Innovation Days 2015: към новото

Съдържание:

BMW Innovation Days 2015: към новото
BMW Innovation Days 2015: към новото
Anonim
Дни на иновациите на BMW

BMW Group Innovation Days 2015: иновативни технологии за бъдещето

Дните на иновациите на BMW 2015 имат за задача да покажат технологичния прогрес, постигнат от BMW във всяка област: от задвижването до телематиката. Чрез интегрирането на технологията BMW eDrive в други модели на марката BMW, непрекъснатото усъвършенстване на двигателите с вътрешно горене с технологията TwinPower Turbo и преследването на дългосрочния проект за електрическо превозно средство с горивни клетки (FCEV), BMW Group е готова да се справи с предизвикателствата на бъдеще. Ето защо наличието на витрина като BMW Innovation Days е страхотен технологичен етап.

BMW Серия 2 Active Tourer Plug-in-Hybrid

Прототипът BMW 2 Series Active Tourer Plug-in-Hybrid, представен на Miramas, е оборудван с трицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo, който задвижва предните колела, с генератор за високо напрежение в предната част на автомобила и електродвигател, който предава усилието към задните колела. Резултатът е пътно задвижване на четирите колела с двигател и съединител на колелата, подобно на Plug-in хибридния спортен автомобил BMW i8, но в рефлексна форма.

Прототипът на BMW 2 Series Active Tourer Plug-in-Hybrid има максимален електрически пробег от 38 километра, ускорява от 0 до 100 км/ч за около 6,5 секунди и така отбелязва в тестовия цикъл EU за plug-in при хибридни автомобили комбиниран разход на гориво от приблизително два литра на 100 километра, с CO2 емисии под 50 g/km.

BMW M4 и BMW Серия 1 с водно впръскване

директно впръскване на вода за двигатели с компресор се използва за първи път в двигател от новото поколение двигатели на BMW Group. Иновативната технология, която води до по-висока ефективност чрез понижаване на температурата на горивния процес, е представена в рамките на BMW Innovation Days 2015 в модел BMW Серия 1, оборудван с трицилиндров бензинов двигател. Също така в този двигател охлаждащият ефект, произведен от директното впръскване на вода, води до значително увеличение както на мощността, така и на ефективността. По-специално, разходът на гориво спада, когато се извика по-висока мощност. Това от своя страна обуславя значително повишаване на ефективността, особено при спортно шофиране, с положително въздействие върху комбинирания разход при ежедневно шофиране. В допълнение, директното впръскване на вода намалява топлинното натоварване на множество компоненти на двигателя, оптимизирайки поведението им по отношение на емисиите.

eDrive с горивни клетки: първата стъпка към бъдещето

BMW Group участва в изследването и разработването на двигатели с водородни горивни клетки повече от 15 години. Благодарение на сътрудничеството, договорено с Toyota Motor Corporation през 2013 г., бяха генерирани редица нови импулси с цел изграждане на доказани компоненти за електрическо превозно средство с горивни клетки (FCEV) до 2020 г. Горивната клетка, която преобразува водорода в електричество и водна пара, прави възможно шофирането на местно ниво с нулеви емисии с типичния за марката динамизъм, като предлага възможност за покриване дори на дълги разстояния и с кратко време за зареждане, като по този начин представлява идеалното продължение на Технология BMW eDrive. Като част от Innovation Days 2015 за първи път се представят демонстрационни автомобили със задвижване с водородни горивни клетки при активно шофиране, илюстрирайки потенциала, предлаган от технологията.В дългосрочен план двигателят с водородни горивни клетки ще бъде неразделна част от технологията Efficient Dynamics. По този начин отново нараства разнообразието от двигателна гама на BMW Group, която може да се адаптира с максимална гъвкавост според различните автомобилни концепции, исканията на клиентите и законодателните стандарти на международните автомобилни пазари. В допълнение, двигателят с водородни горивни клетки предлага възможност за интегриране в специална автомобилна архитектура. Подобно на архитектурата LifeDrive на автомобили BMW i с eDrive, това също така дава на бъдещите FCEV висока степен на свобода за разработване на иновативни решения в областта на дизайна и концепциите за живот.

Пълна връзка към BMW Innovation Days Press Kit

Образ Образ Образ Образ BMW M дивизия Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема