BMW Innovation Days 2015: към новото

Съдържание:

BMW Innovation Days 2015: към новото
BMW Innovation Days 2015: към новото
Anonim
Дни на иновациите на BMW
Дни на иновациите на BMW

BMW Group Innovation Days 2015: иновативни технологии за бъдещето

Дните на иновациите на BMW 2015 имат за задача да покажат технологичния прогрес, постигнат от BMW във всяка област: от задвижването до телематиката. Чрез интегрирането на технологията BMW eDrive в други модели на марката BMW, непрекъснатото усъвършенстване на двигателите с вътрешно горене с технологията TwinPower Turbo и преследването на дългосрочния проект за електрическо превозно средство с горивни клетки (FCEV), BMW Group е готова да се справи с предизвикателствата на бъдеще. Ето защо наличието на витрина като BMW Innovation Days е страхотен технологичен етап.

BMW Серия 2 Active Tourer Plug-in-Hybrid

Прототипът BMW 2 Series Active Tourer Plug-in-Hybrid, представен на Miramas, е оборудван с трицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo, който задвижва предните колела, с генератор за високо напрежение в предната част на автомобила и електродвигател, който предава усилието към задните колела. Резултатът е пътно задвижване на четирите колела с двигател и съединител на колелата, подобно на Plug-in хибридния спортен автомобил BMW i8, но в рефлексна форма.

Прототипът на BMW 2 Series Active Tourer Plug-in-Hybrid има максимален електрически пробег от 38 километра, ускорява от 0 до 100 км/ч за около 6,5 секунди и така отбелязва в тестовия цикъл EU за plug-in при хибридни автомобили комбиниран разход на гориво от приблизително два литра на 100 километра, с CO2 емисии под 50 g/km.

BMW M4 и BMW Серия 1 с водно впръскване

директно впръскване на вода за двигатели с компресор се използва за първи път в двигател от новото поколение двигатели на BMW Group. Иновативната технология, която води до по-висока ефективност чрез понижаване на температурата на горивния процес, е представена в рамките на BMW Innovation Days 2015 в модел BMW Серия 1, оборудван с трицилиндров бензинов двигател. Също така в този двигател охлаждащият ефект, произведен от директното впръскване на вода, води до значително увеличение както на мощността, така и на ефективността. По-специално, разходът на гориво спада, когато се извика по-висока мощност. Това от своя страна обуславя значително повишаване на ефективността, особено при спортно шофиране, с положително въздействие върху комбинирания разход при ежедневно шофиране. В допълнение, директното впръскване на вода намалява топлинното натоварване на множество компоненти на двигателя, оптимизирайки поведението им по отношение на емисиите.

eDrive с горивни клетки: първата стъпка към бъдещето

BMW Group участва в изследването и разработването на двигатели с водородни горивни клетки повече от 15 години. Благодарение на сътрудничеството, договорено с Toyota Motor Corporation през 2013 г., бяха генерирани редица нови импулси с цел изграждане на доказани компоненти за електрическо превозно средство с горивни клетки (FCEV) до 2020 г. Горивната клетка, която преобразува водорода в електричество и водна пара, прави възможно шофирането на местно ниво с нулеви емисии с типичния за марката динамизъм, като предлага възможност за покриване дори на дълги разстояния и с кратко време за зареждане, като по този начин представлява идеалното продължение на Технология BMW eDrive. Като част от Innovation Days 2015 за първи път се представят демонстрационни автомобили със задвижване с водородни горивни клетки при активно шофиране, илюстрирайки потенциала, предлаган от технологията. В дългосрочен план двигателят с водородни горивни клетки ще бъде неразделна част от технологията Efficient Dynamics. По този начин отново нараства разнообразието от двигателна гама на BMW Group, която може да се адаптира с максимална гъвкавост според различните автомобилни концепции, исканията на клиентите и законодателните стандарти на международните автомобилни пазари. В допълнение, двигателят с водородни горивни клетки предлага възможност за интегриране в специална автомобилна архитектура. Подобно на архитектурата LifeDrive на автомобили BMW i с eDrive, това също така дава на бъдещите FCEV висока степен на свобода за разработване на иновативни решения в областта на дизайна и концепциите за живот.

Пълна връзка към BMW Innovation Days Press Kit

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
BMW M дивизия
BMW M дивизия
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: