BMW Team RLL: прекрасен уикенд

Съдържание:

BMW Team RLL: прекрасен уикенд
BMW Team RLL: прекрасен уикенд
Anonim
Екип на BMW
Екип на BMW

BMW Team RLL: четвъртият състезателен уикенд мина прекрасно

BMW Team RLL и BMW Motorsport се насладиха на исторически състезателен уикенд на “Circuit Park Zandvoort”. Пилотите на BMW DTM завършиха топ 7 в събота. Действащият шампион в DTM Марко Витман (Германия) спечели първата си победа в BMW за сезона, изпреварвайки шестима други пилоти на BMW.

В неделя António Félix da Costa (PT) първо осигури първата полпозишън в кариерата си, а след това превърна това в победа. Той беше последван през опашката от четирима други шофьори на BMW.

Директорът на BMW Motorsport Йенс Марквард, шефът на екипа на BMW Team Schnitzer Чарли Лам и осем пилота на BMW DTM говориха на пресконференция след състезателния уикенд в Зандвоорт.

Йенс Марквард (директор на BMW Motorsport):„След вчерашния резултат успяхме да постигнем друг важен резултат във второ състезание, въпреки че беше много по-трудно от днес. Очевидно е страхотно да видиш толкова много пилоти на BMW на терена досега. След вчерашното отлично второ място, António Félix da Costa се представи още по-добре и спечели първата си победа в DTM днес - първият португалски състезател, който някога е достигал до подиума. Той имаше добро състезание. Не му беше лесно, както и на всички негови колеги БМВ-та зад него. António и BMW Team Schnitzer работиха усилено за тази победа. През последните месеци не винаги им е било лесно. Поздравления за Антонио и Шницер! Аугусто Фарфус, Бруно Шпенглер, Тимо Глок и Марко Витман също направиха страхотно второ състезание. Мартин Томчик отново нямаше късмет, но отново демонстрира борбения си дух преди пенсионирането си. Максим Мартин и Том Блумквист поне успяха да завършат по точки в събота. Като цяло обобщението ми през уикенда очевидно е много положително. Всичко е в наша полза. Но предвид общата ситуация оставаме реалисти в оценката си за уикенда: опозицията е изключително силна, много по-силна, отколкото можеше да се появи тук. Начинът, по който DTM е в момента, той се стеснява до обикновен детайл от една верига в друга. Разликите в квалификационните времена винаги са изключително малки. Важното е, че отборният ни дух е много силен. Ще имаме нужда от това през следващите месеци. Трябва да продължим да работим здраво. Бих искал да посветя този успех на целия отбор, с който съм много горд. Всички са работили много здраво за това. Днес ще се празнува, но нека започнем от нулата в Спилбърг. "

Чарли Лам (директор на екипа, BMW Team Schnitzer):„Всичко е страхотно. DTM е толкова ожесточена конкуренция и толкова изключително трудна за победа, че идва като огромно облекчение да се върна на най-високото стъпало на подиума след повече от две години. Радвам се за целия екип. Всички се потрудиха. Антонио завърши един перфектен уикенд с победата в неделя. Той заслужаваше този успех. Съжалявам за Мартин Томчик, който стартира страхотно и в двете състезания и можеше да спечели много точки. За съжаление обаче той наистина нямаше късмет и в двете състезания. "

Антонио Феликс да Коста (BMW Team Schnitzer, неделя: 1-во място, събота: 2-ро място):„Безмълвен съм. Какъв страхотен уикенд. Първият ми подиум в DTM вчера беше доста фантастичен. Но днес беше просто перфектно, с полпозишън и първата ми победа. Наслаждавам се на всеки момент. Минах през труден период. Бих искал да благодаря на BMW Motorsport за тяхната подкрепа и на момчетата от BMW Team Schnitzer, разбира се. Сега наистина очаквам с нетърпение да стигна до домашното състезание с моето Red Bull BMW M4 DTM в Спилбърг.“

Аугусто Фарфус (BMW Team RBM, неделя: 2-ро място, събота: 4-то място):„Много съм щастлив, че този път стигнах до подиума. Вчера казах, че имам недовършена работа със Зандворт. Днес го реших. Имах перфектна кола и мисля, че бях малко по-бърз от Антонио пред мен през втората половина на състезанието. На тази писта обаче е практически невъзможно да се изпревари. Слава му за заслужената му първа победа в DTM и BMW за двата фантастични резултата. Завръщаме се след трудното начало на сезона. "

Бруно Шпенглер (BMW Team Mtek, неделя: 3-то място, събота: 5-то място):„Наистина съм доволен от третото място. Уикендът беше просто невероятен за BMW. След труден състезателен уикенд в началото на сезона се борихме добре. BMW Motorsport и моят екип свършиха страхотна работа. Днес колата ми беше перфектна. За съжаление загубих позиция след спирането в бокса. Трябваше да изчакаме малко, за да не рискуваме опасен изход. Въпреки това денят все още беше страхотен. Надяваме се сезонът да продължи по този начин. Вече си мисля за Спилбърг .

Тимо Глок (BMW Team Mtek, неделя: 4-то място, събота: 6-то място):„Мисля, че мога да бъда много доволен от това, което получихме днес. Непрекъснато се подобрявахме в хода на състезателния уикенд и имах много добра кола. Благодаря ви много за моите момчета от BMW Team Mtek. Благодарение на страхотен стоп в бокса се изкачих до четвъртото място. Като цяло ми липсва малко в квалификациите, което би ми позволило да започна от по-близо до предната част на терена. Радвам се за моя съотборник от миналата година Антонио. Мисля, че той беше най-бързият през уикенда. Той заслужаваше победата. "

Марко Витман (BMW Team RMG, неделя: 5-то място, събота: 1-во място):„Беше фантастичен уикенд за BMW и за мен. Бях доволен от победата в събота. Можех да бъда на подиума в неделя, но за съжаление останах зад моите колеги пилоти на BMW на старта. След това имах тежки, но честни битки с Мигел Молина. За съжаление повредих колата при сблъсък с Лукас Ауер, но след това темпото ми все още беше добро. Бях обаче твърде далеч, за да направя нещо по въпроса. "

Максим Мартин (BMW Team RMG, неделя: 17-то място, събота: 3-то място):„Да бъдеш ударен от Adrien Tambay беше лош късмет. Като цяло днешното състезание беше много напрегнато. За съжаление бях един от хората, които страдаха, и загубих повече точки. Като цяло обаче ви оставям с добри спомени от моя подиум в съботното състезание. Все още съм доволен от това, както съм доволен от двата фантастични резултата за BMW Motorsport. "

Том Бломквист (BMW Team RBM, неделя: 18-то място, събота: 7-мо място):„Проблемът ми не беше състезанието в неделя. Това беше квалификацията. За съжаление бях забавен в най-бързата си обиколка и не успях да стартирам от позицията, която в действителност трябваше да ми се полага. Това го направи труден ден. Като цяло обаче съм доволен от първите си DTM точки в събота и от отличния общ резултат за BMW. Надявам се, че можем да изградим много в Спилбърг. "

Препоръчано: