Марко Витман печели в Зандвоорт

Съдържание:

Марко Витман печели в Зандвоорт
Марко Витман печели в Зандвоорт
Anonim
Марко Витман
Марко Витман

Марко Витман печели в Зандвоорт след превъзходната полпозишън на Фарфус вчера. Исторически момент за BMW, покриващ всички топ седем позиции

Марко Витман и BMW Motorsport записаха история в седмото състезание от сезона на DTM, грабвайки всичките седем топ позиции. Марко Витман (Германия) изведе BMW до първа победа от август 2014 г. и първи успех за настоящия сезон. Антонио Феликс да Коста (PT) отпразнува първия си подиум в DTM и към него се присъедини Максим Мартин (Белгия) на подиум изцяло за BMW. Двама пилоти на BMW Team RMG заеха местата си на подиума в лицето на Витман и Мартин.

Водещото трио беше последвано през линията от Аугусто Фарфус (Бразилия), Бруно Шпенглер (Калифорния), Тимо Глок (Германия) и Том Блумквист (Великобритания). Martin Tomczyk (DE) се оттегли поради технически проблем.

Йенс Марквард (директор на BMW Motorsport):„Това очевидно е абсолютен мечтан резултат. След прекрасна квалификация успяхме да се възползваме напълно от добрата стартова позиция. Марко Витман стартира страхотно, страхотно състезание. Същото важи и за António Félix da Costa, с най-доброто DTM състезание в кариерата му, и Tom Blomqvist, който отбеляза първите си точки в DTM. Въпреки това, всички състезатели се справиха страхотно днес. Само Мартин Томчик нямаше късмет и не успя да завърши състезанието поради технически проблем. Не сме правили никакви предположения за този тип исторически резултат. Преди всичко това беше отборно представяне и е добре за всички след тези седмици. Не можем обаче да се галванизираме с този резултат. Не можем да разрешим всички проблеми за една нощ. В Zandvoort се адаптираме и ситуацията с теглото със сигурност помогна. Този сезон показа колко бързо могат да се променят нещата в DTM. Това обаче предполага, че цялата ни упорита работа ни води в правилната посока. И се чувствам добре, особено когато виждам духа в нашия отбор. Ще ни трябва през следващите месеци. Сега чакаме с нетърпение утрешния ден, надявайки се на добър резултат. "

Стефан Райнхолд (Ръководител на отбор BMW Team RMG):„Няма нищо по-добро за ръководител на отбор от това да бъде на подиума с двамата си пилоти. Това е вълнуващ връх за нас. Благодаря за това представяне към всички в моя екип и BMW Motorsport. Беше фантастично представяне за всички след толкова трудно начало на сезона. Сега сме напълно мотивирани да се представим добре и утре. "

Марко Витман (BMW Team RMG, 1-во място):„Страхотно е да се върна на най-високото стъпало на подиума. Аз съм невероятно щастлив. Това е огромен успех не само за мен, но и за екипа и всички в BMW Motorsport. Мисля, че този резултат ще ни даде огромен тласък за остатъка от сезона. Всички имаме нужда от точно такъв резултат след проблемите, които имахме в началото на сезона. "

Антонио Феликс да Коста (BMW Team Schnitzer, 2-ро място):„Невероятно съм щастлив за себе си, разбира се, това беше трудно пътуване досега. Работихме толкова много за това. Въпреки това съм много щастлив да дам нещо на BMW Motorsport. Те винаги са вярвали в мен и са ми давали тази възможност. Днес съм много щастлив човек. "

Максим Мартин (BMW Team RMG, 3-то място):„Това е страхотен ден за BMW и за мен, разбира се. Да се качиш на подиума след състезание, в което заехме места 1-7, е страхотно чувство. Днес направихме история и аз бях част от нея. След откриващия състезателен уикенд, който не мина по план, този успех ще зарадва всички в BMW Motorsport. Това е първото ми появяване на подиума след победата ми в Москва през 2014 г. Всички започваме отново от нулата утре, но доколкото що се отнася до мен, времето може да продължи така. "

Аугусто Фарфус (BMW Team RBM, 4-то място):„Резултатът очевидно беше фантастичен за BMW като цяло. Това ни дава страхотен тласък след разочарованията от първите състезания. За съжаление, тя не е планирала напълно за мен лично. Съединителят ми се подхлъзна в началото, което доведе до загуба на някои места. След това всички имахме подобна стъпка. Сега ще се стремя към полпозишън утре, а след това към място на подиума. Имам акаунт в Zandvoort .

Бруно Шпенглер (BMW Team Mtek, 5-то място):„Състезанието мина много добре. Започвайки от девети, просто измислих места. За съжаление квалификацията ми не беше идеална, иначе можех да започна по-високо в стартовата решетка. Като цяло обаче съм доволен от този фантастичен резултат за BMW Motorsport. След трудното ни начало на сезона, това е великолепно завръщане. "

Тимо Глок (BMW Team Mtek, 6-то място):„За съжаление имах големи проблеми със съединителя, което ми попречи да сляза добре в началото. След това заседнах зад Том Блумквист, който оказа голям натиск върху гумите ми. Въпреки това успях да изпреваря Том в даден момент и след това се възползвах от грешките на опозицията. За мен лично шестото място е положителна стъпка, докато резултатът, разбира се, е впечатляващ за BMW. Поздравления за Марко Витман. Щастлив съм, че така категорично отхвърлих прогнозата си, че няма да спечелим състезание този сезон. "

Том Бломквист (BMW Team RBM, 7-мо място):„Състезанието мина много добре. Започнах добре и дръпнах направо пред Тимо Глок. След това се озовах зад Джейми Грийн и имах проблеми с грижата за гумите си. Започна да ми става трудно около средата на състезанието и загубих мястото си от Тимо. Въпреки това, очевидно съм доволен от този фантастичен резултат за BMW. "

Мартин Томчик (BMW Team Schnitzer, DNF):„Колата имаше технически проблем. По време на периода на Safety Car внезапно започна да изпуска дим от двигателното отделение. За съжаление аз не можа да продължи. Продължавам сега, за да гледам напред и да се надявам утре нещата да се подобрят. Поздравления за целия екип на BMW за този резултат. "

Marco Wittmann
Marco Wittmann
Marco Wittmann
Marco Wittmann

Препоръчано: