DTM: Да Коста е полюс в състезание 2

Съдържание:

DTM: Да Коста е полюс в състезание 2
DTM: Да Коста е полюс в състезание 2
Anonim
DTM BMW M4
DTM BMW M4

DTM: в състезание 2 той е пол за António Félix da Costa в Zandvoort

DTM: на BMW M4 DTM, ден след първия подиум от неговата DTM кариера в Zandvoort (NL), António Félix da Costa (PT) е на първа позиция за първи път.

Пилотът на BMW Team Schnitzer постави най-добро време от 1: 30, 483 минути във втора квалификация на 4.307 километра “Circuit Park Zandvoort”.

Това направи неговото Red Bull BMW M4 DTM само с 58 хилядни от секундата по-бързо от колата на Бруно Шпенглер (Калифорния), който се класира втори в BMW Bank M4 DTM. Трето и четвърто място също отидоха при пилотите на BMW в лицето на Аугусто Фарфус (BR, Shell BMW M4 DTM) и съботния победител Марко Витман (DE, Ice-Watch BMW M4 DTM).

Тимо Глок (Германия) също влезе в челната десетка, класирайки се седми в DEUTSCHE POST BMW M4 DTM. След това обаче той трябваше да отбие встрани от пистата на връщане към бокса. Максим Мартин (Белгия, SAMSUNG BMW M4 DTM) и Мартин Томчик (Германия, BMW M Performance Parts BMW M4 DTM) бяха 11 и 13. Том Блумквист (Великобритания) беше забавен от друг състезател за най-бързата си обиколка, която той попречи на никого квалифициране над 21.

Импресии на Da Costa

„Този уикенд беше страхотен за нас досега. Чувствам се много удобно в колата и чувствам, че всичко е под контрол. Очевидно се радвам за себе си, но преди всичко това е страхотно за BMW. Пистата тук в Зандворт ни подхожда и караме гумите да работят добре за нас. Според мен това е, което прави разликата в сравнение с предишни състезания. Резултатът от квалификацията е страхотен. Сега трябва да изчакаме и да видим как приливът се просмуква навън “-. Антонио Феликс да Коста (BMW Team Schnitzer, 1-ви)

Факти и цифри

Верига / Дължина:

Circuit Park Zandvoort, 4, 307 км

Условия:

Облачно, 17 градуса по Целзий

Полюсно време:

Антонио Феликс да Коста (PT, BMW Team Schnitzer), 1: 30, 483 минути

BMW Motorsport Резултати:

13 Антонио Феликс да Коста (PT), BMW Team Schnitzer, Red Bull BMW M4 DTM

1: 30, 483 минути - 1

7 Бруно Шпенглер (Калифорния), BMW Team Mtek, BMW Bank M4 DTM

1: 30, 541 минути - 2-ро

18 Аугусто Фарфус (BR), BMW Team RBM, Shell BMW M4 DTM

1: 30, 623 минути - 3

1 Марко Витман (DE), BMW Team RMG, Ice-Watch BMW M4 DTM

1: 30, 650 минути - 4-ти

16 Тимо Глок (DE), BMW Team Mtek, DEUTSCHE POST BMW M4 DTM

1: 30, 834 минути - 7

36 Максим Мартин (BE), BMW Team RMG, DTM SAMSUNG BMW M4

1: 30, 908 минути - 11-ти

77 Мартин Томчик (DE), BMW Team Schnitzer, BMW M Performance Parts M4 DTM

1: 30, 970 минути - 13-ти

31 Том Блумквист (Великобритания), BMW Team RBM, BMW M4 DTM

1: 31, 425 минути - 21

Официалната стартова решетка може да се различава от предварителните резултати от квалификациите, публикувани в тази версия.

Полезна информация:

Антонио Феликс да Коста никога досега не е стартирал от пол в DTM състезание. Предишното му най-добро класиране беше трето на решетката.

Както в първата квалификационна сесия в събота, четири BMW M4 DTM заеха първите четири позиции.

Всеки от четирите отбора на BMW има пилот в първите четири. Това е първата полпозишън на BMW Team Schnitzer от финала на сезон 2013 в Хокенхайм (Германия).

Най-доброто време на Антонио Феликс да Коста в квалификацията в неделя беше с почти осем десети от секундата по-бързо от най-доброто време на Аугусто Фарфус в събота.

Препоръчано: