BMW Team RLL: прекрасен уикенд

Съдържание:

BMW Team RLL: прекрасен уикенд
BMW Team RLL: прекрасен уикенд
Anonim
Екип на BMW

BMW Team RLL: четвъртият състезателен уикенд мина прекрасно

BMW Team RLL и BMW Motorsport се насладиха на исторически състезателен уикенд на “Circuit Park Zandvoort”. Пилотите на BMW DTM завършиха топ 7 в събота. Действащият шампион в DTM Марко Витман (Германия) спечели първата си победа в BMW за сезона, изпреварвайки шестима други пилоти на BMW.

В неделя António Félix da Costa (PT) първо осигури първата полпозишън в кариерата си, а след това превърна това в победа. Той беше последван през опашката от четирима други шофьори на BMW.

Директорът на BMW Motorsport Йенс Марквард, шефът на екипа на BMW Team Schnitzer Чарли Лам и осем пилота на BMW DTM говориха на пресконференция след състезателния уикенд в Зандвоорт.

Йенс Марквард (директор на BMW Motorsport):„След вчерашния резултат успяхме да постигнем друг важен резултат във второ състезание, въпреки че беше много по-трудно от днес. Очевидно е страхотно да видиш толкова много пилоти на BMW на терена досега. След вчерашното отлично второ място, António Félix da Costa се представи още по-добре и спечели първата си победа в DTM днес - първият португалски състезател, който някога е достигал до подиума. Той имаше добро състезание. Не му беше лесно, както и на всички негови колеги БМВ-та зад него. António и BMW Team Schnitzer работиха усилено за тази победа. През последните месеци не винаги им е било лесно. Поздравления за Антонио и Шницер! Аугусто Фарфус, Бруно Шпенглер, Тимо Глок и Марко Витман също направиха страхотно второ състезание.Мартин Томчик отново нямаше късмет, но отново демонстрира борбения си дух преди пенсионирането си. Максим Мартин и Том Блумквист поне успяха да завършат по точки в събота. Като цяло обобщението ми през уикенда очевидно е много положително. Всичко е в наша полза. Но предвид общата ситуация оставаме реалисти в оценката си за уикенда: опозицията е изключително силна, много по-силна, отколкото можеше да се появи тук. Начинът, по който DTM е в момента, той се стеснява до обикновен детайл от една верига в друга. Разликите в квалификационните времена винаги са изключително малки. Важното е, че отборният ни дух е много силен. Ще имаме нужда от това през следващите месеци. Трябва да продължим да работим здраво. Бих искал да посветя този успех на целия отбор, с който съм много горд. Всички са работили много здраво за това. Днес ще се празнува, но нека започнем от нулата в Спилбърг. "

Чарли Лам (директор на екипа, BMW Team Schnitzer):„Всичко е страхотно.DTM е толкова ожесточена конкуренция и толкова изключително трудна за победа, че идва като огромно облекчение да се върна на най-високото стъпало на подиума след повече от две години. Радвам се за целия екип. Всички се потрудиха. Антонио завърши един перфектен уикенд с победата в неделя. Той заслужаваше този успех. Съжалявам за Мартин Томчик, който стартира страхотно и в двете състезания и можеше да спечели много точки. За съжаление обаче той наистина нямаше късмет и в двете състезания. "

Антонио Феликс да Коста (BMW Team Schnitzer, неделя: 1-во място, събота: 2-ро място):„Безмълвен съм. Какъв страхотен уикенд. Първият ми подиум в DTM вчера беше доста фантастичен. Но днес беше просто перфектно, с полпозишън и първата ми победа. Наслаждавам се на всеки момент. Минах през труден период. Бих искал да благодаря на BMW Motorsport за тяхната подкрепа и на момчетата от BMW Team Schnitzer, разбира се.Сега наистина очаквам с нетърпение да стигна до домашното състезание с моето Red Bull BMW M4 DTM в Спилбърг.“

Аугусто Фарфус (BMW Team RBM, неделя: 2-ро място, събота: 4-то място):„Много съм щастлив, че този път стигнах до подиума. Вчера казах, че имам недовършена работа със Зандворт. Днес го реших. Имах перфектна кола и мисля, че бях малко по-бърз от Антонио пред мен през втората половина на състезанието. На тази писта обаче е практически невъзможно да се изпревари. Слава му за заслужената му първа победа в DTM и BMW за двата фантастични резултата. Завръщаме се след трудното начало на сезона. "

Бруно Шпенглер (BMW Team Mtek, неделя: 3-то място, събота: 5-то място):„Наистина съм доволен от третото място. Уикендът беше просто невероятен за BMW. След труден състезателен уикенд в началото на сезона се борихме добре. BMW Motorsport и моят екип свършиха страхотна работа.Днес колата ми беше перфектна. За съжаление загубих позиция след спирането в бокса. Трябваше да изчакаме малко, за да не рискуваме опасен изход. Въпреки това денят все още беше страхотен. Надяваме се сезонът да продължи по този начин. Вече си мисля за Спилбърг".

Тимо Глок (BMW Team Mtek, неделя: 4-то място, събота: 6-то място):„Мисля, че мога да бъда много доволен от това, което получихме днес. Непрекъснато се подобрявахме в хода на състезателния уикенд и имах много добра кола. Благодаря ви много за моите момчета от BMW Team Mtek. Благодарение на страхотен стоп в бокса се изкачих до четвъртото място. Като цяло ми липсва малко в квалификациите, което би ми позволило да започна от по-близо до предната част на терена. Радвам се за моя съотборник от миналата година Антонио. Мисля, че той беше най-бързият през уикенда. Той заслужаваше победата. "

Марко Витман (BMW Team RMG, неделя: 5-то място, събота: 1-во място):„Беше фантастичен уикенд за BMW и за мен. Бях доволен от победата в събота. Можех да бъда на подиума в неделя, но за съжаление останах зад моите колеги пилоти на BMW на старта. След това имах тежки, но честни битки с Мигел Молина. За съжаление повредих колата при сблъсък с Лукас Ауер, но след това темпото ми все още беше добро. Бях обаче твърде далеч, за да направя нещо по въпроса. "

Максим Мартин (BMW Team RMG, неделя: 17-то място, събота: 3-то място):„Да бъдеш ударен от Adrien Tambay беше лош късмет. Като цяло днешното състезание беше много напрегнато. За съжаление бях един от хората, които страдаха, и загубих повече точки. Като цяло обаче ви оставям с добри спомени от моя подиум в съботното състезание. Все още съм доволен от това, както съм доволен от двата фантастични резултата за BMW Motorsport. "

Том Бломквист (BMW Team RBM, неделя: 18-то място, събота: 7-мо място):„Проблемът ми не беше състезанието в неделя. Това беше квалификацията. За съжаление бях забавен в най-бързата си обиколка и не успях да стартирам от позицията, която в действителност трябваше да ми се полага. Това го направи труден ден. Като цяло обаче съм доволен от първите си DTM точки в събота и от отличния общ резултат за BMW. Надявам се, че можем да изградим много в Спилбърг. "

Популярна тема